Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

bisiklete far yaptım 12v kaynak lazım

Hayır , linkini verdiğiniz 2600 Mah kapasitede. Benim demek istediğim durum ise biraz farklı.

Özellikle elektronik sigara kullanımı yaygınlaştığı için piyasada 18650 pillerde fazlalaştı. Aslında bu piilerin ilk piyasaya çıkma amacı lap top pili olarak kullanılmasıdır. Yani eski kullanmadığınız bir lap top'un pilini söktünüz vakit , içinden bu tür piller çıkar.

Piyasadan çok talep varsa ve üretim çin gibi bir ülkede yapılıyorsa , hile ve hurda nerdeyse kaçınılmazdır.

Çin malı ve sornu "Fire" ibaresi ile biten ama üzerinde 6000- 9000 Mah gibi rakamalar yazan pillerin içinden 400- 500 Mah gibi çok daha küçük kapasiteli başka bir pil çıkar.

(link)

(link)

(link)

Lg , Panasonic gibi firmaların üretimi pilleri söktüğünüz vakit karşınıza şöyle bir görüntü çıkar.

(link)

Burada kapasite miktarını kullanılan kimyasallar belirler. Yani 18650 bir pilin 9000 mah olabilmesi , bu tür pillerde , şu an için kullanılan kimyasallarla imkansızdır.

Powerbanklerde de aynı piller kullanıldığı için 50.000 Mah kapasiteli bir powerbankın 50 - 100 TL gibi bir rakama satılmasıda imkansızdır. Şu an için üretilmiş en yüksek kapasiteli 18650 pil 3400 Mah ise

50.000 Mah / 3400 Mah = 14 Pil ( Ortalama ) X 35 TL ( Hadi acil paraya ihtiyacı olan bir satıcıya denk geldik diyelim ) 490 TL sadece pil parası.Bunun kutusu, devresi, kablo, vergi vs vs 50-60 TL olsa 550 TL maliyet gibi bir rakam çıkıyor.Yani internett üzerinden 40.000 Mah - 50.000 Mah gibi rakamlar yazılan powerbanklerde , içinde bulunan piller sahte olduğu için sahtedir.

Benim 3400 Mah lık diye bahsettiğim pilde resimde olan.

(link)

Şimdi işin birde üretim toleransları boyutuda var. Bu nedir derseniz şudur.

Endüstriyel pil üretimlerinde %10 toleranslı çalışan ürün , başarılı sayılır.Yani üzerinde yazılı olan kapasitenin % 10 kadar eksiği ile bile şarj olsabiliyorsa , ürün ticari olarak başarılıdır.

Buyrun burdan yakın 3400 Mah'lık pil aldınız diyelim. 340 Mah eksiğiyle 3060 Mah ile şarj olabiliyorsa , tüketiciyi yanıltıcı ibare ve rakam kullanmaktan dolayı i ne iade edebiliyorsunuz , nede dava açabiliyorsunuz.

Başlığı açan arkadaşın yaptığı far sistemini, su geçirmez olarak iyice yalıtabiliğini varsayıyorum. Yoksa işin içine birde su girerse , yandı gülüm , keten helvam.

• Beğen
Tepkiler: S26 ve Sadettin Z.
Scudo
Bu arada ben fotoğrafa eklediğim bisiklet farını kullanıyorum 3 modu var ama 3. modda hiç kullanmadım zaten çok güçlü. Böyle birşey baş ağrıtmazdı.. Aynen resimdeki gibi güçlü birşey.images (7).jpg

@Cömert akü almayı düşünüyorum şuan için aküyü suya karşı izole edeceğim ama ledi açık bırakmayı planlıyorum ısınmasın diye umarım sorun olmaz

@anzolot hiç uğraşmayıp bundan mı alsam aydınlatma yeterli mi hiç aydınlatma olmayan yolda çukur vs farkediliyormu bide bu 3 ledli herhalde benimki 12 led olucaktı

