şimdi sen göbeği değiştirirken jant telleri çıktı lastik çıktı vidalar çıktı yeniden takıldı hepsi. bilemezsin hangisinden. yeni bisiklet al düzelir gibi bişey dediğin.
bisikletçiye sordum direk dış lastikten dedi. lastik tam oturmuyor janta oturan yerleri zarar görmüş dedi. zaten ön tekere bakınca tam hoplatma anında tekerin yere temas eden kısmında garip bir genişleme hareketi oluyor. havasını indirdim ön tekerin vurmanın şiddeti azaldı gibi. dış lastiği sıyırarak çıkarırken zarar verdim heralde. lastiği tamamen çıkarıp yeniden oturtmayı deniycem. lastikte rubena kaliteli almıştım.
------------------------------------
evet bisikletçi haklı galiba
lastiği çıkarırken kırmızıya işaretlediğim bölgede janta yerleşen kısmı yolmuşum bundan oluyor demek.
jantı sıyırıken bi tane çatalın arkasını sokup sabitleyip hemen yanından pompanın ince metal ayaklığıyla sıyırmıştım. levye kullanmadığım için mi oldu acaba?
-------------------
görünürde açıklık yok orda ama yük binince hafif janttan ayrılıyor demek. o bölgeyi yan yana iki tane yamayla kapatsam jantı tutar gibi sanki.
---------------------
şöyle yamadım bakalım yarın görcez işe yarıycak mı. yamanın diğer yarısı içerde.
------------
evet arkadaşlar sıyrılıp incelen yeri yamayla kalınlaştırınca sorun çözüldü. çözümün patenti bana aittir. herkes kullanabilir.