Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikleti hafiflettim, rahat ettim.

@Erensoy
Abi haklısın ama tavsiye isteyen kesimde tatminsiz, böyle de bir gerçek var .Başlangıç seviyesi bisiklet tavsiyesi isteyenin yüksek seviye egolarinida bu elestirine dahil etmek isterim.sayfalarca tavsiyeler yazılmış ,yüzlerce kişi tavsiyede bulunmuş, alınacak model 2 dir en fazla , genç arkadaş bombayı patlatiyor; "_Bunlardan biri Altus diğeri torney hangisini tavsiye edersiniz? "
Tavsiye etmeyiz genç arkadaşım ;etmeyiz :)

Hem özelden hem bu tip sayfalardan yüzlerce insana dilim dondugunce yardimci olmaya calismisimdir. Fakat genelde insanlar tavsiye isteyip tavsiyeni pek sallamiyorlar

Scudo
@Erensoy

@Erensoy

Bunun birinci olarak tavsiye alana faydası var.Genç arkadaş, daha iyi bir bisiklet alarak bisiklet sporundan soğumayacak.Kadrosu ve donanımı kötü bir bisikletin tatminsizlik yaratması çok muhtemel.Claris ile tiagra arasında bile muazzam fark olduğunu bilen birisi olarak söylüyorum.Belli bir seviye kadro ve kompenentin altına düşmemekte fayda var.

Bunun İkinci olarak tavsye eden tecrübeli arkadaşa ve Türk bisiklet camiasına faydası var.Başlangıç bütçesi arttıkça alınabilen bisiklet çeşidi artacak ve doğal olarak satıcı firmaların oluşan talep dolayısıyla daha fazla çeşitte bisiklet arz etmesine neden olunacak.Bu etki ile daha üst segment komponentli bisikletlerin de ürün gamına dahil edilmesine vesile olunacağı için hem bisiklet sektörü hem de rekabet ortamı gelişecek.Bundan tavsiye veren ve diğer bisikletçiler de kazanacak.

Bir sektörün gelişebilmesi için öncelikle talep oluşturulması gerekmektedir.Gerisi bir şekilde gelecektir.Yoksa herkes neyine yetmiyor mantığıyla clarisli tourneyli vasat ve sınırlı çeşitteki bisikletlere yönlendirilirse herkes kaybeder.

kusura bakmayin da kendim uzun yillar no name aktaricili bisiklet kullandim bisikletcide tek vites ayarlatirdik oyle kullanirdim aynı fixie gibi.
Sonra tourney setli bir dag bisikletim oldu 8 sene boyunca onu kullandim.
Sonra bir bisiklet almak istedim butcem cok kisitliydi mecbur tourney setli bir sehir bisikleti aldım 6_7 ay boyunca üniversite öğrencisi olarak her şeyimden kıstım, süründum taksitlerinu oyle odedim. Su anda hala onu kullanıyorum

Bisiklet ulasim amacli benim ilk numarali aracim oldu bir üst model istedim. Su anki tournry sistemi duzenli olarak ayarlari yapiliyor ve düzenli olaraka yagliyorum ancak tourney iste bir anda ivmelenmek istediğimde dur ben tourney setim diyor hemen geçmiyor işte burada ne yapayim ben kapitalizme karsi çıkıp bu dandik setle devam mi edeyim?

Yeni bir bisiklet icin araştırma vr butcr oluşturmaya karar verdim. Alacagim bisiklet deore setli olacakti ona da uzun yillar binmeyi planladim lakin 2800 tl ye begendigim deore setli bisiklet 4400 TL oldu, altus-acera karışımı bisiklet 2200 den 3400 TL oldu. Kendim üniversite öğrencisiyim allaha şükür ac değilim açıkta değilim ama bir yilda aldigim harçlık 3600 TL dir, bir yıl boyunca biriktirsem yemesem icmesem 4400 tl olan istedigim bisiklet gene zamlanacak, gene ulaşamayacağım. Burada evini-arabasini almış düzenini kurmuş 1-2 maaşı ile istediği bisikleti alabilecek insanlar gelmis burada tournry alma, claris set kötü diyorlar haklılar ama oradan öyle nasihat vermek kolay herkesin durumu yok evet claris dr kötü tourney de kötü ama bu insalarin ne çaresi var? Yaninda para destegi de yaparsaniz sevinirim bari kuru kuru olmasin

