Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletçiyi Adam Yerine Koymayanlar!

Talha Ateş

Forum Bağımlısı
Tepki
593
Bisiklet
Bianchi
En büyük sorunum bisiklet ve motorsiklet sürücülerinin adam yerine konulmaması ve sıkıştırılması. Kara yolunda beni yakınımdan bir kamyon geçeceği zaman korkuyorum ve arkasındaki kasa ve yükün genişliğini bir an kontrol ediyorum.

Bu konuyu pek çok forumlarda dile getirmeye ve insanlarımızı aydınlatmaya çalıştım ama umarım başarılı olmuşumdur. Bununla beraber Bursa'dan bir kişiden,
"Ben motorculardan ve onların havalı tavırlarından dolayı onları kasten sıkıştırıyorum" cevabını ne yazık ki başka bir forumda aldım. (Gerçi gereken cevabı başkaları verdi...)

Bunu daha iki gün önce arabanın içinden görüntüledim. Adam daha yük sarmaktan aciz tırın üzerine çıkmış! arkasını düşünmeden devamlı sollama yapıyor.
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/9/5533.jpg

Bisiklet ve motor kültürünü sık sık FARKLI SİTELERDE dile getirerek önemini anlatmaya çalışalım. Bizim çocuklarımızda bu güzel kültürü emniyetli bir şekilde sürdürsünler...

Scudo
bu düşünceleri internet sitelerinde dile getirmek elbette çoğumuzun yaptığı birşey, gel gelelim asıl ulaşmamız gereken kitleye bu şekilde ulaşamayız. bahsettiğin kişiler kamyoncu, kenar mahalle delikanlısı, ya da güya okumuş ama eşekliği baki kalmış insanlar. onların da bu tarz sitelerle pek işi olmuyor maalesef.

trafikte güvenliğimizi sağlamak için herşeyden önce her birimize şahsi olarak görev düşüyor. özellikle kalabalık yollarda gözümüzü bir an bile yoldan ayırmamalı, önümüze baktığımız kadar yanlara ve arkamıza da bakmalıyız. ayrıca etraftaki bütün araçların (ve özellikle de yayaların) hareketlerini tahmin edebilmeliyiz. biraz daha dikkatli gözlem yaparak neleri önceden tahmin edebileceğinize inanamazsınız. tüm bunlara bir de tecrübe eklenince, dünyanın en şanssız insanı değilsek kolay kolay kaza tehlikesi yaşamayız.

yine de bu dediklerim bir miktar egzersiz ve belki de yıllar alacak bir tecrübe gerektiriyor, henüz o aşamaya erişmemiş arkadaşlarımız için de sesimizi duyurmanın başka bir yolunu bulmalıyız. ben aslında benzin istasyonu, oto aksesuar dükkanı, köprü gişesi gibi yerlere broşürler bırakılması şeklinde organize bir kampanyanın faydalı olabileceğini düşünüyorum. uğraşmaya niyetli arkadaşlar olurlarsa, böyle birşeyi birlikte planlayabiliriz ;)

Türk insanını düzeltemezsiniz. Bunu unutalım bence, boşa uğraşmaya gerek yok.

O nedenle, kaskınızı takacaksınız, eldiveninizi vs. giyeceksiniz.
Geçen de sizi turist sanacak.

"ayıp olmasın elin gavuruna" şeklinde tepki verecek ve daha saygılı davranacak size :)

@Gökhan Toros

Bu gün okudum sizlerde okumuşsunuzdur saldırı olayı turistlere 5 kuruş para için bizide turist sanıp gaspederler bunlar :D
:boese157:

• Beğen
Tepkiler: Burhan Özyılmaz
Teşekkür ederim arkadaşlar. Aslında afiş çalışmaları ve tanıtım kampanyaları çok mantıklı...

• Beğen
o tarz mahlukatlar genelde bu tarz sitelere girmediğin den bnce sürücü kurslarında daha doğru düzgün eğitim verilmeli bu tarz kesime en pratik bu şekilde ulaşılır bnce sonuçta illaki ehliyet alacaklar. bu zihniyetteki insnalırın afişlere vs dikkat edeceği hiç sanmıyorum

• Beğen
Yolda giderken turist ayagi guzel olur ancak is durmaya geldiginde boynumuzdaki fermuari acip killari disari cikaralim ve altin kolyemizi belli edelim de Turk oldugumuz belli olsun. Bu sekilde hem herkes sizi kaziklamaya calismaz, Turkmus lan diyip bakmayi keser. Sarisin oldugum icin ve fotograf makinasi boynumda geziye ciktigim icin cok yasadim suya 2 dolar demeler, acmaya borege ayni sekilde. Bundan sonra da bisiklet ustunde yasayacagim bunlari anlasilan..

• Beğen
Bu gidişle ülkemize yurt dışından bisikletle gelen altın değerinde insanlarıda kaybedicez durum onu gösteriyor malesef ki..

• Beğen
Evet haklısınız dediğiniz gibi bazısı der bi bisiklete o kadar paramı verilir deliriyorum yaa sanane sanane kardeşim param var veriyorum yok motor alsaydın :S takıcaksın gözlüğünü kaskını geçerkende elinle sinyalde vericeksin belki adam yerine koyarlar ama o ök*z atletli kamyoncuya denk geldiysen ayvayı yedin kornada basar küfür de eder sıkıştırırda bu böyle değişmez bişey sorcam böyle sürücüleri şikayet etsek polise ilgenirler mi yoksa uğraşmazlar mı?

