Scudo Sports

Bisikleti duvara asma

ama hocam mantıken tüm yük ön janta falan binmiş olmuyor mu tek tekerden asarsam? bilemiyorum astığım süre boyunca hep içim içimi yiyecek sanki.
Bisiklet jantına siz üstünde yolda giderken veya çukurdan geçerken nasıl yükler biniyor tahmin edemezsiniz. Eğer astığınızda kendi 10-15kg ağırlığı ile yamulacaksa başka ne istersiniz, üstündeyken yamulmamış olur :)

Scudo
ama hocam mantıken tüm yük ön janta falan binmiş olmuyor mu tek tekerden asarsam? bilemiyorum astığım süre boyunca hep içim içimi yiyecek sanki.
Kullanıcı dahil 80-90 kg yükü taşıyan, yolda çukurlar ve engebelerde çok daha fazlasına maruz kalan jant tek başına 9-10 kg bir bisikleti taşımaktan zarar görmeyecektir rahat olun.
(Evimde ön tekerleklerinden duvara asılı 3 bisiklet var. Jantlarımla ilgili hiç sorun yaşamadım)
Bisiklet jantına siz üstünde yolda giderken veya çukurdan geçerken nasıl yükler biniyor tahmin edemezsiniz. Eğer astığınızda kendi 10-15kg ağırlığı ile yamulacaksa başka ne istersiniz, üstündeyken yamulmamış olur :)
Bunu görmemiştim, aynı cevap olmuş neredeyse :)

• Beğen
Tepkiler: sspl
Ben bisikleti tek bir pedalından asıyorum, (gerçi açılı durduğundan yükün tamamı binmiyor) :)

234663 dosyayı görüntüle

234664 dosyayı görüntüle

234665 dosyayı görüntüle
Kullanıcı dahil 80-90 kg yükü taşıyan, yolda çukurlar ve engebelerde çok daha fazlasına maruz kalan jant tek başına 9-10 kg bir bisikleti taşımaktan zarar görmeyecektir rahat olun.
(Evimde ön tekerleklerinden duvara asılı 3 bisiklet var. Jantlarımla ilgili hiç sorun yaşamadım)

Bunu görmemiştim, aynı cevap olmuş neredeyse :)
çok teşekkür ederim ya, takayım aparatı duvara o zaman.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
O ön janta sürüş sırasında nasıl yükler biniyor bilseniz.Bisikletin kendi ağırlığı jant için sfırdır.

9 yıldır bekleyen konuya bizimde katkımız olsun.IMG_20191009_224014.jpg

hocam o peugeot bisikleti ikinci el falan mı buldunuz? ben de çok istiyordum bi ara vintage yol bisikleti almak ama temiz bulamadım.

Almanya'da yaşadığım için 2. el çok rahat bulabildim. Sanırım bu bisikletler üretilirken ülkemizde bisiklet sporu çok popüler değilmiş, o yüzden bulmak kolay olmayabilir. Burada binlerce insan (ben dahil) hala günlük ulaşımlarında bu bisikletleri tercih ediyor.

Bisiklet yatay ya da dikey bu sekilde de asabilirsiniz - agirlik arka tekerde kaliyor
(link) (Yol)
(link) (MTB)

Dosyalar

• Screen Shot 2020-07-20 at 16.21.12.png
    Screen Shot 2020-07-20 at 16.21.12.png
    363,7 KB · Okunma: 54
  • Screen Shot 2020-07-20 at 16.21.25.png
    Screen Shot 2020-07-20 at 16.21.25.png
    157 KB · Okunma: 54
astım valla :) jant yamulursa sorumluları belli :D

Dosyalar

• 15953274103176141118213278392416.jpg
    15953274103176141118213278392416.jpg
    807,4 KB · Okunma: 46
astım valla :) jant yamulursa sorumluları belli :D

Bisikletin düşeceğini sanmam ancak asıldığı yerdeki jant teline çok fazla bir baskı olmuyor mudur? Bisikletin arka tekerlğinin yere değecek şekilde asılması, haliyle ağırlığının daha çok yer tarafından desteklenmesi daha sağlıklı olurdu sanki.

Bisikletin düşeceğini sanmam ancak asıldığı yerdeki jant teline çok fazla bir baskı olmuyor mudur? Bisikletin arka tekerlğinin yere değecek şekilde asılması, haliyle ağırlığının daha çok yer tarafından desteklenmesi daha sağlıklı olurdu sanki.
yapmayın hocammm duvarı bir daha delemem :( emin misiniz sıkıntı çıkacağına

@TrEddieMercury @qtayxxx Arkadaşlar bisiklet jantının nasıl çalıştığı nelere maruz kaldığı hakkında hiç mi fikriniz yok? Yapmayın Allah aşkına...

Geri