Scudo Sports

Bisikletçilerin korkulu rüyası yapracık yokuşu

@dryakup23

Bu sorunun birden fazla cevabı olduğu kesin...

• Bir kere düz rotalardan çok daha fazla çalıştırıyorsunuz kaslarınızı. Bu da güzel bir idman yapmanızı sağlıyor.
  • Yükseklerde manzara her zaman daha iyi oluyor.
  • Düzlükte herkes bir şekilde sürüyor ama yokuşlu rotalarda çok daha az insan oluyor. Bu da sürdüğünüz her metreyi daha özel hale getiriyor.

Scudo
Karaköydeki merdivenli yoldan istiklale ayak yere değmeden çıktım. Bilmiyorum neden ama düz yoldan çok daha zevkliydi. Belki turist kızların alkışlayıp tempo tutması etkili olmuş olabilir alınan bu zevkte :)

Resim paylaşır mısınız yol ile ilgili gözümde canlanmadı. Ayrıca bisikletin marifetidir o sizinle alakası yok. ? ? ?

• Beğen
Tepkiler: Gökhan kocatepe
@dryakup23 Tırmanış tarzı kişiden kişiye değişir ancak eklemlerin ve kasların haşat olmaması için büyük ruble ile bol kadanslı çıkışları tercih ediyorum mazoşist değilim.

• Beğen
(link)

Sakarya Karaçam turumuz da Karaçam'lı Ümit abimizin tatlı bir rampa var kestirmeden gidelim dediği yoldaki rampa.

Videoyu sesli izleyin.

• Beğen
Motosiklet ve bisiklet kullanırken virajlı ve yokuşlu yerler her zaman daha fazla keyif verir. Dümdüz gitmek bir noktadan sonra sıkar insanı.

Yokuş çıkarken motivasyonum kulaklığımda rock müzik olur, tepeye yan gözle bir bakış atarım, seni çıkacağım ülen derim. Yokuşun sonuna geldiğimde aşağı bakarım vay be burayı ben mi çıktım derim. Kadroya damlayan terler motivasyonu arttırır.

Kendine eziyet etmeyi seven benim gibiler için yokuş tırmanmak zevk verir. İnerken de motosiklet gibi yata yata inersin, düşme korkusu virajda adrenalin...

Kadansı arttırırsın nabzın fırlar, düşürürsün bacaklar yanar...

Daha ne olsun? Tırmanmak en güzeli.

@trainspotting35 Bisikletten olduğuna eminim ama yine de yetti o gaz tokuşu çıkmaya :) Yüksek kaldırım caddesi diye geçiyormuş, eskiden tamamı merdivenmiş sanırım. Şimdi sağlı sollu merdiven gibi basmaklı ortadan aşağı yönlü araç trafiğine açık. Yokuşun ortalarında sağlı sollu bisikletçi dükkanları var eski tip. Gündüz vakti çıkmak imkansız hem araç hem yaya trafiği yüzünden. Ben akşam 9:30 gibi çıktım ona rağmen zor oldu, kalabalık vardı yine. Netten şu fotoğrafı bulabildim ama ileride raz daha sertleşiyor yokuş.
105B99B5-CDAC-468F-B698-402618030680.jpeg
Buda eski haliymiş

Dosyalar

• 4DDC9C3E-A6A7-48A0-8354-4B98635198F6.jpeg
    4DDC9C3E-A6A7-48A0-8354-4B98635198F6.jpeg
    55,4 KB · Okunma: 15
Hocam arada whatsapp tan 1-2 tane fuji fotosu atın özledim. ? ? ?

• Beğen
Rampa candır çok severiz kendilerini :) Her şehrin mutlaka sert rampaları var. Bu arkadaş 14km lik bir tırmanışın içinde bulunan bir kısım
Adsız-2.jpg

Batı Karadeniz rotalarını tek geçerim rampada!
Adsız-1.jpg

@trainspotting35
Öyle bir rampa için 56 gibi düşük bir kadans ortalaması dizlere büyük zarar. Aman diyim dikkat edin bu konuya.

@srdrmrs
Gidelim tabi bakarız neymiş olayı :)

• Beğen
Videoyu izlerseniz devamı orada. ? ? ?

• Beğen
@trainspotting35
Oooo şimdi gördüm. Orada yapılacak şey az soluklanıp yokuşu inip tekrar çıkmak :)
En son @srdrmrs ile sırf fotoğraf çekmek için yarısına kadar geri indik ballıkayalar'ın :)

Baktık zorlanıyoruz yürümek yiğitliğin şanındandır dedik. Video da ikinci sırada konuşan arkadaş yokuş canavarıdır normalde ama üzerine bir 90 km pedal çevirip bu manzarayla karşılaşınca moral biraz çöktü ondan çıkamadı büyük ihtimalle.

• Beğen
İstanbul Yenidoğan'da ortalama yüzde 30, en dik yeri 39.3'lük bir sokak. Yerler ıslak olduğu için tamamını çıkmayı denemeye cesaret edemedik.
1590840876895.png

(link)

1590843063060.png

Ankara ilini inceliyorum 360 Map'den çankaya , dikmen taraflarının mahalle aralarına bakıyorum. Bir tane düz yer yok.. Ankarada ne obezite sorunu olan vardır ne haraketsizlik sorunu.. Yürürken dahi ter attırır vallahi. İç tarafta rakım 800 lere düşerken güney tarafına gelindiginde 1200'ü buluyor.. Ankaradaki arkadaşlara selamlar..

Benim başımda da bir Kumkısık var, sağolsun sayın @hamlet2006 vurur durur yüzüme. İlk bu kadar uzunumdu.😅

• Hahaha
Tepkiler: hamlet2006
Geri