@mariokaldato Cumhur Ağabey
Bugünlerde Özdemir Asaf,Cemal Süreya,Attila İlhan okuyorum.Hafifledim mi ağırlaştım mı bilemedim?:DBiraz da Dr Oetker mi okusam:okyrm::D

Hobinize para harcamayın arkadaşlar, çok gereksiz. Ama onun yerine konu sahibinin onayladığı hobilere bütçe ayırabilirsiniz. Ya da bisikletten 200TL tasarruf edip tiyatroya gidebilirsiniz. Yelkenliye de olumlu bakıyoruz tabii.

Bisiklet dünyasının bitmek bilmeyen tartışmasıdır komponent. Konu sahibi belki bilmeden gayya kuyusuna bir taş attı :) Bu tartışma daha çok su kaldırır. İki yaklaşımın da haklı tarafı var. İnsanın parası vardır, keyif aldığından boğazından kısarak alıyordur ya da nasıl alıyorsa alıyordur ama gidip iyi komponentlere para gömüyordur, kendisi bilir. Parayı harcayan, satın aldığı şeyle mutlu olduğu sürece bence sorun yok. Diğer yandan kimisi de en az harcamayla yürüyen optimum bisikleti yakalamak istiyordur. O da onunla mutluysa sorun yok. @mariokaldato yukarıda işaret etmiş: çoğu zaman tavsiye isteyene de kardeşim yazıktır parana, şunlar da iş görür dediğinde adamı mutsuz ediyorsun. Bence çok da şey etmemek lazım. Herkes tecrübelendikçe kendi bisiklet anlayışını şekillendiriyor.

@Behram Belek
Ağzınıza sağlık, bir cümleyle 8 sayfadır anlatamadığımızı nede güzel özetlemişsiniz.
Siz doğru bildiğinizi tavsiye etmeye devam edin lütfen.
Size dikte edilenle hareket etmeyin diyorum.
20,000 liralık bir bisiklete ihtiyacınız varsa, imkanınızda varsa alın gülu güle kullanın.
Ancak küçük bütçelerle bisiklete binmek isteyenleri, gereksiz yüksek donanımlara yönlendirmek zorunda değilsiniz.
Bu kısır döngüye siz girmeyin, milletide irasyonel tavsiyelerle bu kalıplara hapsetmeyin.
Dura-ace di2 piyasaya sürülmeden öncede keyifle bisiklete binenler vardı.
Bireysel gelişimden, toplumsal gelişime evrilebilmemiz için donanımlı gençlere ihtiyaç var, "donanım" dan kastım bisiklet donanımı değil elbet.
Şimdiye kadar size öğretilmiş, doğru zannettiğiniz şeyleri yeniden gözden geçirebilmek kolay değil, bunu anlıyorum.
Hararetle bunları savunmaya çalışmanız normal. Çünkü size sunulanı kabullenmeye, kalıpların dışına çıkanlara saldırmaya alışmışsınız.
Geri kalmış toplumlarda sıkça görülen bir alışkanlık.
İran, Suriye, Ürdün, Suudi Arabistan, Pakistan, Hindistan gibi ülkelerde, onları tanıyacak kadar uzun süreler kaldım.
Avrupanın gitmediğim, bilmediğim ülkeside yok. Avrupalıyı da iyi tanırım.
Ve güzel ülkemin güzel insanları, yanlış yoldasınız ! Pekçok konuda olduğu gibi, bisiklet konusunda da yanlış yoldasınız...
Herkese mutlu, yavaş, sağlıklı sürüşler dilerim.

@Erensoy
Abi sosyolojik fikirlerinde sana katılıyorum .Benim de insanlara imkanları yetmediği halde pahali donanımlara ve bisikletlere yonelmemelerini telkin eden kitap dolduracak ölçülerde yazılarım mevcud.
Ben israrla ucuz bisikletlerin mutlu edeceği fikrini de anlamsız buldugum gibi, tek bir hedefe kitlenmiş, pahali bisiklet fetisistlerininde , mutluluğu bu hedefte güdenleride çok anlamsız bulurum.
Ben şunu savunurum her daim;
Cebte ufak ufak nakit biriktirerek ikinci elde kelepir şeyleri denk getirerek düşük bütçeler ile de iyi bir bisiklet toplanabilir
Bu bir tez değil ,defalarca ispatladıgim bir sentezdir.
Insan herseyin en iyisine layıktir inan bana.
Tefeci faizci bankaların kredilerine bulasmadan, evin rizkini bu işlere gömmeden bize keyif verecek bisikletler edinebiliriz.

