Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletin adı yoktur.

ercan aga sana katılmamak elde değil;)
banada soruyorlar bisikletin ne marka.ilk cevabım:giant kadrom var diyorum.ardından diğer belli başlı parçaların da isimlerini veriyorum.
yani işin gerçeği bisikletin ismi yoktur.
bileşenlerden oluşan bi araçtır tamamiyle;)
 
Scudo
Gerekli bir konu olmuş. İnsanlar toplama bisiklete de binseler, parçaları üzerine topladıkları kadronun markasını söyleyip işin içinden çıkıyorlar, bu da haliyle kimsenin işine yaramayan bir bilgi oluyor gerektiğinde.

Şayet kişi standart bir bisiklet kullanıyorsa, örneğin seri üretimde olan bir Kron, Amoeba vs. alıp, hiç üzerindeki parçaları değiştirmeden aynı şekilde biniyorsa, ''bisikletin ne?'' diye sorulduğunda standart Amoeba Scud, KRON XC4000 vb. dediğinde, bu piyasayı bilen herkes, kullandığı bisikletin üzerinde ne gibi parçaların olduğunu bilecektir. Gerçi Kron XC4000 ve yine bazı markaların, bazı modellerinin aynı kadro üzerine toplanmış farklı donanım seçenekleri var, ama ağırlık olarak genelde standart denildiğinde anlaşılır. Ya da Kron XC4000 XTR gibi...

Eğer kendi zevkimize ve ihtiyacımıza göre bir bisiklet toplayıp kullanıyorsak, marka modeli sorulduğunda en doğru bilgi ve özet olarak üzerindeki ağırlıklı donanımı, kullandığımız maşayı, kadro markasını söyleyebiliriz. Misal Kron XC5000 üzerine full Sram X.0 ve Rock Shox Sid WC maşa ile toplanmış bir bisiklete biniyorum gibisinden. Ama illa eşeleyeceklerse, tek tek parçalarını da yazabilirsiniz. Ya da donanımınız her telden çalıyorsa, (örneğin Shimano vites sistemi, truvativ aynakol vb.) o zaman da detaylı bilgi verebilirsiniz. Toplama bisiklet kullanıp da, sadece kadro markası vermek, bana da çok yavan bir bilgi geliyor.

Bir de çok kızdığım bir konu var ki; galeriye bisikletin fotoğraflarını ekleyecek olan kişilerin ''işte canavarım, benim bisikletim, beygirim, eşşeğim vb.'' gibi başlıklar açması. İşte o zaman zerre ilgimi çekmiyor, girip bakmak içimden gelmiyor. Başlığa güzelce bisikletin standartsa marka/modeli, toplamaysa üzerindeki donanımın marka/modelini, maşa marka/modelini ve kadro marka/modelini yazarak konuyu açsalar ne kadar da şen olurduk, pek de güzel olurduk.
 
mesela Elmanın bisikleti için
Giant xtc hybrid + reba race + lx-xt + zzyzx jant seti

benim içun
Kron xc4000 - reba team - Sram x-(9)&(0) - crossland

yada şu da mantıken olabilir
Kron kadrom üzerine toplama bir bisikletim var...
karşıdakinin vereceği cevap garip olabilir :)
 
@elman_temel

:D :D sn. elman_temel bisikletinizin markası sorulduğunda giant kadrom var diye söze başılıyorum diyorsunuz ama profilinzide bisikletimin markasında giant işaretli bu nasıl oluyor ben anlayamadım ? :D :D :D :D :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Elman TEMEL
@sgbaBir, Kadro kelimesi Latinceden değil Fransızcadan geçmiş olmalı. Cadre. (link) Sanırım Gürsel bey daha net bilgi verebilir.

Fransızca sözlükten; [ cadre ] /kadr(õ) / nm çerçeve; kadro; manzara

İki, bosch enjeksiyonlu, pirelli lastikli otomobile Ford diyebilirsek, toplama bisikleti de seri üretimi de kadrodaki ismi ile tanımlayabiliriz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
@Mesut GirgiçMerhaba Mesut. Yazdıklarınızı mantıklı bululyorum. Sonuçta herkes biliyor ki bisikletin bütünü sürü ile malzemenin toplamıdır. Tutup kolayca kadro ismi ile tanımlamak varken neden işimizi zorlaştıralım ki? Genel kabul görmüş (Dünyada da böyledir) şekliyle bisikletin tamamına kadro ismini vermek hayatımızı kolaylaştırır.
 
