Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

bisiklete far yaptım 12v kaynak lazım

m.klcts

Forum Bağımlısı
Tepki
403
İsim
Muhammed
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti
led araba farı aldım 2 adet ve bisiklet için far yaptım ışığı gayet güçlü ama sorun şu hafif ve 12v bi batarya bulamadım pilleri seri bağlayıp 12v elde ettim ama şarj sorun olur 12v batarya yada pil tavsiye edebilirmisiniz bulabilirmiyim powerbank baktım 12v olanını bulamadım

Scudo
12v değil de şu dikdörtgen şeklinde olan 9v piller var, onlardan kullansanız kurtarmaz mı? Ben lisedeyken merak edip babamın eski mavi far ampullerini çalıştırmıştım.Çingen işi olmuştu ama bayağı bir ışık vermişti :D Mesela pil sayısını arttırıp paralel bağlarsanız daha uzun ömürlü olur.Ayrıca ben eski telefon şarj aletinden kasa yapmıştım, derli toplu duruyordu :)

@Ceyhun Özkan 9v+1.5v+1.5v seri bağladım gayet güzel ışık veriyor fakat pillerin voltajları farklı olduğu için ayrı ayrı şarj etmem gerekiyor

@m.klcts Sadece 9 v pil ile deneyin bir de bakalım, ışık şiddeti mutlaka düşecektir ama işinizi görürse daha kullanılabilir olacak diye düşünüyorum.
Bu arada far olarak şu fenerden kullanıyorum, elektronik alet dükkanından 30 liraya almıştım, 1 adet 1,5 v pil ile tam güçte 45-50 dakika gidiyor.Aklınızda bulunsun.images8K8XTN6H.jpg

@Ceyhun Özkan çalıştı 2 çıkışlı powerbank alsam 5v+5v 10v çalışır ledleri de seri bağlasam olur heralde ama kaç saat dayanır

@m.klcts Bunu anlamak için önce farların bir saatte çektiği akımı ölçmek gerekir galiba.Daha sonra kaba bir hesapla powerbank'ın sizi götüreceği süreyi bulabiliriz.Bu elektrik konularında daha fazla bilgiye sahip arkadaşlar vardı forumda, umarım onlarda yardımcı olur.

@m.klcts Galiba siz de benim gibi mevcut bisiklet sektöründeki ön aydınlatma ürünlerini yetersiz buluyorsunuz :) Bu yüzden ben de kendi farımı kendim yapmayı düşünüyorum fakat bunlardan önce aydınlatmayı içine yerleştireceğimiz dış kısma sahip olmamız gerek.Bu da autocad gibi bir programda 3 boyutlu bilgisayar çizimi yapmayı öğrenmek gerek,ondan sonra çizdiğimiz şekli somuta dökücek bir kalıpçı.Yoksa artık bulduğumuz x kutusunu y kutusunu aklımızdakine uydurmak zorunda kalırız uğraş dur...:(
İşte asıl sorunlar bunlar bence pc'de 3 boyutlu çizim yapmak ve bunu somuta döktüreceğimiz bir kalıpçı bulmak,onların haricicinde tasarım işi hallolur gibi geliyor evvel Allah.

@Ahmet AKÇA ben okadar detaylı yapmıcam araba farlarını detaylı bi şekilde araştırdım halogen xenon ve led
led diğerlerine göre daha tasarruflu olduğu için onu seçtim aydınlatma olarak aşşağı kalır bi yanı yok 12v pil veya batarya bulunca bi far reflektörü yaparım bitane de dar açılı uzun menzilli yaparım tamam olur soğutma konusu da rüzgar yeterli olur sanırım ama tek sıkıntım 12v kaynak bulmak bulduklarım hep ağır hafifini bulamadım

Ben power bank aldim 2 adette a101 den biri gildmaster marka direri hometech marka el feneri aldim, kendi uydurdugum aski aparati ve yaptigim tesisat ile her iki farida calistirdim.

Her iki powerbanki parelel baglayamayacaginiz icin 10 volt elde edemezsiniz diye tahmin ediyorum..

