Scudo Sports

Bisiklete dair her şeyin pahalı olma sorunsalı

Scudo
Evet pahali ama sadece bisiklet degil hersey vergiler yüzünden çok pahali. Çözüm ; mümkünse yurtdisindan alin. Hem daha ucuz hem "tax free" form dolturtursaniz gümrükten geçerken en az %15 iade aliyorsunuz (nakit) Mesela Atina'ya kis sezonu gidis dönüs pegasus 250 tl'ye uçuyor. Otel 40 eu. Bir adet bisikleti getirme hakkiniz var. Kiyafet, malzeme, ayakkabi, istedigin kadar getir. Para ülkemde kalsin, benim esnafim kazansin vb kaygim yok, çünki bugüne kadar çok vergi, harç, prim verdim, ama karsiligini hiç alamadim. Nereden almak kendi bütçem için mantikliysa, hangi ülkenin saticisindan ilgi görüyorsam oradan alirim.

Hem en ucuz hemde cam kenarı olmuyor malesef. Kalite isteyince fiyat da ona göre çıkıyor. Tabi ülkemizdeki bisiklet piyasası bir tık üstte olabilir.

@can onur yahu hocam,
geçen burada yazdığından beri blogunu falan okuyorum. Ara sıra açıp bakıyorum. Bisiklete olan düşüncem değişti.

• Beğen
Tepkiler: can onur
@malemsteen Umarım bisikletten soğutmamışımdır seni:)

Bu durumu yaratan 3 önemli faktör var.
Birincisi, dışa bağımlı olmamız. üretim yapamıyoruz, çünkü bugün "ben şunu üretmek istiyorum" desek, devlet önümüze binbir türlü engel koyar. Daha işe başlamadan vergi almaya başlar, stopaj almaya başlar, sigortalı adam çalıştıracak olursun, ondan bile vergi alır. Bu yüzden dışarıdan almak zorunda kalıyoruz ve bu da maliyetleri arttıran bir etken.

İkincisi, arz-talep meselesi. Ülkede ne kadar talep olursa, arz o kadar artar. Arzın yüksek olduğu durumlarda ise rekabet başlar. Bu da nihai tüketicinin avantajına bir durumdur. Yeterli talep olmadığından rekabet koşulları da oluşmuyor ve fiyatlar yüksek kalıyor.

Üçüncüsü de batı hayranlığımız. Yıllardır ithal ürünlerin "haklı veya haksız olarak" daha kaliteli olduğuna inandık. Çünkü ülkede üretim altyapısı yoktu. Ve endüstriyel tasarım anlamındaki zihin fakirliğimiz nedeniyle dışa bağımlı kalmak zorundaydık. Ülkede de kimse bu ürünlerin üretimine kafa yormuyordu, çünkü talep yoktu.

Dipnot: bugün birileri yerli bir vites aksamı üretse ve shimano firmasının 5te 1i fiyatlarla piyasaya sürmeye kalksa hepimiz burada eleştiririz, adamın ürününü yerden yere vururuz. Hatta bu ürünleri kullananlara mutant gözüyle bakarız. O firmanın ürününü geliştirmesine izin dahi vermeyiz.

Bu nedenlerle biz ülke olarak adam olamayız işte. Bu maddeler teknoloji, otomotiv, ağır sanayii gibi sektörler için de birebir tanımlayıcı özellik taşıyor. Ve bu yaşadığımız sorunlar, Japonya, Hollanda, İngiltere, Almanya, ABD, Fransa vs gibi gelişmiş ülkeler haricindeki tüm ülkelerin ortak sorunu.

@Kuzey Ege Yazdıklarınızın ekonomi ve Batı hayranlığı ile ilgili olan kısımlarında katılıyorum. Ama; dışa bağımlı olmak, üretim yapamamak ya da ülkenin adam olup olmaması bizleri ne kadar bağlamalı? Bu ülke pahalı diye bisiklete binmemektense, paramızın yettiğini alıp, bakımını, onarımını kendimiz yaparak, çok uzun yıllar çok az paralar harcayarak, keyifle kullanacağımız bir bisikletimiz olabilir. Her gün dolmuşla işe giden birinin, ayda 100 TL ulaşım gideri olur. Bu kişi 400-500 liralık bir bisiklet alsa -ki kredi kartı puanları ve faizsiz taksitler her türlü alışverişi kolaylaştırıyor-, 4-5 ay sonra bisiklete verdiği parayı amorti eder, bir ay sonra da evvelden harcadığı ulaşım giderinden para biriktirmeye bile başlar. Çevreyi kirletmemesi ve işin sağlık tarafı da cabası...

