Başından beri okudum, olması gereken herşey yazılmış sanırım. Buna ekleyebileceğim tek şey doğru pedallama olabilir, kesintisiz ve dairesel, genelde bu konuyla ilgilenmeyenler pedala Yukarıdan Aşağıya doğrusal bi hareketle basarlar, yani ayağın altıyla yola tekme atar gibi, amortisörün bu fazla gücü absorbe etmek için çalıştığını görebilirsiniz, bu aynı zamanda pedalın alt ölü noktada extra güç harcaması anlamına gelir, ve bu güç sadece amortisöre gider, özellikle alt ölü noktada daha yumuşak olmaya Özen göstermeliyiz(gerçekte dairesel hareketi doğrusal harekete çevirmediğimiz için pedal için ölü nokta ifadesi doğru değildir, ama bir anlık gücün kesintiye uğradığı, basmaktan çekmeye geçerken olan o kısa aralığı tarif etmeye çalıştım)
Hareket dairesel olmalı, ve yukardan aşağı damga basar gibi pedala basılmamalıdır, bunu çalışırken ileriye doğru bi elips çizdiğinizi düşünebilirsiniz, aşağıdan çok ileriye doğru basmak, kaymayan pedal gerektirir. Çalışırken düşük kadansta hareketin dinamiğini anlamak ve kaslarınızı bu yönde eğiterek önceki alışkanlıklarını değiştirmeniz yerinde olacaktır. Bir de sadece baldır ve bacaklardan değil, ayak bileğinizin gücünü de kullanmaya Özen gösterin, ayak uçlarınızda zıplarken kullandığınız etki, Başlarda biraz yorucu olsa da 1 1-5 ay sonra hissedilir fark ortaya çıkar, 3 ay sonra ise normal bir hal alır.,ayak uçlarında ritmik zıplayarak bisiklet üzerinde olmadığınız zamanlarda da kaslarınızı geliştirebilirsiniz. Ve en önemlisi belkide nefes, tıpkı yüzmede olduğu gibi düzenli nefes almak çabuk yorulmanızı önleyen konuların Başında gelir, ben 3 kadansta nefes alırken 3 kadans veriyorum genelde(3-4-5 ya da nadiren 2 olabilir, doğru değer her Kullanıcı için deneyerek öğrenilebilir), bazı koşullarda 3 al-2 ver oluyor, ama bu da alışana kadar, alıştıktan sonra saymaya son veriyorsunuz, zaten düzene oturuyor
Konuyla ilgili videoyu izlemenizi öneririm