Fazlasıyla yeterli olur, göstermek için şimdi odada çektiğim fotoları ekledem. Sıfır ışıkta ve 1. modda ki halini ekledim..20170305_231608.jpg 20170305_231627.jpg

@anzolot powerbank mı kullanıyosunuz şarj nekadar gidiyo kaç mah fiyatı nekadar

Kesinlike tavsiye ederim çin sitesinden 50 tl. gibi bir rakama almıştım, mesela tura çıktığımda bayaryasını solar panel ile doldurmuştum evdeykende telefon şarjına benzer aletiyle dolduruyorum. Ucuna usb giriş yaptım şarjı heryerde doldurabiliyorum ama nolur nolmaz taşınabilir telefon şarj cihazlarıylada çalıştırabiliyorum. Tavsiye ederim, youtube da test videolarına da bakın derim.

(link) alet bu

@anzolot bu farin icindeki ledin cesiti nedir acaba..cree tipmi yada ne biliyim baska bir cesit power ledmi acaba.

ortaya ne çıkacağını merak eden varsa projeyi yapıcam yarın uygun boy ve kiloda akü bulursam resimli bi şekilde konu açıcam aşama aşama bilgilendiricem

Mini el supurgesinden cikan bitane aku var..bildigin kilo tasi kadar agir..yanilmiyorsam 2,5 amper olmasi lazim..tabi bitik oldugu icin evde atilmayi bekliyor..
Soyle bir engel daha var.bu akuleri sarj ederken tam doldugunda akimi kesecek regulator lazim diye biliyorum..yoksa cok buyuk sikinti teskil edebilir.

@isocan regülatör olmazsa akü başında beklicem mi

acaba 5v yada 10v araba farı varmıdır powerbank ile çalıştırsam akü işi sıkıntılı gibi hem ağır hem şarj sorunu powerbank olursa hem telefona kullanırım hem lambaya

Kurşun asit akü fazlasıyla ağır ve kullanışsız olacaktır. 9v pil zaten kesinlikle kullanılamaz, en fazla 1 saat sonra biter ve pahalıdır. Size önerim MT3608 ve benzeri voltaj yükseltici devrelerden satın almanızdır. İnternette arattığınızda kolayca bulabilirsiniz hem de ucuzdur. Bu devreyi herhangi bir powerbanka veya bataryaya monte ederseniz sabit 12v çıkış alabilirsiniz ;)

@m.klcts

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
@rulokat çok saolun tam ihtiyacım olan şeydi teşekkürler

@rulokat bu söylediğiniz modül ile bir power banktan +5 volt çıkışı +12 volta çevirdiği zaman tamam çıkış +12 olacak ama power bank sonuçta ne kadar süre ile besleyebilecek. Sonuç olarak elinizde kapasitesi belli olan bir power bank var, bu modül +12 voltu mucize yaratıp vermiyor power bankı çok hızlı bir şekilde sömürüp bitirecektir.

Elbette aradaki 7 volt fark bedavadan gelmiyor. Modül sadece toplam güç aynı kalacak şekilde voltaj ve akımı düzenliyor.

Güç(W) = Akım(A) x Potansiyel Fark(V)

Diyelim ki 12 volt 1 amperlik bir lambamız var, bu da 12 x 1 = 12 watt eder. 12 / 5 = ~ 2,5 eder. Yani 5 volt 2,5 A verebilecek bir powerbankımız varsa 12 volt 1 amper elektrik elde edebiliriz.

Yani sonuç olarak, güçlü bir powerbanka ihtiyaç var.

@anzolot

Peki 5 voltluk powerbanka 5 volt, 5watt lik cree tip power led takip calistirabilirmiyiz..tabi amper kac olur bilmem.

burada @m.klcts 'un elindeki led farların amperi önemli, 3 dk çalışıp sonra karanlığa boğulması da var :)

@anzolot okadar kısa sürmez heralde
yüksek amperli bi powerbank alırım

Geri