Velhasıl kelam dediğin gibi ; Dayatmalara çok kapilmamak gerekir.
Fakat' ucuz ve donanımsiz bisikletle mutlu olun' önermeside farklı bir dayatma türüdür

@hamlet2006
Saydiklarinin tamda zamanıdır. Sonbahar ve şiir insanı aşırı ayrodinamik eder ehehe

ağırlık takıntısına yeni bir soluk getiriyorum:

maşa yatağında bilya lı sistem mi daha hafif, yoksa rulmanlı mı?

Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş, gerçekten de mtb ve hibrid bisikletleri yükseltmeye çalışmak paranın çarçur olması anlamına geliyor. Yol bisikleti hariç hiçbir bisikletin yedek parçası ikinci elde para etmiyor.

Fitness bir bisikletiniz varsa dropbar, sti kol ve iyi bir takım jant takviyesiyle yol bisikletine yakın bir performans elde etme imkanınız var. En kötü ihtimal satarken eski haline getirir, sonradan aldığınız parçaları ikinci el sitelerinde satarsınız. Daha önce çok upgrade yaptım, hepsinde aynı yolu uyguladım. Çünkü kimse şurasını burasını değiştirdim diyene bisikletin ederinden fazla ödeme yapmayacak.
Jantları da yeni aldığınız bisikletinizde kullanırsınız.

ağırlık takıntısına yeni bir soluk getiriyorum:

maşa yatağında bilya lı sistem mi daha hafif, yoksa rulmanlı mı?
Hocam ben bos biraktim o kismi bolca yag is goruyor. Ama gres agir, ben kuyruk yağı bastim :D Rulmanli daha hafif tabi

Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş, gerçekten de mtb ve hibrid bisikletleri yükseltmeye çalışmak paranın çarçur olması anlamına geliyor. Yol bisikleti hariç hiçbir bisikletin yedek parçası ikinci elde para etmiyor.

Fitness bir bisikletiniz varsa dropbar, sti kol ve iyi bir takım jant takviyesiyle yol bisikletine yakın bir performans elde etme imkanınız var. En kötü ihtimal satarken eski haline getirir, sonradan aldığınız parçaları ikinci el sitelerinde satarsınız. Daha önce çok upgrade yaptım, hepsinde aynı yolu uyguladım. Çünkü kimse şurasını burasını değiştirdim diyene bisikletin ederinden fazla ödeme yapmayacak.
Jantları da yeni aldığınız bisikletinizde kullanırsınız.
30 yıl önce oynadığım sonra eie dosya dağıttığım matchbox arabalar antika olmuş, fiyatları almış yürümüş. Eski parçaları atmayın. Saklayın. İlerde anlamsızca çok para edecektir.

Lastiği incelttim , rahat ettim diye başlık açacam.

30 yıl önce oynadığım sonra eie dosya dağıttığım matchbox arabalar antika olmuş, fiyatları almış yürümüş. Eski parçaları atmayın. Saklayın. İlerde anlamsızca çok para edecektir.
Benim matcbox ve majorette arabalarımın hepsini eve gelen misafir çocukları halletmiş. Keşke bir kutuya doldurup kaldırsaydım ama nereden bilirsin işte..

Hocam ben bos biraktim o kismi bolca yag is goruyor. Ama gres agir, ben kuyruk yağı bastim :D Rulmanli daha hafif tabi
aklıma gelmedi değil :) ama maşa karbon olunca ne kadar kalın yağ da koysam aşınır gibime geliyor.

rulmanlının bilyalıdan ağır olması enteresanmış. rulmanda bilyaların iki tarafında da kalın etli çelik bilezik var. bilyalı da ise bilezikler sacdan basılma. bilemiyorum altan.

Sele takmayalım, sele ve borusu gereksiz ağırlık. Ayakta da sürebiliyoruz zaten. Oturarak spor mu yapılır kardeşim

Geri