Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletçiyle sohbetim

@Berke K. Salcanocularda bi anlayış var xrs030 için konuşmuyorum. " abiciğim üzerinde full şimano var " anlayışı var.ne shimanoymuş arkadaş.hamgi bisikletçiye gittiysen shimanodada shimano.
 
  • Beğen
Tepkiler: Berke
Scudo
Ben de şunu anlatayım, bisiklet almak için araştırma yapıyorum. Bisikletlere dair çok bilgim yok, sadece evvelinde Sundu bisiklete uğramıştım, oranın sahibi sanırım Hüsnü Beyle konuşmuştum, Carraro Sportive 224 modelini sorduğumda göstermiş, güzel güzel bilgi vermişti, nakitte indirim yapılacağını söyledi, ben şimdi bu 2014 model mi 2015 model mi diye sorunca anlatmıştı kadro rengi koyu geçen seneninki açık gri, bu senenin lastiği michelin vs. diye. Mest olup ayrılmıştım dükkandan. Neyse sonrasında Carraro Sportive 227 almaya karar verdim, yurdun dört tarafındaki bilimum bisiklet dükkanına mail atıyorum -elinizde 51 kadro 227 var mı? Kadro renk çeşitleri neler, koyu mavi var mı, o yoksa kırmızı-siyah olan var mı?(renk konusunda kararsızdım o sırada) Nakit alımda indirim yapıyor musunuz?- Kimi hemen döndü, kimi ertesi gün döndü, kimi hafta sonu döndü, cevaplar da: -istediğiniz model var -var ama sadece 46 kadro kaldı, -tüm kadrolar var ama rengi kırmızı-siyah olandan var mavi yok malesef. -evet nakitte indirim yaparız, şu fiyata olur. - vs. türlü türlü makul cevaplar, "evet var" - "malesef yok ama şu var" diyorlar işte. hatta n11de bulduğum bir satıcı whatsappdan şu numarayı ekleyin efendim (wahsap yazmıştı o ama neyse ahaha) demişti, ekledim bisikletin sağdan soldan resimlerini çekip yolladı falan.

tek sorunu Sundu Bisikletle yaşadım. attığım maildeki -kadro renk seçenekleri nedir?- soruma bir tek onlar (bizzat Hüsnü Sundu) -carraro sportive 227 tek renk olarak üretilmektedir- yazdı. Açıkçası dükkanına gidip mest olduğum sundu bisikletin bu maili beni hayal kırıklığına uğrattı. emin misiniz falan dedim, rica edersem üretici firmaya sorabilir misiniz dedim. çünkü daha bisikletler hakkında çok az şey bilen ben, alacağım ilk bisikletin renk çeşidi olduğu hakkında satıcıyı ikna etmeye çalışıyordum. maille 227ye ait bulduğum birkaç fotoğrafı da ekledim, dedim ki bakın bu koyu mavi, bu da kırmızı-siyah olan, bu sene çekilmiş bir resim çünkü yanında da sportive 224 2015 model bisiklet vardı resimde. ama ispatlayamıyorum çünkü carraronun internet sitesinde şu şu renkler vardır diye bir bilgi yok, bu yüzden lütfen üreticiye sorabilir misiniz, o renkte kadro varsa sonradan tedarik etme, getirtme imkanınız var mı? hala alışverişimi sundu bisikletten yapmak istiyordum, Hüsnü Bey iyi bir satıcı olarak görünmüştü gözüme çünkü.

ancak bu lütfen sorabilir misiniz, bakın bu renk kadro mevcut, bu da fotolar şeklindeki mailim umursanmadı, çünkü sundu bisiklet maile 5dk içinde yanıt dönen belki de tek firmaydı. cevap verilmedi. Ben de bu sefer bizzat carraro, bianchi vb. markalarının sahibi Accell Bisikletle iletişime geçtim. Onlardan gelen maili sundu bisiklete gönderdim, işte "carrraro sportive 227 27V HD -koyu mavi ve kırmızı siyah renklerde üretilmektedir" şeklinde cevap dönmüşlerdi. Sizin elinizde ne renk mecvut dedim, bu sefer sağolsun cevap döndü- oytun bey elimizde mat koyu mavi mevcuttur" dedi. tabi ben bisikleti başka bisikletçiden aldım :) çok da istemiştim sundu bisikletten almayı, dükkanlarını da Hüsnü Beyi de çok sevmiştim ama bisiklet cahili hevesli bir müşteriyle yaşadıkları bu mail trafiğinden sonra soğudum.
 