Bende gerçekten çok kızıyorum komyoncuların çoğuna tamam yanımdan geçiceksen geç be adam da yanımda gazı neden köklüyorsun?

ne kadar doğru yaptım bilmiyorum ama daha iki gün önce bodrumun en işlek caddesinde oldukça lüks hususi bir araç tarfından sıkıştırıldım. tam üç yol ağzında gidebildiğim son noktaya kadar gidip kaldrıma yaklaştığım son noktada sağ ön kapısına oldukça sağlam tekme yapıştırıp (sanırım kapıda göçme oluştu) :( onun dönemediği noktada sağa dönüp nazikçe (uzaklaştım) yaptığımın doğru olmadığını elbette biliyorum ama benim hayatımı riske atan adama biraz tepki vermek istedim (sanırım biraz fazla oldu) sonuç olarak bu adam şimdi nerede bisikletli görse ya sıkıştırmaya devam edecek yada aklına o kapıdaki göçük gelecek uzak duracak. sanırım bir canavar yarattım bisiklet camiasından bunun için özür dilerim ancak bu adam akıllandıysa ki sanmam her maganda araç sürücüsüne böylemi davranmak mı lazım sorusu gündeme geliyor. kesinlikle kaba kuvvet taraftarı değilim ama gerekirse sonuna kadar da kullanırım.

• Beğen
Tepkiler: onurcan tokuş
Acaba ben mi çok şanslıyım bilmiyorum fakat avcılar - parseller civarındaki sürücülerden epey kibarlık gördüm. Hatta en inanamadığım olay esenyurt minibüslerinin bile yol verip asla sıkıştırmamasıydı. İnşallah hep böyle devam ederler ben de idmanlarımı güzel ve stres olmadan yaparım.

Çünkü aynı yollarda otomobille gezmek tam ızdırap zira çok saygısız oluyor insanlar. Fakat bisiklet sürücüsü iken bu kadar kibarlık görmek beni hem mutlu etti hem de oldukça şaşırttı

@Caner Can Pehlivan

Arkadaşlar bende bazen trafikte sürücülerin durup "Buyur geç" diye öncelik verdiğine şahit oluyorum ve hemen teşekkür ediyorum.

Sanırım bu durumlarda hemen memnuniyetimizi bildirmek çok faydalı olur, böylece onlarda mutlu olurlar ve bunu yaygınlaştırırız diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
Arkadaşlar dün, durduğum yerde otobüs üzerime çıktı. Kaldırıma ön lastiğim daha yakın bir pozisyondaydım, arka lastiğim ise yayaların durduğu mesafedeydi ağzına k. otobüs şöförü son hamleyle Bisikletimi çekmeseydim, kadroyu götürüyordu, arka lastik ile jant çemberinin birleştiği noktanın üzerinde geçti, ve arka jant çemberi kırıldı, Allahtan kadroda en ufak sorun yok, 45 tl yeni alexrims jant masrafı dışında birşey yok, çok şükür :)

@Harun Sayı

Çok geçmiş olsun bi daha olmaz inşallah boşver cana geleceğine mala gelmiş ağzını bozduğuna değmez.

Paylaşımınız için teşekkürler...

Benim fikrim,cezaların arttırılması yönünde..
Dudak uçuklatan cezalar olursa,hem sürücüler hemde fotoğraftakine benzer mahlukatlar azalır diye düşünüyorum.Diğer bir sorun ise;Cezalar artsada bu sadece şehirlerde uygulanıcak.Kırsal bölgelerdeki karayollarında,fotoğraftakine benzer kamyonlar yine dolaşıcaktır...

Belkide televizyonda trafik kuralları,trafikte bisikletliye hassasiyet vb..reklamlar yayınlanmalı...

Açıkça söylemek gerekirse,benim hiç umudum yok :)

Cezaların artması caydırıcı etken rol alabilir.

bence ne yapılsa boş olur...
bisiklet kültür meselesi yolda trafikte heryerde...ve ne yazıkki bizim ülkemizde vatandaşlarımızın bisiklet kültürü çocuklara karne hediyesi olarak alınan birer oyuncak olarak görülüyor.yolda gördüğü her bisikletliyide küçük çocuk sanıyor...
profesyonel bir giyim kask vs ile millet biraz daha dikkat ediyor ve özen gösteriyor.eniyisi yolda sabırlı olmak ve dikkatimizi kendimiz elden bırakmamak bence çokda yapılabilecek birşey yok bu gibi durumlarda;)

• Beğen
Tepkiler: Talha Ateş
Bu işi çözerse sivil toplum çözer :) Devletten bir şey beklemeyin. Ben broşür olayına sıcak bakıyorum. "İki tekere saygı" gibi bir mottoyla yola çıkıp, etrafta farkındalık oluşturabiliriz. Tek sıkıntı broşürdü, afişti, bunlara sponsor bulmak :) Tasarımları ben yapabilirim ama, matbaam yok maalesef :)

Söyleyeceklerimin hiçbirisinde siyasi propaganda niyetinde değilim, umarım siyasi bir tartışmaya döndürülmez, çünkü konu bizler için önemli bir konu.
Sanırım siyasilerin bisiklete dikkat çekmeleri gerekiyor.

Örneğin başbakan bir Altın Çilek dedi, her yer altın çilek doldu, bakkallarda bile altın çilek satılacak neredeyse, aynı söylemi bisiklet için yapsa ve bu yönde dikkat çekici bir eylemin içerisinde olsa sanırım bir çok kişi onun peşinden gidecektir ve söylediklerini dikkate alacaktır.

Geri