Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklete binmek hızlı koşmamı sağlar mı?

kadircan daglar

Aktif Üye
Tepki
42
Evet Abiler Bisiklete Binmek Hızlı Koşmamı Bacak Kası Yapmamı Ve Ciğerlerimi Açarmı. Şimdiden Teşekkürler..

Scudo
Kondisyon kazandırır, özellikle baldır bölgesindeki kaslar olmak üzere bacak kaslarını güçlendirir ama hızlı koştururmu orası bir muamma.

Koşarken baskın kas sanırım bacak arka adelesi (bacak pazusu da deniyor) oraya da bariz bir etkisi yok bisiklet sürmenin.
Ama kesinlikle daha çok koşturur...

• Beğen
Tepkiler: kadircan daglar
evet sana şunu söyliyim bidsiklete binice farkında olmadan kondüsyonun ciddi derecede artıyor bn bunu şuan fark ediyorum (burada bisikletim yok)500m aralıksız iyi bi tempoda koştum daha önce 200mde falan tekliyordum....

• Beğen
@Adm Sglm

Bisiklete binmek her türlü bacak kasının gelişmesini sağlar.Arka üst baldır diye bahsettiğimiz hamstringlere spd pedal kullanımı sayesinde çekme kuvveti bariz bir şekilde çalışmasını sağlar.yine alt kalfların gastroknemius kaslarının çalışmasını sağlar.bisiklet ön bacaktada bacağı uzattığı gibi kasların uzunlamasına gelişmesin, sağlar.Bu bacak kasları ile de koşuda herhalde kimse tutamaz bizi.
Bakın size lance edward armstrong un koşusunu gösteriyorum.kendisi triatlondan gelme bir sporcudur.http://crackbillionair.files.wordpress.com/2010/06/lancearmstrong.jpg

Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler Abiler Çok Yardımcı Oldunuz İyi Pedallar.

Bisikletin ön bacak kaslarını o kadar geliştireceğine inanmıyorum.

Hızlı koşmayı iyi beceren birisi olarak, futbol oynarken Patella yı tutan kas, liflerde bi sorun cıktı. 1 yıl kadar dinlenme aldım.

Bisiklet sürebiliyordum ama merdiven cıkmakta güclük çekiyordum.

Hızlı koşmak istiyorsan, bayır yukarı koşmaya calışman gerek. Merdivenlerdede bunu yapabilirsin. Bacak kaslarını çok fazla geliştirir. Ve daha hızlı koşarsın emin ol.

@kadircan daglar

ne kadar bisiklete binmek ,hangi tarzda binmek?ayrıca hızlı nekadar hızlı örn hangi mesafede hızlı koşmak istiyorsun?bacak kasını ne için ,ne kadar? ciğer açmaktan kastın,akciğer kapasiteni geliştirmek mi?

• Beğen
Yaklaşık 2 sene önce iç menüsküsteki yırtık sebebiyle fiziktedavi görmüştüm. Doktor bana spor yapmamı önerdi. Özellikle koşu, bisiklet, yüzme yada body.
Ben direk bi spor salonuna yazıldım. 2 ay boyunca yüzme hariç bütün antremanları yaptım bacaklar için ve inanılmaz gelişti bacak kaslarım. parça parça kas çıkıyor heryerden. Şimdi dambıl seti alıp öncelikli olarak göğüs kafesini genişletmeye çalışacağım daha fazla kondisyon için. Bacak kaslarının faydasını şimdi bisiklet sürerken görüyorum. Her kasa ayrı ayrı yük bindiğini hissedebiliyorum.

• Beğen
Koşmaktan kastınız uzun mesafemi,kısa mesafemi?Kısa mesafe koşuları anorobik uzun mesafe koşuları aerobik enerji kullanır.Bisiklet hem ön hem arka bacağı hatta kalçayı dahi çalıştırır ve kas yapar.Ancak kaslı ağır bir bacakla koşmakda çok zordur.Kendi tecrübemden yola çıkarak şunu söyleyebilirim;
bisiklet bence en iyi interval antrenman aracıdır.Koşuda nabzınız 170e çıktığında bunu hissedersiniz ama bisiklette hissetmezsiniz.Bisiklet koşuda dayanıklılığı artırır ancak uzun mesafede sürati geliştirmez ancak kısa mesafe koşularında sürat artırmada yardımcı olabilir diye düşünüyorum.2 hafta koşu antrenmanlarına ara versem dahi aralarda sürekli bisiklet kullandıktan sonra tekrar koştuğumda sanki sadece 2 gün ara vermiş gibi hissediyorum.

• Beğen
Abiler Öncellikle Emeğeniz İçin Çok Teşekkürler Koşmaktan Kastım. Çabuk Kesiliyorum Yani Nefes Nefese Kalıyorum Ve Kısa Mesafede Süratli Koşmak İstiyorum Yani Çabuk Yorulmamak. Ve Hızlı Koşmamda Azda Olsa Bisikletin Faydasını Görürmüyüm? Saygılar.

Kesinlikle olumlu yönde etkisi olur. Fakat kendini biraz zorlaman lazım. Tabi zorlamak derken de abartamamak lazım. Zamanla hem kas yaparsın hem nefesin açılır. Yani kondisyon sağlarsın..

@kadircan daglar

çok kısa bilgiler veriyorsun,eğer çok hızlı koşmak istiyorsan ,temel aerobik çalışmaları tamaladıktan sonra,temel sürat çalışmaları yapmalısın,bu sıfırdan yaklaşık max 40m ye kadar olan tam güç ve her koşu sonrası tam dinleme yapılan koşularla gerçekleşir,tabi tekrar ve seri sayıları belirlenmeli,bunun yanında,sıçrama çalışmaları,merdiven,yokuş yukarı ve aşağı gene mesafe,tekrar ve seri sayıları belirlenmeli,ek ağırlık çalışması yapılması gerek.eğer atlet anlamında birşeyler düşünüyorsan bisikletten uzak dur,ama ben öyle hızlı koşmak istiyorsan bisiklet ile patlayıcı yapacağın çalışmalar hızının artmasına yardımcı olabilir.bu işler ince konu ,bunları sana yüzyüze anlatabilecek bir antrenörden yardım alsan daha iyi olur.

• Beğen
kendi tecrübeme dayanarak, bisiklete binmemin koşmaya doğrudan bir etkisinin olacağını sanmıyorum. (bisikletle performansım giderek artmasına rağmen halı saha maçlarında dökülüyorum. :) )

Hızlı koşar mı o konuda üstadlar bilgi vermiş yukarda. Ama bisikletin daha fazla kalori yaktığına göstergeler eşliğinde hayretler içinde tanık oldum. Bayanlarda fazla bisiklet -ağır viteste - basen yaptığını söylemişti ordaki arkadaş.

fazla detaya girmeden ;

hızlı koşmak için önce kas yapını belirlemen lazım , eğer kaslarında kırmızı lif ( yavaş seğiren ) oranı daha çoksa ne kadar çalışırsan çalış belli bir seviyenin üzerine çıkamazsın , lakin beyaz lif ( hızlı seğiren )oranı daha fazlaysa bacak kasların hızlı koşmaya , sprinte , ani yüklenmelere daha müsaittir . Kaslarını geliştirmek için de yine hangi lifin daha yoğun olduğunu tespit edip ona göre çalışırsın .

• Beğen
Geri