Scudo Sports

bisikletçilerin yoldaki düşmanları

ben genelde sahilde biniyorum ve "doktor" un da dediği gibi cocuklarını etrafa salan annelerden sikayetciyim. belediye yeşilkoy sahiline yeni yol yaptı ve sagtarafına bi serit cekip bisiklet yolu yaptılar .fakat sonra bisiklet yolunun icine oturmak icn bnklar koydular :D adam ohh rahat oliim die atıo bacak bcak ustune hop yol kapanıo yada kadın koyuyo bebegının pusetini otrdgu yrn onune hop ye kpndı yl :D yaya yolundan gidiyim diyosun fakat ordada ne yaptıgını bilmeyen ordan oraya kosan binlerce kucuk cocuk .npcgmı ssriorm vlla. taksinin kapısına carpma olayı benim arkadasımında basına geldi ve cocuk gozumun onunde aniden acılan kapıya carptı ve takla attı :D

Scudo
@dagci

bunun kolayı var park etmiş araçların yanından çok yakın geçmeyeceksiniz. kapı açılma ihtimalini düşüneceksiniz.

köpek çok kovaladı en iyisi görmezden gelmek hala kovalıyorsa ve yanaştıysa bisikletten inip köpekle aranıza bisikleti almak ve köpek gitmiyorsa bağırıp köpeğe taş atmak.

mazgal dikkatli olmak gerek mazgal düşüşü çok pis bisiklet mıhlanıp kalıyor sürücüsüde kıçına tekme yemiş gibi fırlayıp kontrolsüz şekilde asfalta çakılıyor.

kamyoncular hep dostça davrandılar selam vermeyi ve almayı severler elinizi kaskınıza götürüp selam verin korna çalıp el sallarlar. kamyonet ve tofaş lardan uzak durun

bence trafikte minibüs şoförleri öldürüyor.. mesela daha bugün oldu bu olay:) babamla oran a doğru çıkıyoruz yıldız yokuşunda(ankara) sağdan 20 km ortalamayla.. minibüz yolcu var diye üzerimize kırdı.. yavaaşladık.. minibüs bekliyor biz geçip gidelim dedik birden önümüze kırdı:).. sonra arabalar siz karşıdan karşıya geçecekken(yaya geçidinden bile olsa.. örnek) tam önünüzde duruyor.. kardeşim iki metre geride duramazsın değil mi!! sonra kenara park etmiş arabalar evet:) tehlike büyüüüükk.. çok çalışkan(!) belediye işçilerimizin açtığı çukurlar(ilk bisikletim öldü bu yüzden.. iki sene de bisiklet kullanmama izin verilmedi :( bu yüzden).. Bir de yayalarımız çok tehlikeli.. ama kaldırımda değil:) mesela bizikletle yolun sağında gidiyorsunuz.. yayalar siz bir araç değilmişsiniz gibi önünüzde duruyor.. ya da karşıdan karşıya geçmeye çelışıyor.. daha birrsürü tehlike var... hepimize kolay gelsin..

@simoniuğur

Uğur kardeşim sana birşey söyleyeyim
bu araba kullanırken trafikte de geçerli
bisiklet sürerkende geçerli

sen ne kadar arabalardan kaçar kenara gelirsen onlar o kadar üstüne gelir...

ben çekilmem kenara gerektiği yerde çekilirim...
daha Allah a şükür hiç kazam belam yok ve araçlar şehir içi hız limitini aşmaması gerektiğini az buçuk biliyorlar artık

şehir içine kurulan radarlardan dilleri yandı
çok sürat yapamıyorlar... :)

tabi istanbul ve ankara alem memleketler...
ışıktan ışığa allah ne verdiyse bas bas bas...
yol hızlı aksın yeter sağ şeritte bisikletli var kim takar... :)
Allah büyük şehirdekilere sabır versin diyorum...

@erc10000

sağol abi . bitek sabır yetse oldu bitti bu iş ama adam gelip baka baka senin ustune minubusu kırınca sabır pek işe yaramıyor :D :D

istanbul icin konusuyorum,minibusculer arabalari bile takmiyorlar,bisikletliyi onune yapistirir duraga kadarda birakmaz,o yuzden en cok onlardan kaciyorum.

hatta birkeresinde iki minibuscunun muhabbetine kulak misafiri oldum,adam yol ortasinda karsiya gececek bir gence yaklasip tokati patlatmis suratina,cocugun kafasi guneste parladigindan cok cekici gelmis arkadasa.hepsi olmasada bircogu normal degil bence bulasmamakta lazim.

@eleganceboy2000

arkadaşım yapma bizde kamyoncuyuz biz saygı durarız diyelim 80 lemi gidiyoz hemen 50 ineriz hele topraklı yolsa daha yavaş geceriz vazla tozatmayalım diye gelelim neden yakın gectiklerine çoğu kamyoncunun ben bir kaç kişi daha var tanıdığım kamyoncu sordum neden vazla yakın ve hızlı geciyorsunuz diye cvp hemen geldi çoğunlukla yol dar oluyo ve akşam trafiğine kalmamak için bende bir bisiklet seveni olarak onları biraz uyardım ve bana anlayış gösterdiler ;) bunu da bil çoğu insan bir değildir ;)

@burnout_54

Dahada pisi sağda giderken park halindeki şoförün arkasına bakmadan kapısını açıp inmeye teşşebüs etmesi.

bir ara bira dan çevre temizlik verğisi alacaklardı ama vaz geçtiler bence alsalar veya satan yerler şişe parasını 1 lira alsalar bukadar atamazlar yol kenarına

Geri