Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletimle oynamışlar!!

hayat4096

Üye
Tepki
1
İsim
Alimert
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar merhabalar.Ben Alimert forumunuza yeni katılmış bulunmaktayım.Tam bir bisiklet tutkunuyum ve Salcano İstanbul çift disk frenli bisiklet kullanıyorum. Geçen gün kendini bilmezin biri bisikletim park halindeyken sol ve sağ kol viteslerimle oynamış:mad::acpsnr:. Bende habersiz olduğumdan ve hala sol kolun 3 te sağ kolunda 4 te olduğunu düşünerek halbuki arkadaşımız sol kolu 1 e sağ kolu 6 ya aldığından zincir aniden oturmaya kalktı çatır çutur sesler geldi ve zincir attı. İçime kurt düştü bunun bir zararı olmuşmudur bisiklete daha ilk defa başıma geliyor. Ardından eski usül tamir edeyim dedim bisikleti ters çevirdim ve o selenin arkasında 25 kg taşıyabilen şey (adını unuttum) onun boyası epey çıktı. Burayı nasıl onarabilirim. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın cevaplarsanız sevinirim:)

Scudo
Bir iki kereden bir şey olmaz çok pimpiriklenme bisikleti biryere parkettiğinde sağı solu kurcalanabileceği aklında olsun. Bagajın içinse siyah ojeyle kapatmayı dene. En pratik çozum bu olur sanırım.

Vites konusunda pek büyük bir zarar olacağını sanmam bu olay hep yapılmayacaksa. Boya muhabbetine gelecek olursakta, bagajı söküp yeniden güzel bir şekilde kendin boyayabilirsin veya bir boyacıya boyattırabilirsin yenisini almaktan başka çaren kalmaz yoksa.

Zincirin attığında ise hayvanı ters düz etme. Arka aktarıcıyı ileri doğru ittir ve zincirin bollaşır, on dişlilerine yarım sarsan bile yeterli sonradında pedalı çok asılmadan çevirirsen dişlilere oturur.

Sıkıntı olmaz bir iki defadan ama aklında olsun çok kurcalayan olur olmadı binmeden biraz elinde sür yarım bir metre kadar pedala basarak belli eder kendini. Bagajı ise dendiği gibi siyah oje ile veya büyük bir çizikse sprey boya ile kapatabilirsin. Çiziğe eziğe de sakın takılma çiziksiz bisiklet evde yatmış bisiklettir :)

bu arada sol 3 sag 4 yanlis bir biges kullanimi, bu arada kac vites bisiklet bilmiyorum fakat en kotu 18 vitesse bile sagi 5 de birak

Viteslerin değişmesinden bile bu kadar rahatsız olduysan bence sokak ortasında bırakma bisikleti :) Malum hırsızlık olayları çok fazla bu aralar... Evde muhafaza etme imkanın varsa kafan rahat eder...

Çok teşekkürler arkadaşlar.Bisiklet sitenin kapalı garajında duruyo öyle dışarı bırakmıyorum kar yağmur sonra paslanıyo bisiklet.15 tatil yaklaşıyor bagajdaki çiziklere parlak siyah sprey boya + vernik uygulamayı düşünüyorum araba boyası gibi olsun.Fakat boyama işlemini nasıl yapmalıyım?Çizikler öyle heryerinde yok lokal boya yapmayı düşünüyorum sizce zımpara yapıp komple boyasını söküp öyle mi yapıyim yoksa lokalmi yapayım.Veya hoş metalik bir renge plastidip mi önerirsiniz? Bide bu zincir için Würth HHS 2000 diye sıvı gres yağ kullanıyorum ağır makineler için tasarlanmış fakat çok abartılı olmasada biraz toz topluyor. Siz hangi yağı önerirsiniz? Bide bisikletler yıkanırmı siz yıkıyormusunuz bu jet yıkayıcılar veya bir kova suyla, ben ilk aldığımda adam yıkama paslanabilir ve su fren tellerine zincire felan zarar verir demişti. Teşekkürler...

@hayat4096 bence o kadar uğraşmana gerek yok. Bagajı söküp 30 cm civarı geriden sprey boya ile boyarsan da olur. Zincir Yağı olarakta shimano nun küçük zincir yağları var 25 TL mi ne onlardan da kullanabilirsin. Bisiklet ile eğer ağır araziye girip çamur içinde kaldıysa fazla yakınsan olmamak kaydıyla yıkanabilir. Onun haricinde Basınçlı yıkamaya gerek yok zaten nemli bir bez ile de gayet yeterli temizlik sağlanılıyor.
Eğer suyla yıkarsan adamın da dediği gibi fren Hidrolik değil ise su girip orda kalabiliyor bu Yüzden de tel paslanabiliyor.
Aynı şekilde normal kovayla su döksen bir şey olmuyor da, Basınçlı su tuttuğun zaman göbeklere zarar-ı var.

Bu arada zincir attığında ön vitesi 2 ye getirerek arka tekerleği havaya kaldırıp elinle pedal çevirdiğin zaman zincir krank dişlerine oturur, tabi eğer sıkışmamışsa:harika:

Tamamdır teşekkürler.Herşey bi yana baya bilgilendim bisiklet konusunda aydınlandım saolun

• Beğen
Tepkiler: Bianchi tdl 1300
Geri