Scudo Sports

Bisikleti A'sından Z'sine kendi tamir edenler

aleti olmadığı için yapamadıklarım; press fit orta göbek takma, furç seti takma, hidrolik fren yağı doldurma.
aleti olduğu halde beceremediklerim; jant akort ayarı (herkesin harcı değil, tecrübe gerektiriyor)
bunların dışındaki her tamiri yaparım
Press fit orta göbek ve furç takımındaki aletlere alternatif olarak 8-10 mm trapez mil ve geniş pullar kullanılarak çözebilirsiniz o problemi. Hidrolik fren yağı ile ilgili geziniyo bisiklet kanalında video vardı, güzel anlatıyordu tavsiye ederim. Akord konusunda haklısınız, herkesin harcı değil, bulaşmadım bile :D

Scudo
@Anonim Lastikte de sorun yok hocam, daha 1 yıl olmadı. Ortalama 1100 km yol yaptım.

Her sene bakımlarımı kendim yaparım. Periyodik bakım yaparsanız çok ucuza geliyor. Bisikletlerimi en küçük vidasına kadar söker, temizler, yağlar, monte ederim. Sakın tamirciye gitmeyin. Başınıza dert almayın.

Eski güzel günlerde henüz hidrolik disk frenler sadece araba kataloglarında yer alırken benim de uygulamaya çalıştığım bakım planı, tabi jant akoru dışında.

Sonra fren sistemlerinde teller gidip yağlar gelince komple söküp dağıtmaya çekinir oldum. Aslında takım taklavatı edinip iki video izlesem olmayacak şey değil ama, şöyle amerikan tarzı garajı olan müstakil bir ev ancak hayallerde kendine yer bulabildiğinden arka odanın ortasında sisteme yağ basma teşebbüsü iç işleri bakanı tarafından şiddetle kınanacak. Ardından baskı ile yıldırma ve psikolojik harp harekatı gelecek.

Tamam genel bakım ve vites ayarı vb. için bisikletçiye gitmeyin ama hidrolik fren probleminiz veya sekiz çizen bir jantınız varsa da uğrayıp bir hal hatır sorun derim.

Akort ayarı denen bela olmasa bu kategoriye girebilirim. :(

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Eski güzel günlerde henüz hidrolik disk frenler sadece araba kataloglarında yer alırken benim de uygulamaya çalıştığım bakım planı, tabi jant akoru dışında.

Sonra fren sistemlerinde teller gidip yağlar gelince komple söküp dağıtmaya çekinir oldum. Aslında takım taklavatı edinip iki video izlesem olmayacak şey değil ama, şöyle amerikan tarzı garajı olan müstakil bir ev ancak hayallerde kendine yer bulabildiğinden arka odanın ortasında sisteme yağ basma teşebbüsü iç işleri bakanı tarafından şiddetle kınanacak. Ardından baskı ile yıldırma ve psikolojik harp harekatı gelecek.

Tamam genel bakım ve vites ayarı vb. için bisikletçiye gitmeyin ama hidrolik fren probleminiz veya sekiz çizen bir jantınız varsa da uğrayıp bir hal hatır sorun derim.
Bu konuyu her gördüğümde ısrarla yazıyorum. Hayatınızı tehlikeye atmayın ve lütfen bisikletinizin bakımlarını kendiniz yapın. Tamircilerin yapabilecekleri sınırlıdır. Akort, jant örme, fren, hidrolik fren vs gibi işler çocuk oyuncağıdır. İnternette her türlü bilgi var. Sakın ama sakın başkasına gitmeyin.

Press fit orta göbek ve furç takımındaki aletlere alternatif olarak 8-10 mm trapez mil ve geniş pullar kullanılarak çözebilirsiniz o problemi. Hidrolik fren yağı ile ilgili geziniyo bisiklet kanalında video vardı, güzel anlatıyordu tavsiye ederim. Akord konusunda haklısınız, herkesin harcı değil, bulaşmadım bile :D
düşünürken vida yuvası olan demir çubuk diye zihnimde canlanıyordu, meğersem adı trapez mil'miş. sayenizde trapez milin ismini öğrendim. yağ değişimini hallederim de aletini almadım hocam. 2016 yılında chainreaction dan x-tools'un alet çantasını almıştım. o zaman için 35-50 dolar (veya euro) olması lazım. onunla bisikleti tamamen söküp takmıştım. aynakol göbeği sökğp temizleme olsun, teker göbeği bilye yağlama olsun, zevkli işler ama zamanın olacak işte

