Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletde ön kaldırma

A

Anonim

Silinmiş hesap
maraba arkadaşlar ben baran ben eskiden aradım bu konuyu ama bulamadım artık kendim öğrendim ve bu arkadaşlarımla paylaşayım dedim.
Ön kaldırmayı öğrenmek için izleyeceğimiz adımları aşağıya yazacağım neler gerektiğini ve neler yapılmasını.
1)ADIM: İlk olarak kendi bisikletimizin maşa bölümüne bakalım orası sağlam değilse bu harekete hiç kalkışmayalım çünkü ben hastanelik oluyordum fark etmesen.
2)ADIM: Sonra benim tercihim amortisörlü bisikletlerdir nedeni ise elinizde ezik yada çatlakların oluşmasını azaltmak için.
3)ADIM:Şimdi gelelim işimize.İlk olarak işe ufak adımlarla başlaya caz (ön kaldırmaya niyeti olan her insan bunu yapmıştır)bisiklete ani pedal hareketleriyle ön tekelimizi havaya kaldırmak ondan sonra zaten kolay:D bisikleti kendimizi çekebileceğimiz kadar çekelim aynı anda pedalada yüklenelim baktınız dengeniz kayboluyor 1. denemenizde bisikleti yere indirin ama alıştıktan sonra tek tekel üstünde bisikletinizim dengesini sağlamaya çalışın.Bide unutmadan söyleyeyim sakın ama sakın yokuş yukarı denemeğin Allah korusun kafa üstü yere çakılırsınız..Bu arada unutmadan söyleyeyim ön tekeli en fazla 50cm havaya kaldırım daha fazla kaldırırsanız o zaman anlarsanız ve en az 35 cm üstünde tutun ve pedala yüklenin...

bu benim ilk konumdur. hataların varsa özür dilerim
 
Scudo
Manuel Olayi Farkli Bİ Durum Bİsİkletİ Ön Kaldrmada Yaptiniz Hareketİ Manuelde Denge Ve Fren Olyiyla Yapiosunuz .ama Asil Nokta Ön Kaldirip Denge Ve Fren Yapmasini Bİlmek Gerİsİ Gelİr ArkdaŞlar..
 
@ONUR_GÜNTEPE

Denge ve fren var fakat pedal bıraktığım an yer çekimi beni zorla kendine doğru çekiyor :D herhalde kendimi tam olarak arkaya veremiyorum :rolleyes:
 
  • Beğen
Tepkiler: ONUR_GÜNTEPE
o saman kendin rahat deilsin bisikletin üstünde düşme korkusu war içinde ama hafif bayırlarda çek önü in öle başla manuel denemek istiosan.bende başlarda öleydim azim ve kararlılıkla yabdım başardım..sende ilk öle denemeye başla kendini arkaya vermen lazım öne atmn lazım açıkçası denge fren meselesi bu iş yaparsan pedal saymazsın km lerce gidersin önü kaldırıp..
 
  • Beğen
Tepkiler: Furkan Özdağ
önemli deil furkan kendini alıştırmayı dene gözün korkmasın düşerim die felan yeterki azim..
 
S.a beyler bide ben açiklayayım BAKIN 1.)önce beslenmenize dikkat edin enerji verecek yiyecekler yiyin 2.) sonra bisikletiniz tek amasörlü(ön amasörlü)olmalıdır
3.)bisikletin koltugunun düz olduguna bakın düz degilse düzeltin 4.)ön kaldırırken bisiklete koltuga dengeli oturun 5.)ön kaldırırken iki elinizle direksiyonu dengeli cekin 6.)arkaya düseceginizi anldıgınız an yavasca bisikleti indirin aksi taktirde sakatlanabilirsiniz 7.)ön kaldırmaya hafif yokuslu yolda baslayın 8.)ön kaldırırken bisiklet yere arkaya düsmesin diye arka firen kontrolü yapmanız lazım (birz uzun sürer) 9.)ön kaldırırken etrafa degilde bisikletin ön tekeriyle yer hizasına bakın 10.)ön fites hizasında ayagınıza takılabilecek bişe olmaycak(olursa düsersiniz) hatam varsa özür dilerim
 
  • Beğen
Tepkiler: Erol KOLAS
teşekkür ederim konu için. ön kaldırmayı tek başına değil de, yüksek kaldırımlarda kullanmak için öğrenmem gerekiyor.
 
@baranakdağ



50 cm kaldırmayın demıssın avatarda 1 metre kaldırmıssın kotu ornek :D :D Yorumu elestıri olarak yapmadm alınma sakın dostum guzel bı konu emegıne saglık :)
 
peki o zaman biraz renklensin forum hareket konusunda mtb yle ilgili ön teker söküp gidenler yada deneyenler varsa yardımcı olim. .
 
@ONUR_GÜNTEPE

fren? manual de fren kullanilmaz. eger kullaniyorsaniz buna manual denmez. manualde bisikleti kendinize cekersiniz ve dizlerinizi ileri geri kirarak dengeyi saglarsiniz. eger bisiklet one gidiyorsa dizlerinizi acarak kendinizi arkaya vermeniz gerekiyor. eger bisiklet arkaya gidiyorsa dizlerinizi kirip vucudunuzu one vermeniz gerekiyo bunu deneye deneye mukemmellestirebilirsiniz. ilk baslarda arkaya dusmemek icin fren kullanabilirsiniz ama bunu bilinki fren in yaptigi isi siz bacaklarinizla yapicaksiniz.
 
@baranakdağ

Sen önce koltuğa oturarak ön kaldrımasını öğren. HADİ İYİ AKŞAMLAR.
 
Bende Kron Crazy hopla 3 günde kavradım tek tekeri, bisikletle yokuş aşağı fren ve pedal ile iniyorum manuel yapmanın püf noktası nedir acaba?
 
kardeş sen yinede iki teker üstünde gitmeye devam et. unutma teker sayısı ile güvenlik arasında doğru orantı vardır.
 
Geri