Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklete Başlama Hikayesi

Anadoluhisarı Bisiklet Kulübünün Renault SW arabasını gördüm mahallemde, üstündeki port-bagajda bisikletler ve aracın yanında kocaman "SİZ DE BİSİKLETÇİ OLABİLİRSİNİZ" yazısı.

Yaş 12, babamı alıp kulübe gittik hemen. Derken 40. yılımdayım lisanslı olarak bisiklet üstünde

Böyle başladı (1985)
1709101206134.jpeg

Böyle devam ediyor (2024)
1709101346083.jpeg
 
Scudo
Üç tekerlekli bir bisiklet ile başladı. Bu bisiklet ilgili tek net anım; bir akşam babamın gidona bisiklet feneri bağlaması ve karanlık balkonun aydınlanmasını hayranlıkla izlememdir. Daha sonra pinokyo ,standart dağ bisikleti ve şu anki bisikletler olarak devam etti. Ama en keyifli günlerim pinokyo ile olmuştur.
 
Benim ilk bisikletim, ilkokul 2. sınıfta alınan kırmızı bir Pinokyo idi. Bisiklete binmeyi Pinokyo ile öğrendim.

İki yıl kadar sonra, hiç unutmuyorum 23 Nisan törenlerinde okulun bahçesinde gösteri yapıyorduk. Bir an kalabalığın arasında babamı gördüm, yanında bir BMX bisiklet duruyordu. Gösteriyi falan bırakıp babamın yanına koşmuştum, herkes tuhaf tuhaf bana bakıyordu :) "Made in USA" kontrapedallı bir BMX hediye almıştı babam bana.

Sonraki yıllarda birçok farklı bisikletim oldu ama hiçbiri Pinokyomun ve BMX'imin yerini tutamaz...
 
43 yaşındayım Çocukluk dan buyana biniyorum gençlik dönemi budy ile uğraştım o dönem kardiyo için fitnes bisikletine biniyordum pandemiye kadar pandemide salon sporlarını bıraktım sokağa çıkma yasağında geceleri biniyordum küçük ilçe olunca tek başınada gezince polis pek birşey demiyordu aralığa kadar şehir bisikleti ile bu şekilde devam ettim şimdi birde yol bisikleti aldım şimdilik herşey yolunda ... her boş vaktimde binmeye çalışıyorum.
 
Ben de 3 tekerli bisiklet için geceleri ağladığımı hatırlarım Geldiinde dünyalar benim olmuştu sanki Geçen 2,3 içerinde de eski ahırımızdan bir Kron çıkardım şimdilik ufak tefek git gel yapıyorum ufak sahil gezileri
 
Benim bisiklete başlama hikayem yok,ama bisiklet sevdam genlerle alakalı sanırım 😂 Fotoğraftaki kişi babam olur 25 30 yaşlarındaki bir fotoğrafı,70 yaşına kadar hep bisiklete bindi,fakat süslü püslü,tekerden dinamolu ön arka ışıklı çift kadro bisaniyla pek havalı 😍 ilk bisikletim 6 yaşında Hollanda'dan her yaz tatile gelen teyzemlerin bana bıraktığı mavi jantlı BMX idi,atlamalı ziplamali bir çocukluk geçirdim onunla,sonrasinda polo bir bisikletim oldu boynuz gibi gidonu dengesiz ve kullanımı inanılmaz zor ama 3vitesli zevkli bir bisikletti,sonrasının tam hatırlamıyorum ama kendimi bildim bileli,iyi kötü hep bisikletim oldu çok şükür.(fotoğraf İzmir Bostanlıda babamin lokantasının arka tarafında çekilmiş)
IMG20231215214612.jpg
 
Geri