düşünürken vida yuvası olan demir çubuk diye zihnimde canlanıyordu, meğersem adı trapez mil'miş. sayenizde trapez milin ismini öğrendim. yağ değişimini hallederim de aletini almadım hocam. 2016 yılında chainreaction dan x-tools'un alet çantasını almıştım. o zaman için 35-50 dolar (veya euro) olması lazım. onunla bisikleti tamamen söküp takmıştım. aynakol göbeği sökğp temizleme olsun, teker göbeği bilye yağlama olsun, zevkli işler ama zamanın olacak işte
Ben zamana yayarak yapıyorum hocam. Mesela 2 hafta önce yıllık bakıma başladım. İlk oturduğumda zincir ruble aynakol orta göbeği hallettim. Tek başıma yaptığım için aşırı belim ağrıdı o yüzden onları takıp bıraktım. Bikaç gün sonra furç takımını hallettim. Bugün vites fren ayarlarında sorun vardı onları halledip yeni gidon bandını sarıp kaldırdım. Bi ara aklıma eserse ön arka teker göbeklerine bakacam :D Bu kadar uzun zamana yaymazdım ama araya işler girdi. Zaten bi kısmı bitirsem bile kullanmaya devam ediyorum, sorun olmuyor. Bakımları kişinin kendisinin yapmasını önemsiyorum. Yolda bir sorun olduğunda çok hızlı çözüm üretebilir ve müdahale edebilirsiniz. Bisikletçilerin çoğuna güvenmiyorum, güvendiklerim kaliteli olduğu için pahalı, o yüzden az uğramak lazım :D

hocam zincir bakımı ve yağlamak için bir aparat , vidyo öneriniz var mıdır?
teşekkürler
Decathlon ve büyük mağazalarda kaliteli zincir yağları satılıyor. 500-600 km'de bir zinciri mazotla temizleyip baklaların her birine birer damla yağ sürerseniz zinciriniz uzun ömürlü olur, hızınız da düşmez. Aparat da var ancak ben kullanmıyorum. Mazot, diş fırçası ve bez ile güzel temizlik yapılıyor. İleride video paylaşacağım.

Bianchi şehir bisikleti kadrosu var elimde, çamurluk monte etmek için bulunan kadrodaki eklentiyi demir testeresi ile keserken kadroyu da 2 mm kadar kestim, bu hasarı rötuşlamak için ne yapmalıyım?

Bianchi şehir bisikleti kadrosu var elimde, çamurluk monte etmek için bulunan kadrodaki eklentiyi demir testeresi ile keserken kadroyu da 2 mm kadar kestim, bu hasarı rötuşlamak için ne yapmalıyım?
00d.jpg

Ben de çok yeniyim forumda ilk defa bisikletime yarın bakım yapacağım.
İlk ekipmanımı bugün aldım T Alyan seti 🙂 Lastik tamir ekipmanlarını saymıyoruz onları bisiklet ile beraber aldım.😁
Yarın bisiklet temizliği zincir ruble temizliği ve ardından yağlama. Zinciri söküp mazot ile temizleyeceğim ama rubleyi sökmeden temizleyeceğim pisliğini akıtmak için würt balata spreyi de aldım.
Arkadaşımda Zefal 4 mevsim zincir yağı var ben memnunum dedi ben de sende Zefal varsa bende başka marka alayım test etmiş deneyim kazanmış olurum dedim XCP nin yağını aldım. Zincire her bir baklaya 1 damla şeklinde mi uygulayayım yoksa ayna kolu çevirerek mi.

İlk ekipmanımı bugün aldım T Alyan seti 🙂 Lastik tamir ekipmanlarını saymıyoruz onları bisiklet ile beraber aldım.😁
Yarın bisiklet temizliği zincir ruble temizliği ve ardından yağlama. Zinciri söküp mazot ile temizleyeceğim ama rubleyi sökmeden temizleyeceğim pisliğini akıtmak için würt balata spreyi de aldım.
Arkadaşımda Zefal 4 mevsim zincir yağı var ben memnunum dedi ben de sende Zefal varsa bende başka marka alayım test etmiş deneyim kazanmış olurum dedim XCP nin yağını aldım. Zincire her bir baklaya 1 damla şeklinde mi uygulayayım yoksa ayna kolu çevirerek mi.

Bir üst mesajda önerilen konuda bu konuda epey bilgi var ama çok önemli gördüğüm için balata spreyi konusunda şöyle bir uyarı mesajı bırakayım: Zincir temizliği - Balata spreyi hakkında
Her baklaya 1 damla doğru, çevirerek yağlama hızlı yöntem. Kovalayan yoksa ilkini yapmak daha iyi.
"başka marka alayım test etmiş deneyim kazanmış olurum" konusu için takdir ettim.

İsterseniz balata spreyini arka göbekten uzakta kullanın, bu aralar çok duyuyoruz sonra freehub çok ses yapmaya başladı garanti kabul etmedi, niye mazot kaçmış...

çözüm öneriniz nedir sayın çelik?
Normalde bildiğim kadarıyla cevap verirdim ama, sorarken takındığınız anlam veremediğim saçmasapan tarzınızdan dolayı, cevap vermeyi gereksiz buluyorum.

• Beğen
Tepkiler: sahrana
Normalde bildiğim kadarıyla cevap verirdim ama, sorarken takındığınız anlam veremediğim saçmasapan tarzınızdan dolayı, cevap vermeyi gereksiz buluyorum.
şu cevap nasıl bir hastalıklı zihnin ürünü? "sayın çelik " şeklinde nazik bir hitap kelimesi kullandım, bunda saçmasapan olan ne var? Dün akşamki özel mesajınıza "ilgilendiğin için sağol" şeklinde dostane bir cevap verdiğim halde bu gereksiz agresyon da neyin nesi ha? Şayet bir cevabınız var ise buradan yazınız, özelden değil ya da en iyisi beni engelleyiniz, selametle...

Geri