@mehmet ulaş
Adamların tek bildiği şey Shimano. :D XT, SLX, 105 falan haberleri yok. :D
 
söz meclisten dışarı ancak bisikletçiler türkiye'deki en çakal esnaf profiline sahip insan grubunu oluşturuyor. kolay kolay uğramamak lazım, jant akort ayarı için götürmüştüm bisikleti adam göbeğin komple değişmesi lazım dedi. sonra benim ruble vidalı olduğu için, kendisinde bu rubleye uygun göbek olmadığını söyledir. kaset ruble takmak lazım dedi. göbek değişimiyle birlikte 210 lira masraf çıkardır bana. gittim başka bir bisikletçiden 10 liraya akord anahtarı aldım, kendim yaptım. ufak tefek yamukluklar olsa da zamanla akortta kendimi geliştireceğimi ve bu yamuklukları halledeceğime eminim
 
Bi bisikletçide adama kron xc250 satarken ( arka aktarıcı tourneyin bi altı olması lazım ön aktarıcı ile kollarda ona yakın ) adam diyorki '' vitesler shimano, shimano demek zaten birinci sınıf mal demek ''

Hangi shimano usta !

@Berke K. Aynen öyle
 
normal Türkiye burası. Satıcıların hiç bir şeyden haberleri yok
 
@Berke K. Ya türkiyede çok geri bu sektör eski bisikletim vardı adama zincirini filan yağla dedim gitmiç zincire gress sürmüş.bide 20 tl para almıştı zaten Allahtan ordan kurtulup buraya geldim.
 
Döner bıçaklarıyla dalalım abi

not : ben Salcano'yu boşuna kötülemiyorum boşuna nefret etmiyorum. Milleti uyarıyorum ki benim gibi pişman olmasınlar diye.
 
@nazmi bilmez sakcanoyla alakası yok aslında çalışanlarla alakası var biraz daha iyi bilen koysalar daha iyi olur.Daha fazla bisiklet satarlar hatta.Ama bilmeyen kişileri koydularmı ben bandırmadayken orda bisikletçiye girmiştim hidrolik fren bisiklet vardı adama sordum hidrolik mi mekanik mi diye daha tam bilmiyodum o zamanlar aralarındaki farkı adam bekleyin bi bakıyım geliyim dedi bana hal böyle olunca :)
 
  • Beğen
Tepkiler: nazmi bilmez
@mehmet ulaş ben salcano bayisine gidince bana direk ng 650'i önerdi ne alakaysa maksat satıyım da ne olursa olsun mantığındaymış şu an anlıyorum. 500 liraya mtb'mi olur la diyorum :D bu cümleyi çok kullanıyoruz
 
@nazmi bilmez öle oluyo çoğu ama iyi niyetlilerde var kötüleride bisikleti alıcağım zaman çoğu bisikletçiye gittim ben hidrolik istiyodum adam bana geldi hidrolik alma v fren al donanımı yüksek olsun dedi onun ne dediğini şimdilerde iyi anladım.Başka bir bisikletçiye gittik bisikletimi aldığım yere mekanik disk fren al dedi.halbuki akşımda v fren vardı ng650 mesela.adam kafama soktu disk işini diskli bisiklet aldım.Pişman mıyım pişmanım ama satıcıdan dolayı para kazanmak için yanlış ürün satan adamın oyununa geldim.:D Ama bundan sonra yemezler :D
 
  • Beğen
Tepkiler: nazmi bilmez
Salcano çevremde en çok gördüğüm bisiklet markası. Bulunduğum yerde ng650den hallicesini de görmedim. Salkano diye değil cano diye okuduğumdan mıdır nedir marka hiç sempatik gelmiyor :huhuu:
 
  • Beğen
Tepkiler: nazmi bilmez
@1dost aslında iyi markada işte satıcılar yüzünden :D dağ bisikletinde dünya birinciliği var salcanonun :)
 
Yok ya assos mu ne var bi tane 14.000 tl değişik ufo gibi bi makine ama ng650 nin hakkını yemeyelim türkiyede 100'lerce kullanıcısı var.
 
Ben anlamıyorum kimisi berbat diyor kimisi gayet memnunum diyor
Bence bakımını yapıp düzgün kullanılırsa ve 750 lira verip 1500 kiralık bisikletin kalitesini beklemezsek salcanonun da Ahmed'in de mehmedin de sorun çıkaracağını sanmam. Ha bazen kısmet bozuk çıkar fabrikadan hatalıdır orası ayrı. Ben de çok şikayet ediyordum bisikletimden bakımını yaptırdım hiçbir sorun kalmadı Allah'a şükür
image.jpg

En az 1000 km
 
beyler sizler yine nispeten büyük yerlerdesiniz. ben düzcede neler çektim neler. en son yama setim gelmedi kargoda, ben antreman turunda lastiğim patladı. en yakın basikletçiye gittim. söktüğümde iç lastik yarıldığını gördüm. ama bisikletçide yol bisikletine uygun iç lastik yok :( bisikleti kamyonete yükleyip eve dönmekten başka çare yoktu benim için. düzce gibi ufak yerlerde parça bulunmuyor, bulunsa da çok pahalı ve çoğu satıcı sadece satıyor. bu konuda herkese hak veriyorum. tek yapabileceğimiz, ilgili olan, müşteriyi kırmayan, mümkünse de bisikletle yol yapmış, yarış tepmiş insanlarla alışveriş yapmak.

şahsi fikrimdir...
bisikletçilerden çekenlere geçmiş olsun :D
 
  • Beğen
Tepkiler: nazmi bilmez
Geri