Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikleti duvara asma aparatı

Clal

Anka Cyclist
Tepki
849
İsim
Celal
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar hepinize selamlar. Bisikleti duvara asmakla ilgili olarak birkaç eski başlık buldum ama bu tam bir başarısılık hikayesi (fuckup hikayesi). Asma aparatı almadan önce okumanızı tavsiye ederim.
Duvara bisiklet asma isteğiniz varsa yapmanız gereken ilk şey ; duvarınızın bu duruma uygun olup olmadığıdır. Eğer benim gibi 65 yıllık tuğla üzeri sıva bir binada oturuyorsanız. SAKIN BU APARATI ALMAYA ÖZENMEYİN
Ben özendim ve 20201024_143320.jpgbu aparattan sipariş ettim (lastikleri kendim taktım ). Gelen ürünün diğer tarafı ters takıldığı için bisiklet düşmeye meyilliydi bende 20201024_143336.jpg bir oyuk ve altına metal bir aparat taktım. (Satıcı geri gönderin dedi ama 3 haftada gelen siparişi göndermek yerine bunu yaptım.
Ve gönderdikleri vidalar için duvarı deldim dübeli taktım. Aparatı astım veeeee bisiklet düştü. Sona daha büyük bi vida ve dübel ile denedim gene düştü sona bidaha bidaha bidaha vee sonuç 20201024_143358.jpg bende anladım ki 10 kg lik bi bisikleti duvara 5 cm lik bir vida ile asmayı hayal etmek ve bunun sağlam olacağına inanmak benim için fransa turunda kom olmakla aynı anlamı taşıyor.
Bende çözüm olarak 20201024_143421.jpg1500 lük puzle ı oraya astım çokta şık durdu.
20201024_143437.jpgortalık bu halde ve bende
20201024_143545.jpg
giro izliyorum
Sizlerle paylaşmak istedim.

Dosyalar

• 20201024_143545.jpg
    20201024_143545.jpg
    751,5 KB · Okunma: 3
Scudo
Kimyasal dübel diye bir malzeme var bu tarz durumlar için yardımcı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Clal
(link)

Bu tuğla boşluk dubelinden alman gerekiyor.Bunu kullanarak asabilirsin.Ben kullanıyorum ve tavsiye ederim.

• Beğen
İnsanlık hali, ağırlık merkezi duvardan uzak olunca tuğladan açmış. Tuğla dübeli ve uzun vida ilel hallolur.

ben tavana dübel ile vidalı kanca taktım. Kancaya da S demir taktım. magazalardaki gibi tekerden tavana asıyorum çok pratik.

@bytayyar sem çanta satıyordu en son, (link) mevcut. Hepsiburada biraz pahalı olabiliyor, satıcıya instagram üzerinden konuşabilirsiniz, daha ucuz olur.

Sadettin bey merhaba. Bu aparatta bisikletin ağırlığı lastiklerin bastığı platformlarda doğru mu? Aparatı nereden temin edebiliriz?

Ağırlığı pedal ve lastikler arasında bölüyoruz. Fotoğraflarda arkada gördüğünüz tur bisikletine dönüştürülmüş Sedona 311'in yüksüz ağırlığı tam 15kg ve oldukça sağlam duruyor.

Aparatı kendim dizayn edip, çalıştığım firmalara ürettirdim. Dolayısıyla benden temin edebilirsiniz. Özel mesaj daha uygun olur zannediyorum.

• Beğen
Tepkiler: bytayyar
Bisikleti pedaldan duvara asmak için şöyle bir aparat dizayn edip üretmiştim
244947 dosyayı görüntüle

244946 dosyayı görüntüle

244948 dosyayı görüntüle

Ben çok memnun kaldım, ihtiyacı olan varsa birkaç tane var fazladan

Merhaba,
pedal takıldığı parçadan kayacakmış gibi duruyor. Kilit vs sistemi var mı benim göremedim ?
Bisikleti pedaldan duvara asmak için şöyle bir aparat dizayn edip üretmiştim
244947 dosyayı görüntüle

244946 dosyayı görüntüle

244948 dosyayı görüntüle

Ben çok memnun kaldım, ihtiyacı olan varsa birkaç tane var fazladan

Bir fotoğraf daha çeker misin, kamerayı duvara yapıştırıp. pedalın nasıl dayandığı daha net görülecektir.

Ağırlığı pedal ve lastikler arasında bölüyoruz. Fotoğraflarda arkada gördüğünüz tur bisikletine dönüştürülmüş Sedona 311'in yüksüz ağırlığı tam 15kg ve oldukça sağlam duruyor.

