Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikleti sık sık yıkamak zararlı mı?

Muad dib

Daimi Üye
Tepki
188
Bisiklet
Orbea
Bir yerde okudum da bugun hatırlamıyorum. Bisikleti yıkamak Zararlı, kadroyu düşürürsünüz gibi. Bu periyodu nasıl ayarlamalıyız? Doğruluk Payı var mı bunun?

Scudo
Aşırı kirlendiği zaman yıka göbeklere su tutmamamak şartı ile onun dışında 2 ayda bir ıslak bi bezle silersin.

• Beğen
Tepkiler: Muad dib ve caesar
@omur_ms ben genelde ıslak mendille 2-3 haftada bir siliyorum . Belki saçma gelecek ama süper temizliyor :)

Ben oto yıkamaya götürdüm bir ay sonra bakım yaptırdıgımda maşa göbeğinde paslanma var dedi. Dikkat etmek gerek göbeklere
Ve Yıkanmasına yıkanırda ettesi gün yine aynı oluyur ve 3 ayda bir bakım iyi gelir

• Beğen
Tepkiler: Muad dib
Komple yıkamaktansa, zinciri benzin, mazot vs. ile zincir temizleme aparatı veya normal türlü temizleyip yağlamak yeterli bence, geriye kalan oynar parçalarıda temizleyip yağlanırsa tamamdır.

Disk frense balataya temizleyici spray'ler kullanılabilir, balatalara veya rotora yağ bulaşırsı işiniz zor, bazen su yıkadığınızda bile balatalar ıslık çalmaya başlıyor, belli km kullandıktan sonra kendiliğinden kesiliyor ama ne zaman Allah bilir :)

1.5 liraya 100 lü islak mendil aliyorum. Kullan at :D nerdeyse her turdan sonra silerim :D

ıslak mendilleri artık her yerde kullanıyoruz, yanımızdan hiç ayırmıyoruz da... bisiklette kullanmak benim niye hiç aklıma gelmemiş bugüne kadar :S
-- sağolunuz arkadaşlar :)

• Beğen
Tepkiler: mseldur ve caesar
Ben daha bugün baştan aşağı yıkadım, sabunlu suyla yıkadım kuruladım. Ama ıslak mendille silecek olsam herhalde bir paket harcarım.

Bir kova sıcak su, beyaz sabun ve 2 sünger.
Bisikleti önce güzelce ıslatıp, sonra temiz süngerle güzelce köpürtüyoruz. Kirli süngerle zinciri temizliyoruz.
Bir kova temiz suyu dökerek duruluyoruz.
Sonra zinciri kurutuyor, yağlıyoruz.
Yarım saatte hazır.

@omur_ms.Yıkamaktansa silmek herzaman daha iyi.Zincir bakımını ise bir kap mazot ve bir boya fırçası ile çok rahat ve iyi bir şekilde yapabilirsiniz.

• Beğen
@Gökhan Toros
Bende bu şekilde yıkıyorum sıcak su ile bir zararı yok zincir ve rubleyi her seferinde mazot benzin yada wd 40 ile yıkamak mantıklı değil çok pahalıya patlar ileride.

• Beğen
@ertanmrtz

Zinciri yıkamak için bulaşık deterjanı da kullanılabilir.
Evde sürekli var zaten, çok az bir miktarı yetiyor. Benzin kadar olmasa da yağı yeterince çözüyor. Fırça yardımıyla tertemiz yapıyor zinciri.

• Beğen
Çok yıkmaya gerek yok bence bindiğinde çok pislenmiyor. Eğer bir hafta kullanmazsam ozaman toz yığını oluyor.

Geri