20170305_135214.jpg 20170305_135204.jpg 20170305_135214.jpg

neden lipo pil kullanmıyorsunuz 11.1V (link) buradan bakabilirsiniz eğer mah az gelir derseniz başka seçeneklerde var

• Beğen
Tepkiler: Speedster911
@selmantuncer maliyet yüksek oluyor linkteki yüksek değil ama mah yükseldikçe fiyat ta artıyor hemde çok

• Beğen
Tepkiler: selmantuncer
@m.klcts sanırım istanbulda oturuyorsunuz en kolay çözüm perpa yada karaköy e gidip ordaki elektronikçilerden 12 V1,2 Ah ya da 3ah lik akü almaktır tabii akülerin amperajı yükseldikçe boyutlarıda yükselicektir normalde 30 - 40 tl ya 12 V1,2 ah lik aküyü alman lazım

Lisedeyken arabaların alarm sisteminde bulunan kalem pilin tahminen yarısı boyda ve kalınlıkta 12v pil ile 12v led kullandığım projemi sorunsuz atlatmıştım:) ne süre gider, şarj olabilme durumu nedir orasını bilmiyorum tabi..

(link)

@m.klcts evet haklısınız ben hem güvenlik hemde boyut olarak iyi olur diye düşünmüstüm.madem öyle oturduğunuz yerde veya yakınlarında tahtakale varsa orada 16 tl ye 12v akü var

@hidromek ağırlığı nekadar olur tahmini olarak

@Msgl km saatinin sensöründe aynı pilden var yedek de var bitane ama kaç mah bilmiyorum büyük ihtimal çok kısa süre dayanır

Yazacaklarım biraz canınızı sıkabilir ama belkide çözümünüzde olabilir. Deneyip denememek size kalmış

İhtimal 1 -

3.7 voltluk üçlü ve seri bağlanmış ,18650 pil kutusu bulursanız 3 adet 18650 ile 11.1 Volt elde edebilirsiniz.

(link)

(link)

Ancak piyasada sonu fire ile biten bütün 18650 pillerin üzerinde yazan değerler yalandır.Son kullanıcıyı yanıltmak için mah değerleri kasıtlı olarak 5000-8000- 9000 gibi yazılmıştır. Çoğu ortalama 500 Mah kapasitededir ve orta halli power led kullanan bir feneri, ortalama 45 dakika kadar çalıştırabilir.

Bildiğim kadarıyla , zamanımızdaki gerçek değer olarak en yüksek kapasite 3400 Mah ile LG , Panasonic gibi markalı ve kaliteli pillerdedir. Tanesi ortalama 45-50 TL gibi bir rakama satıldığından , havale ve kargo gibi masraflarıda ilave ettiğimiz vakit karşımıza ortalama 170 TL gibi bir maliyet çıkıyor. Bağlayacağınız aydınlatma sisteminin kaç wattlık akım çektiğini bilmediğimiz için , pil kapasitesinin ne kadar gidebileceğinizde bilemiyoruz.

Ama elinizde bir şekilde zaten 18650 pil varsa bu pil kutusu ile işinizi görebilirsiniz.

İhtimal 2 : Türk hava kurumu , anormal kar marjı ilave etmeden model uçakçılar için ekipman ihracatı yapar. kurumunun model satış dükkanlarından veya online satış alanında piyasanın %20 - %25 gibi daha düşük rakamlara li-po pil alabilirsiniz.

@Cömert (link) bu pilleri mi kast ettiniz

acaba motor aküleri kaç kg dir

Siz illa bu sistemi kullanacağım diyorsanız bir motosiklet aküsü ve onu şarj etmek için battery tender edinin, normal bir pille yada model oyuncak için olan lipo pillerle olmaz

@m.klcts 12 V 1.3 ah maksimum 250 gr dır sanırım tam tartmadım 3.4 Ah ler biraz daha fazladır sonuçta amperi ne kadar yükselirse aydınlatma süren uzar

@anzolot @hidromek son karar olarak akü alcam heralde gündüz sökerim ağırlık olmasın diye ama ben suluk yerine koymayı düşünüyodum oraya sığmaz göze çarpmıcak yer lazım yada küçük akü

Geri