Aparatı kendim dizayn edip, çalıştığım firmalara ürettirdim. Dolayısıyla benden temin edebilirsiniz. Özel mesaj daha uygun olur zannediyorum.
Özel mesajı bulamadım, bana yazabilirseniz sevinirim.

@Cozgun

Üç noktadan temaslı olduğu ve bisikletin ağırlığını kullanarak tutma gücü sağladığı için maşadan ve arka çataldan tutup kaldırmadığınız sürece kayması mümkün değil.

İstediğiniz fotoyu ekleyeyim20201027_183005.jpg

Kendim yaptığım(çalıntı tasarım :D) bir askı aparatı vardı, 2017 yılında bisiklete veda ettiğim için duvardan söküp yerine evrak dolabı koymuştum. Yeniden bisikletlendiğime göre daha farklı bişeyler yapacağım önğmüzdeki günlerde :)

81CAF8A5-3BB0-45C9-B430-6E55442149E2.jpeg

Çakma artivelo :)

Hiç o aparatlara para vermenize gerek yok gerekli olan hırdavatçıdan alacağınız uzun çelik vida, çelik dübel ve üzerine bisiklete zarar vermesin diye geçireğiniz kalın doğalgaz hortumu veya harhangi bir yumuşak hortumda olur beni bile taşır artık orası :D

Dosyalar

• 20201027_200834.jpg
    20201027_200834.jpg
    1,2 MB · Okunma: 119
  • 20201027_201214.jpg
    20201027_201214.jpg
    1.005,6 KB · Okunma: 117
@Sadettin Z. Özel mesaj atma özürlüyüm sanırım bulamadım nereden atacağımı :)

Hiç o aparatlara para vermenize gerek yok gerekli olan hırdavatçıdan alacağınız uzun çelik vida, çelik dübel ve üzerine bisiklete zarar vermesin diye geçireğiniz kalın doğalgaz hortumu veya harhangi bir yumuşak hortumda olur beni bile taşır artık orası :D

Bu fotoları görünce aklıma daha önceden tavanda bulunan asma aparatlarından perlon kullanarak asma fikri geldi.

Merhaba,

Ben de basit bir kanca ile asıyorum, Decathlon'dan almıştım çok uygun fiyatlı bir çözüm.
Fotoğraftaki şekilde asılıyor, kadrodan değil ön tekerden tutuyor.
Tekerlekler biraz duvarı kirletiyor, bir de bu şekilde asmanın bir zararı olur mu bilemiyorum tabi ön jant açısından, bilen arkadaşlar yorum yapabilirlerse ben de öğrenmiş olurum :)
Bugüne kadar bir sorun yaşamadım ama onu da belirteyim :)

Dosyalar

• WhatsApp Image 2020-12-04 at 13.53.31.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-04 at 13.53.31.jpeg
    23,2 KB · Okunma: 75
  • WhatsApp Image 2020-12-04 at 13.53.12.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-04 at 13.53.12.jpeg
    81,5 KB · Okunma: 75
  • Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Merhaba,

Ben de basit bir kanca ile asıyorum, Decathlon'dan almıştım çok uygun fiyatlı bir çözüm.
Fotoğraftaki şekilde asılıyor, kadrodan değil ön tekerden tutuyor.
Tekerlekler biraz duvarı kirletiyor, bir de bu şekilde asmanın bir zararı olur mu bilemiyorum tabi ön jant açısından, bilen arkadaşlar yorum yapabilirlerse ben de öğrenmiş olurum :)
Bugüne kadar bir sorun yaşamadım ama onu da belirteyim :)
Ön jant sürüşte 20-30 kg'den fazla yük taşıyordur muhtemelen. Oysa ön janttan asınca sadece 10-15 kg taşıyor. Bir şey olmaz yani :)

• Beğen
Tepkiler: lostidentity
bu tarz aparatları alcağınıza kendinizde yapabilirsiniz
1)çelik dübelle kanca takıp içinden bir zincir geçirip janttan asabilirsiniz çizmesin diye hortum veya köpüklü bant sarabilirsiniz
2)bisiklet kadrosuna göre bir dolap gibi şey yapıp buna asabilirsiniz
3)en basidi hırdavatçılardan demir destekli köşebent alıp duvar kalın vidalarla vidalayıp buna asabilirsiniz yada tavan kanca asıp bisikletçilerdeki gibi janttan asın
ama yer sıkıntınız yoksa bence duvara asmayın çünkü lastikler duvar deyince iz yapıyor

• Beğen
Geri