Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikleti satarken...

Yahu kardeşim açarsın sanalpazarda GET ilanı güvenli bir şekilde satarsın.

Scudo
Kardeş , bir miktar kapora iste ve karşılığında ilanı kaldıracağını söyle. 1 ay sonra tamamını ödeyince alır bisikletini. Güven konusunu onun üzerine yıkmış olursun.

Nacizane fikrim bu arkadaş size bir aylığına borçlanacağına miktar her ne kadar ise ç.kalede ki bir dostuna borçlanmayı deneyip size paranızı neden yollama yolunu seçmiyor? bene siz fatura işi ile falan uğraşmayın bir ayda bunun sıkıntısını yaşamayın.arkadaş dostuna borçlansın madem bir aylık size paranın tamamını ödesin.

2000 tl az değil, güvene bırakmanızı tavsiye etmem. gittigidiyor, sanalpazar gibi siteler ne güne duruyor :)

Yazdıklarınızı okudum. Değerlendireceğim. Teşekkür ediyorum hepinize.

Yazdıklarınızı okudum. Değerlendireceğim. Teşekkür ediyorum hepinize. @EK-73

Bunun riski yok mu

Mesela netten alınan ürünler hiç bir gerekçe gösterilmeden 2 hafta içinde i a de edilebiliyor. Kullanır veya zarar verir bir şekilde alıcı sonra iade.

Ya da hiç kullanmadan iade .bu durumda 1. çektiğimiz onca eziyet karhokarken emek 2 jb iş dileyin kargoda sürünmesi

O zaman sadece elden peşin parayla satacaksınız.
Hiç risk olmasın, her şey benim istediğim gibi olsun derseniz zaten satamazsınız.

Öncelikle 2. el satışlarda 2 haftalık süre yoktur. O sıfır ürünler için geçerlidir.
Gitti gidiyor sanalpazar sahibinden gibi sitelerde bu süre alıcı kargoyu aldıkdan sonra başlar ( alıcı-satıcı anlaşma yapmadıysa ) 72 saat sonra ya gelen ürünü onaylama yahut geri göndermek zorunda.

2. durum alıcı ve satıcı yönünden bakarsak
alıcı tamam parayı gönderiyor da satıcı ürünü göndermezse nolcak ? Alıcıyı kim koruyacak ( ebayusuff sizi kastetmiyorum. Lütfen )
Satıcı ürünü gönderecek diyelim alıcı geri kalan parayı göndermezse nolcak ?

En güzeli gittigidiyor sahibinden vb sitelerde komisyon eklenerek satış yapmak.

2.husus kapıda ödemelerde kargo ücreti gönderene ait diye biliyorum.

o yüzden kargo ücreti + kapıda ödeme ücreti + banka hesabınıza havale ücretini dikkate alarak gönderim yapınız. yada bu ücretleri satış fiyatına ekleyiniz...

3. husus alıcı ben böyle bir şey istemedim derse geri gönderim ücretini de ödemek zorunda kalırsınız. 2 defa kargo ödemek zorunda kalırsınız..

valla 2000 TLye ben bişey alsam atlar gider elden alır beraber kutular otobüse atar getiririm. Başka hiçbişeyle uğraşmam. Ve ben yerinde olsam paramın tamamını almadan hiçbişey göndermem. Bu zmna kdr değişmez kıstasımdır. Para havalesini göremeden gönderimi yapmam. Güvenmeyene zorla satmıyoruz sonuçta. belki sen uzun süre bekledin fırsatı kaçırmayayım diyorsun ama sn bilirsin. o parayı arkadaşların dedikleri gibi hergün yollıcakmı yollamıcakmı diye düşünmek zorunda kalırsın ki bende hislerime dayanarak söylüyorum o para gelmeyecektir. elinde fatura olsa da bi işe yaramaz. dünya kdr kaybolan bisiklet oluyor hangisinin faturası elinde diye bulunuyor yada alabiliyorlar. o da uzun iş seni çok yorar netice olur mu bilinmez. çocuk ben almadım yalan söylüyor derse napacaksın? ben ondan başka bişey aldım kargoyla diyebilir. o seri numarasına ait bişeyi gönderdiğinide ispatlaman lazım. velhasıl ya indirim yap o miktarda için rahat etsn. yada 1 ay sonra para gelmeme durumu olursa dert etme üzülme.

• Beğen
Tepkiler: arayanbulur
Diğer bir husus
gerçi siz kargo ile gönderecekmişssiniz onda sıkıntı yok ama get açıp ürünü elden teslim etmek isterseniz böyle sıkıntı yaşabilirsiniz.
(link)

burayıda okumanızı tavsiye ederim...

Not : Belki get kuralları şuan değişmiştir. konu taaa 2008 de açılmış...

Paranın hepsini yatiracaksa tabiki sikinti yok..ama bi yerde 1850 TL ye satmış gibi de düşünebilirsiniz her ihtimale karşı(olacak diye bisey yok tabi ama kötü senaryo iste) mail yoluyla aranızda iletişime geçip ufak bir sözleşme yapabilirsiniz ancak bu sözleşmede elinizde olan faturada, karşıdaki kişiye ulasamadiktan sonra herhangi bir ise yaramaz..tc no ve adresi alırsanız hiç yoktansa eliniz biraz kuvvetlenmis olur daha sonra icra takibi yapabilmek için..ama o durumda da 150 TL için avukat ve dosya masrafını dusundugunde hiçbir anlami kalmaz..

@ebayusuff

bence kendi kendine 150 tl indirim yapmış rakamda.

ya paranızın hepsini peşin alın bisikletinizi satın.. ya da paranın yarısını alın bisiklet sizde kalsın diğer kısmını verince bisikleti teslim edin.. selamlar..

Geri