Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklete Gps

Tepki
6
Arkadaşlar yakın zamanda aranıza katılcam da inş. Ben tekne kullanırken, veri tutmak için yağmur geçirmeyen Garmin marka ufak gps kullanırdım.

(link)

Direk uydudan gerçek hızı, ortalama hızı, ne kadar süredir kullandığımı, koordinat ve hangi bölgelerden daha önce geçtiğim gibi güzel şeyler gösterebiliyordu.

Şimdi bu tip verileri görebilmek, bisiklette bana kalırsa çok hoş olurdu. Acaba bisikletçiler arasında kullanılan böyle bir gps var mı?

teşekkürler

Scudo
kardeş,gps bayağı tuzluymuş.290+kdv.Bence böyle yapacağına google earth programından baksan daha iyi değilmi?

• Beğen
Tepkiler: Halil Karaca
Arkadaşım google earth ile gps'in bağlantısını kuramadım :) Bunu böyle bisikletine takcaksın sana hızını uydudan %100 doğrulukla gösterecek. Harita üzerinde daha önce nerelerden geçtiğini gösterecek. Şu ana kadar kaç km gitmişsin, kaç km ortalama ile, şimdiye kadarki max hızın nedir, kaç saat kullanmışsın falan filan. Bana kalırsa böyle bir şey bisiklet kullanmanın zevkini baya arttırır diye düşünüyorum ama herkese de hitap etmeyebilir tabii.

Benim sormak istediğim şey bisikletçilerin kullandığı böyle bir alet var mı???

Basit bir kullanım için şu var

(link)

Daha detaylı bir şey istiyorsanız bunu öneririm, benimde tercihim 705 oldu:)

(link)

• Beğen
Birde Iphone kullanıyorsanız cyclemeter diye bir program var, 4.99$ a indirebiliyorsunuz programı, hız bilgisini uydudan aldığı için tam olarak eş zamanlı gösteremiyor, birde pil 5 saatte bitiyor:)

• Beğen
@binRR

Garmin 705 tam aradığım şey =) Siz üründen memnun musunuz? Ayrıca Türkiye'deki yolların haritası mevcut mu? Yüklenebiliyor mu? Eğer yol haritasi yüklenemiyorsa daha basit bir şey alsam daha mantıklı bence...

Ürünü yurtdışından getirme imkanım varda;
(link)

Garmin 605 sanki benim ihtiyaçlarıma daha uygun gibi yanılıyor muyum? 705 ile wirelessla heart rate ölçmeme gerek yok :)

En ucuz yol; Symbian ile çalışan bir Nokia + Bluetooth GPS alınır. Gerekli yazılımlar yüklenir. Maliyet = belki 200TL...

Enes abi daha önce bir arkadaş paylaşmıştı ama linki bulamadım.Bisiklet için arka kameralı,gps li mevcut konum bilgili harika bir aletti.Yaklaşık 400 küsür euro falandı.Aynı zamanda mp3 özellikli falan ve çok hafif Türkiyede satışı şuan yok ama alınırsa belki öyle birşey alınabilir.

Garmin 310xt kullanıyorum ve kesinlikle çok daha kullanışlıdır.
(link)

705 serisine göre tek farkı harita desteğinin olmaması, çok ta gerekli bir özellik değil. GPS ile hız, yön, yükseklik gösterme, rota çizme ve sanal partner özellikleri var. Hafızasında biriktirdiği rota ve diğer verileri kablosuz olarak bilgisayara aktatabiliyorsunuz. Ayrıca nabız ve kadans sensörleri de bağlanıyor. İlerde ANT+ destekli bir powermeter alırsanız bunu da bu saatle kullabilirsiniz. Bunlar 705 modelinde de var tabi ama bu cihazı 310xt gibi kolunuza takıp 50 metre suyun altına dalamıyorsunuz. Ayrıca koşarken o kadar rahat taşıyamıyorsunuz.

(link)
şurada baya çeşit var..
ben ise yukarda bir arkadaşın belirttiği üzere winmobile lı cep telefonu + bluetooth gps alıcısı ve gpsed.com dan indirdiğim yazılımı kullanıyorum..

Iphone için cyclemeter uygulaması 4.99$ gerisi internet hattınızı biraz kullanıyor:)

@Aybars Öge Sürücü

Bluetooth GPS ne marka uygundur?

@Güney Tuncer

Öneriniz için teşekkürler fakat ben gerçekten İstanbul'u hiç bilmiyorum, harita benim için çok rahatlatıcı olur. Bu yüzden amerikadan edge 705 alacağım heralde... Haritasını da belki korsan olarak indirebilirim :)

bence sigma 1009 al 50tl filan birde iyibir cep telefonu al, gidona takılan cep telefonu takma aparatları onlardan ala en mantıklısı bu olur yağmurda filanda telefonu streçlersin...

nokianın ekspres müzik telefonunda ovimaps ücretsiz diye biliyorum , bu da işini görür galiba :D

elimde Java/Symbian uyumlu cep telefonu var gprs ile konum belirleyen program bilen varmı acaba internet problem olmaz 1 gb internet paketim var

Nokia'nı yeni telefonlarından birine sahipseniz telefonun gps'ini kullanabilirsin.Şahsen kullanıyorum ve memnunum fakat dikkat edilmesi gerek tek şey var o da telefonu korumak :)

Geri