@can onur
kesinlikle yazdıklarınıza tamamen katılıyorum, kullandığım batı hayranlığı kavramının içerisinde bu hayranlığa bağlı olarak gelişen tüketim çılgınlığı da var.

Bisiklet sektörü için yapılabilinecek bisiklet lastiği. Yerli markalar var. Bunun bir sektör olduğunu ve ciddi bir pazarın olduğunu görseler de üretseler ilk başlangıç için güzel olur-du.

Bisiklet sporunun pahalı olduğu doğrudur ancak yürüttüğünüz mantık tamamen saçmalık. Eğer o tip bir mantık izlersek; Hennessey Venom GT (şu anda üretimden kalktı herhalde tam emin değilim) ikinci elleri 1.4 milyon dolar ve araç 896 kilogram.

İşin özeti;
# Firmalar kazıklamaya eleman aramıyor artık-elimiz mahkum biz gidiyoruz onlara-
# Burdaki vergiler yüksek, paranın değeri düşük
# Artık alışverişler paraya elimiz bile değmeden yapılıyor. Masrafın büyüklüğü kart ekstresinde anlaşılıyor
# Ve en önemlisi vede diğerlerinden çok daha önemli kilit husus; kimse bu düzenin doğru olmadığının-kazıkçı firmaları kastediyorum- ve az bi değişikle çok daha iyi sonuçlar alınabileceğinin farkında değil. Az bişey indirim yap, sürümden kazan be kabız beyinli.

Daha dün tayt giymeyenleri kinayan arkadas bugun boyle bi konu acmis. Anlamaya basladi belkide biz garibanlari :D lafimi sokup cekirdegimi citlamaya başliyorum sayin mehmet kuru

Öncelikle merhaba arkadaslar;

Bisiklet ekipmanlari fiyatlarina bakayim dedim biraz ve bakmamla cinlerim tepeme çikti.

El kadar çantalar 75 TL olmus, çamurluklar 50 TL"den basliyir.

Ve bu bahsettiklerim en ucuzlari, çogumuz günlük 10 saat çalisiyoruz.

Ki günlük aldigimiz parada belli zaten.

Küçük bir heybe almak için neredeyse 2 gün çalismamiz gerekiyor.

Bisiklet sporu ile ilgili herseyin bu kadar pahali olmasini gerçekten anlayamiyorum.

Yani bizim suçumuz ne, neden hersey bu kadar pahali?

Gece gece bir degisik oldum, neden sadece bir tane gidon çantasi alabilmek için 10 saat çalismak zorundayiz?

Onun için aliexpress var :D sele alti canta aldim 10 lira, kola takilan telefon aparati aldim o 8 lira. Burda ikisi toplam en az 60 lira :D

Aliexpress bunun için var. 5 liraya kadro çantası aldım oradan ve işimi görüyor. Yaklaşık 1,5-2 ay gibi bi sürede geldi ama zaten acelem de yoktu. Türkiyeden alsam en az 20 liraydı o çanta.
Alışveriş de çok kolay. Türkiyeden internet alışverişi yapar gibi yapıyorsunuz, hiçbir farkı yok.

Bakın 22 liralık alışverişimde bulunanlar: 1 adet kadro çantası, 1 adet ayarlanabilir suluk kafesi, 4 adet küçük lamba.

Türkiyede ise acelem olduğu için tam 90 liraya arka bagaj aldım. O kadar parayı mümkün değil vermezdim ama zaten dediğiniz gibi en ucuzları bu fiyatlar zaten. En ucuz 60 lira mıydı neydi... yuh yani.

@Auron Sanchez
Şu kola takılan telefon aparatını merak ettim. Link var mı. Yada isim nedir..

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Büyük bir çoğunlu yurt dışından ihraç geliyor yerli mallarda bunlara kıyasla sanırım fiyatınu üstte çekiyor haliyle bizim refah düzeyimiz amarika , avrupa gibide değil onların gelirine göre uygun olan ürünler dövize vurunca bize çok pahalı geliyor birde işin ekstresi var yani vergi fiyat fırlıyor haliyle

@Taxonera Ben g2 kullandigim icin bunu aldim. Istedigini telefonun modelini yazip bulunuyor. Baya guzel hosuma gitti.

Spor Koşu Kol Bandı Kılıf LG G2/Google Nexus Için 5/Samsung A5 Telefonu Kol Çanta Band Tutucu Kılıfı Kemer Kapak
(link)
(from AliExpress Android)

Bunun çanta gibi olanından aldım :D Hem telefon olduğu belli değil hemde altında kablo çıkma zımbırtısı var :)

@Auron Sanchez

Türkiye'de 20 TL :mzkdnlmk:

(link)

Geri