Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikleti Boyamak

Scudo
Trityum soyulabilir sprey boya diye yerli bir marka da çıktı bu konuda fiyatı da yarıdan aşağıda bulan kullanan olursa deneyimlerini paylaşsın lütfen. En azından varlığından haberdar olmayanlar için haber vereyim dedim.

@aze22 "Sizler" şeklinde konuşma yaptığınız için üzerime alınıyorum.Boşuna polemik yaratmaya hiç gerek yok.Ayrıca konu sahibi arkadaş ağırlığa bu kadar önem veren birisi olsaydı bence maşasını daha hafif siyah renk maşa ile değiştirirdi.

Aynen, ağırlık konusuna bu kadar takılınmasına bende çok şaşıyorum hani boyanın ağırlığını bile hesaplayacak kadar profesyonel olunsa diyeceğim bisikletin boyasını bile öyle pasta cila ile parlatıyorlar ki rüzgar sürtünmesi azalsın diye sanki salise ile yarışılınıyor. Sözlerim birilerini hedef almak için değil ama mtb ile araziye çıkıyorsanız donanımlı olmak zorundasınız lastiklerden, yedeklere, takım taklavattan içeceğe, yol bilgisayarı telefon şu bu derken zaten bisikletin kendisinin üzerine çok ekleme oluyor. Ben sırtımda çanta olmadıktan sonra bisiklet ha 10 kg ha 15 kg bakmıyorum bile önemli olan kendi kondisyonunuz. O kadar yol yaptım daha bir kere yahu şu bisiklet keşke 1 kg hafif olsaydı demedim. Öyle olsa zaten o kadar donanımlı çıkmazdım yola. Bence boşverin bu ağırlık ve pahalı malzeme takıntısını ille de hafif olsun diye 3 katı fazla para ödenip alınan set size 200-300 gram avantaj sağlar, kaç kilosun deyince 80 kg. O zaman ver 5 kg spor yapıp al sana hafiflik. Hangi bisiklet donanımı ile vereceğiniz kilo sayesinde edineceğiniz hafiflik avantajını bu kadar ucuza getirebilirsiniz ki!

Plasti dip kaplama yaptığımızda bisikletin ağırlığını ne kadar etkiliyor? Bu işle uğraşmış bilgili bi arkadaş cevap verirse işimi kolaylaştırır dua alır.

Sağol Ceyhun,

Cümlemiz inşallah. Çok takmamak lazım bu ağırlığı, bilmem ne kadarlık seti vesaireyi. Sağlık için keyifle binin gezin, Eziyet olmayacak kadar ağır olsun bize fizyolojik olarak fayda sağlar sonuçta.

@SOZUAK Aynen abi dediğin gibi ben de çok fazla bu ağırlık meselelerine takılmıyorum.Tourney setimle ve en az (hiç tartmadım) 13-14 kg'lık mtb'im ile mutluyum , cümlemize nazar değmesin:)

Plastidip 400 ml lik şişede ağırlığı 500 Gram olsa yoğunluğundan dolayı kalan kutuyu tartıp %5 de buharlaşan maddeleri düşün ki o kadar buharlaşmaz o kadar ağırlık yapar tahminim bisiklet yerinden kalkmaz :)

Ya Arkadaşlar Gerek Yok Tartışmaya sonuçta Mprofesyonel değilim takmıyorum fazla zaten tarttığımda 13.2 geldi bisiklet hayli hayli yetiyor 13 14 yaşımdan beri dağlara çıkıyoruz arkadaşlarımla ve yaşıma göre kondisyonumunda iyi olduğunu düşünüyorum gelmişken bir soru ddaha sorayım Bisikletinizi Nasıl Temizliyorsunuz Ben Würthün fren balata temizleyicisnden aldım daha kullanmadım küçük bir araştırma yaptım rubledeki yağlar ve pisler için aldım zaten misal bu maşa üzerinde yağlanmalar oluyor tabi haliyle maşa açık gidince bu maşanın üstünü bi yağ tabakası gibi birşey kaplamış ama normal bildiğimiz yağ gibi değil bu fren balata temizleyicisini sıksam bunun üzerine olurmu birde disk temizliğini nasıl yapacağım? Birde Ek olarak yanında hhs 2000 yağ aldım Teşekkürler İyi FOrumlar :)

Dosyalar

• wurth-fren-balata-temizleyici-sprey-500ml.jpg
    wurth-fren-balata-temizleyici-sprey-500ml.jpg
    19 KB · Okunma: 13
  • 08467304033487964020.jpg
    08467304033487964020.jpg
    20,8 KB · Okunma: 13
@Tolga Çelebi
@Tolga Çelebi hocam zımparayı üzerinde kabarıklık olan yere atılır yani boyanın tutmayacağı gibi olan yerine yoksa şart değil pürüzsüz olsun yeter. Ayda bir motoruyla kaza yapan bi arkadaşım var sürekli boyuyoruz kesin bilgi :D

@Auron Sanchez

Biraz titiz olduğum için çok uğraştım bunla. 800 numaranın çizikleri sorun yaratmaz dimi:)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@EmreTzn090909 Ben deterjanlarla yıkar kuruturum. Sonuçta tüm metal aksamlar bazı cıvatalar hariç alüminyum. Zaten balkonda bıraktığımda da yağmur yağarsa su altında kalıyor, ölürse de ölür derim ama yıllardır sorun olmadı yeter ki kuruduktan sonra zincir, ruble, attırıcılar gibi aksamı hafifçe yağlayın, vıcık vıcık sıkmayın pislik toplar. Gerek arazi sürüşleri öncesi gerekse uzun süre kullanamayacağınızda bisikleti hafiften wd40 ile kaplayın. Kurusa bile kalıcı koruma tabakası ile su ile hava temasını büyük oranda keser zaten asıl amacı da askeri ekipmanları sudan korumaktır.

@SOZUAK
Baris kardesim . merhaba nasilsin ? Seni buralarda gordugume sevindim. Hatirladin mi beni ? :) Kron kadro ilanim.vasitasiyla tanismistik sahibindende

Evet elbette hatırlamazmıyım. Selamlar, buraya sizin sayenizde geldim zaten. Her ne kadar kendi bisikletim konusunda daha ilerleme kaydedemesem de en azından bu konularda sohbet edip bilgi alışverişinde bulunmakta güzel oluyor. Konuştuğumuz konularda kafa dağıtıyor elbette. Daha fazla mesajı katletmeyeyim, ilk fırsatta arayacağım sizi. Bu arada ben de Bursalıyam ezelden :)

bauhaus da plastik kaplama spreyi var bence siyah renginde alıp sıkın. hem orijinal boyasını çiziklerden korur hemde istediğiniz siyah görüntüye kavuşmuş olursunuz.

@EmreTzn090909 Ben de marka yazılarından hoşlanmıyorum ve tek, mat renk hoşuma gidiyor. Ben de bisikletimi tek renk yapmak istiyorum. Konuyu tâkip ediyorum. Şöyle bir şey var, tam da size göre, maşayı boyuyor:

Bir de kadroyu tamâmen siyaha boyayan bir arkadaşın uygulaması var:

Ayrıca:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri