Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletim Sola çekiyor!

Onur Erk

Üye
Tepki
50
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar Bisikletim sola doğru çekiyor. Ellerimi bıraktığım zaman kesinlikle düz gitmiyor.Gidon ağırlık merkezini sapıtmış gibi. Bu problemi nasıl ortadan kaldırabilirm ??

Scudo
Bu sorunun kaynağını bulmak gerek. Ezbere konuşmak olmaz sanırım.
Örneğin maşa yamuk ise,
Ön teker mili yamuk ise,
Ön teker tam olarak maşa yataklarına oturmamışsa (Milin bir tarafı maşa ayağına yamuk bağlanmışsa),
Fren teli veya vites telleri kasıyorsa,
Gidon boğazı gevşekse,
Gidon bilya yatağı yamulmuşsa,
Amotisörlü ise, bunların sorunlarından.....vs.
....gibi nedenlerden çekme olur.

• Beğen
Tepkiler: gok
Anladım bisiklette birçok sorun var bu sadece bir tanesi.Arka lastikte boşluk var. ve ön amortisördede boşluk var. sanırım işe önce arka lastikteki problemi çözerek başlayacağım...

Arka lastik değil de arka göbekte boşluk vardır sanırım. İçte bulunan mil somunlarını bir miktar sıkarsan sorun çözülür. Çok sıkarsan teker dönmez.

arka tekerlek göbeğini söktürün ve ön amortisörüde kontrol ettirin.Ayrıca ön tekerlek göbeğini de söktürün ve jantın akort ayarını yaptırın.

@TALHA ATEŞ
Aynen arka göbekte problem var.Arka jant millerini mi sıkayım ön mü? Birde çok sıkıp sıkmadığımı nasıl anlayacağım. göz kararı mı?

Aslında bu gibi konular (Fren balataları, merkez somun, bilya sıkıştırma, mil sıkma vs...) zamanla el alışkanlığı ister. Kural olarak tam sıkılır sonra yarım tur geri açılır. Siz ise iç somunları boşluğu alacak şekil yarım tur sıkın ve tekeri bisikleti havada tutup el ile döndürün. Rahat dönmesi gerek. Biraz uğraş bakalım...:)

• Beğen
Tepkiler: Onur Erk
Merhabalar,
Sorun on teker kadar arka tekerden de kaynaklanabilir. Once arka gobegi halledip oyle tekrar bir deneyin. Iki tekerin ayni duzlemde olmamasi bu sorunu yaratabilir (Bisiklete onden veya arkadan bakinca iki tekerin capraz durmamasi lazim.)
Veya arka tekerin saga/sola donuk durmamasi lazim. (tekerin iki yanindaki bosluklari esitleyerek hizalayabilirsiniz)
Amortisordeki one/arkaya bosluk etkilemez, ama saga/sola bosluk varsa (pek ihtimal vermesem de) sorun bundan da kaynaklanabilir.

ok herkese teşekkürler işe arka lastiği düzeltmekle başlayacağım.:)

@ilkay çağda

ggöbek sökrütmeye gerek yok büyük ihtimal bilye dağıtmıştır.sağ sola çekmeye gelince jan t anormal bi şekilde yamuk değilse bi alakası yok.furç bölümü(gidon yatağındaki bilyeler değişmeli)sorunun uz böyle çozülecektir.

Biraz basit olacak ama başıma geldiğinden biliyorum; far gidonun sağında dururken sürekli farın olduğu tarafa dönüyordu gidon. bir ihtimal gidondaki kolları falan simetrik olarak hizalamayı da deneyebilirsiniz.

Selamun aleyküm,
Dün bisikletimle Maltepe sahil dolgu alanındaki velodromun ortasındaki engebeli toprak parkurda kaza yaptım. Arka tekerlek mandallıydı, kazada mandalı açıldı, mandalı kapatıp bisikletin arka tekerleğini kontrol ettim. Arka tekerlek kadronun sol tarafına sağ tarafına olduğundan yaklaşık 0,5 cm daha yakın duruyordu. Nedeni ne olabilir? Jant mı kaymıştır yoksa tekerlek göbeği veya rulmanın mı değişmesi gerekiyor? Bisiklet gidonun ve arka tekerleğin üstüne düştü sanırım, ben yerde yuvarlanırken bisikletin kaza anında nasıl olarak hareket ettiğini göremedim.

Sanayiye goturup rot balansina baktirmak lazim:)

• Beğen
Tepkiler: SEYYAH OZİ
Jant akortu bozulmuş olabilir baktınız mı?

@Talha Ateş'in yazdıkları doğrultusunda bende en çok gidon gevşekliğinden kaynaklandığını düşünüyorum.Bilya ya da ezikliği,furş seti vb.Bakıma ihtiyacı var.Gidon,gidon boğazı,ön göbek ayarı gelişigüzel bakım yapmak kaza yaptırır.

@Knight Rider jant tellerini jant gobegine ve çembere örerken hatalı örülmüş olabilir. Kadro ya gore ortalanir teker ,sonra jant telleri sıkılır. Bisikletci yapar büyük bir sorun değil.

@Knight Rider
Mandalı yerleştirip sıkıştırırken tekerleğin eksenini düzeltmeyi denediniz mi acaba? Her mandal açıp kapamada yapılmalı

Yakın olan tarafın göbek milinin geçtiği, kadrodaki kancayı inceleyin. Biri diğerinden daha açık ise sorun oradadır. Bir kaç fotoğraf ekleyebilirseniz daha rahat yardımcı olunur..

konu dışı ama başlığı görünce aklıma geldi :koptum:

Geri