Scudo Sports

Bisikletime kavuştum ama biraz sorularım var...

@Ozan k. nın dediği gibi QR ı kapatırken tekeri istediğim yöne doğru hafif ittirerek kapatınca ortalandı. Farketmiştim bunu ama böyle kapatırsam yalpa yapar, yuvada boşluk kalır, yanlış bişey olur diye yapmamıştım. Ama yalpa yapma yada yuvada boşluk kalma gibi bir sorunda olmadı.

QR çubuğunun arkasındaki somun gibi şeyin oynaklığından oluyormuş galiba. Yada milin göbek içinde x-y koordinatında hafif oynamasından.Teşekkürler yardımlar için.

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
Scudo
@sencar Gidonun maşayla tam hizalandığına emin misiniz? Burdan bakınca aklıma direk o geldi.

@DutPekmezi gidonla ilgili sorun yok şu an. hepsi tek çizgide sorun düzeldi.

fren papuçlarını aşağıdaki resimde tam olarak nereye temas etmeli? ben metalik bölgeye oturacak şekilde ayarladım ama yeşil bölgeye de değmeli mi?

M0oQl6.jpg

• Beğen
Tepkiler: DutPekmezi
Aman hocam elbette metal kısma gelecek...

Düzgün ayarlanmamış olmalı, en ucuz bisikket bile olsa yeni olduğundan frenleri çok iyi olur

iyi ayarladım tutuyor da zınk diye durmuyor işte. ön arka birlikte sıkarsam zınk diye durmaya yakın oluyor. papucun yapıldığı malzeme ucuzundan oluyor pahalı bir bisiklet değilse. baradine papuç alana kadar idare edecek seviyede ama.

Zınk diye durmabilmeniz iyi ama ona güvenmenin hiç iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Örneğin; Çocukluğumdan beri frenlerim yavaşlama üzerine ayarlıdır. Bu sayede kaza anında durmaktansa kaza olmadan durmaya alışmış oldum. Frenlerine güvenen kişiler daha çok kaza yapmışlardı.

Trafikte ufakta olsa sezemediğiniz bir şey varsa, YAVAŞLAYIN!

Pabuçları değiştirmeniz gerektiğini düşünmemekteyim.

dümdüz pürüzsüz yolda sürerken hissedilen bir durum var. yol sanki engebeliymiş gibi ritmik olarak alttan vuran darbe hissediyorum sanki yolda tırtık var üstünden geçiyormuşum gibi. hızla birlikte sıklaşıyor yavaşlayınca ritmik olarak seyreliyor.. akor ayarı bozuk olunca böyle mi yapar?

@Holidey
aynı sorunu bende yaşadım sanki arka tarafta alttan aralıklı darbe geliyormuş gibi oluyordu bisiklete,sorun arka göbekte bilyelerdeymiş değişince gitti muhtemelen seninki de bu yüzden

@Holidey

bende de aynı sorun var ne yapmalıyım daha 2 günlük bisiklet bu

@pisikletcihoca

arka göbek darbe almadı. jantı söküp temizledim geri taktım. dün hissetmemiştim. alttan vurup hoplatıyor gibi. arkanın jant ayarı bozuk birde teker çatalı tam ortalamıyor. alttan ritmik olarak hoplatıyormuş gibi darbe geliyor.

akord ayarı bozulduğunda alttan böyle darbe geliyormuş gibi olduğundan emin olsam ona göre hareket etcem

@Holidey

anlattığının aynısını yaşadım alttan vurup hoplatıyor gibi oluyordu hatta ben göbeği bir ay öncesinden yeniletip daha kaliteli bir göbek taktırmıştım temiz kullanmama rağmen bilyelerde sıkıntı olmuştu sen bilyere bak akort ayarını gözle görebilirsin zaten

şimdi sen göbeği değiştirirken jant telleri çıktı lastik çıktı vidalar çıktı yeniden takıldı hepsi. bilemezsin hangisinden. yeni bisiklet al düzelir gibi bişey dediğin.

bisikletçiye sordum direk dış lastikten dedi. lastik tam oturmuyor janta oturan yerleri zarar görmüş dedi. zaten ön tekere bakınca tam hoplatma anında tekerin yere temas eden kısmında garip bir genişleme hareketi oluyor. havasını indirdim ön tekerin vurmanın şiddeti azaldı gibi. dış lastiği sıyırarak çıkarırken zarar verdim heralde. lastiği tamamen çıkarıp yeniden oturtmayı deniycem. lastikte rubena kaliteli almıştım.

------------------------------------

evet bisikletçi haklı galiba

2rdgoO.jpg

lastiği çıkarırken kırmızıya işaretlediğim bölgede janta yerleşen kısmı yolmuşum bundan oluyor demek.

jantı sıyırıken bi tane çatalın arkasını sokup sabitleyip hemen yanından pompanın ince metal ayaklığıyla sıyırmıştım. levye kullanmadığım için mi oldu acaba?

-------------------

görünürde açıklık yok orda ama yük binince hafif janttan ayrılıyor demek. o bölgeyi yan yana iki tane yamayla kapatsam jantı tutar gibi sanki.

---------------------

şöyle yamadım bakalım yarın görcez işe yarıycak mı. yamanın diğer yarısı içerde.

nRd2YN.jpg

------------

evet arkadaşlar sıyrılıp incelen yeri yamayla kalınlaştırınca sorun çözüldü. çözümün patenti bana aittir. herkes kullanabilir.

Geri