Aynen, ağırlık konusuna bu kadar takılınmasına bende çok şaşıyorum hani boyanın ağırlığını bile hesaplayacak kadar profesyonel olunsa diyeceğim bisikletin boyasını bile öyle pasta cila ile parlatıyorlar ki rüzgar sürtünmesi azalsın diye sanki salise ile yarışılınıyor. Sözlerim birilerini hedef almak için değil ama mtb ile araziye çıkıyorsanız donanımlı olmak zorundasınız lastiklerden, yedeklere, takım taklavattan içeceğe, yol bilgisayarı telefon şu bu derken zaten bisikletin kendisinin üzerine çok ekleme oluyor. Ben sırtımda çanta olmadıktan sonra bisiklet ha 10 kg ha 15 kg bakmıyorum bile önemli olan kendi kondisyonunuz. O kadar yol yaptım daha bir kere yahu şu bisiklet keşke 1 kg hafif olsaydı demedim. Öyle olsa zaten o kadar donanımlı çıkmazdım yola. Bence boşverin bu ağırlık ve pahalı malzeme takıntısını ille de hafif olsun diye 3 katı fazla para ödenip alınan set size 200-300 gram avantaj sağlar, kaç kilosun deyince 80 kg. O zaman ver 5 kg spor yapıp al sana hafiflik. Hangi bisiklet donanımı ile vereceğiniz kilo sayesinde edineceğiniz hafiflik avantajını bu kadar ucuza getirebilirsiniz ki!