@gurol

evet bisikletin markası yoktur bisikletin kadrosunun üzerine ne yazarsan o bisikletin ismi oluyor :D kadro bisiletin nüfus cüzdanı gibi bişi yani.ama birte Türkiyenin hali var burada.birisi bisikeltinin markası ne dediğinde bütün özelliklerini sayarsan sayalım karşıdaki anlamayacaktır.

@Ercan Bayram

ikinci matık bisikletten anlayaman halkımız için garip garip gelebilir.heleki birde kron kadroyu bilmedğini sayarsak işte ondan sonra soruların arkası kesilmez :D
 
bilgisayar da yaşanan olaydan hiç bir farkı yok bu konununda

_bilgisiyarının markası ne ???

_gelde anlat adama yau bilgisayarda marka sorulmaz marka üretmiyo parcalari. bi kasasini kendine göre yapiyolar etiketliyolar. binevi topluyolar

_hem bilgisayarda işlemci rem hard disk.........vs sorulur marka değil. gibi uzyip gider

ki her eve girmis bi cihaz için böle yapiyolar

varsin daha az kişi tarafinda meşgale edilen aleti adiyla tanisinlar

ama biz bu işi yapiyosak aslinda önemli olanin komple bileşenleriyle tanmlamak oldugunu bilelim
 
  • Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
@Mesut Girgiç
@gurol

Teşekkürler.

Şunu da belirtmek isterim ki;
Adı olmayan bisikletler toplama bisikletlerdir derken burada kesinlikle bir küçümseme anlamı söz konusu değil. Zira kadro adıyla anılan firma bisikletleri de alıcının yerine fabrikanın topladığı bisiklettir.
Şu durumda bisikletlerin üzerinde ha fabrika değişiklik yapmış ha bireyler, ikinci el piyasasında budurumun pek bir önemi olmuyor. Malzemesi iyi olan toplama bir dağ bisikleti malzemesi daha düşük versiyondaki orjinal bisikletlerden daha yüksek fiyata müşteri bulabiliyor.

Piyasalar bisikletin adının olmamasından pek şikayetçi değil galiba. Zira adı olmayan bisiklete herkes dilediği adı takabiliyor... Mesela Ercan gibi.. (cevabın için teşekkürler Ercan):)
 
Bence soru yanlış.. Bisiklet ne diye soru olmaz ki?!

Yanlış soruya doğru cevap arıyoruz gibime geldi :rolleyes:

Doğru soru bisikletinin ismi var mı varsa ne ? ( kendi koyduğumuz isim )

yada;

Bisikletinin ...(ilgili parçanın ismi)' ör:kadro'nun markası ne?

gelelim konunun açılış sebebine peki bisikletimizi tanıtırken ne demeliyiz? tüm parçaları başlığa yazamayız herhalde :)

En önemli parça kadro olduğu için kadro yazılıyor başlıklara, gidonsuz frensiz aynakolsuz gidilemezde kadrosuz gidilebilir mi ?

Bir öneri:

Mesela "PhysX'in bisikleti (22.09.2007)" - şeklinde açılabilir başlıklar böylece hem isim konusunu yanlış kullanmayız hemde üye yeni bisiklet aldığında tarihlerinden konular karışmaz ;)
 
Aslında bisikletim yerine kendi bisikletimizin ufak bir resmini koyabilsek ve profilimizde de özellikleri yazsa daha doğru ve hoş olurdu.
 
@PhysX

Çok teşerkkür ederim.

Aradığım böylesine ciddi yanıtlar. Ancak o zaman doğruyu hep beraber buluruz.

Bisikleti Kadro adı ile anmak sanırım diğer unsurlara haksızlık oluyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
@andac

Nitekim ben öyle yaptım. Ama fotoğraftaki benim bisikletim değil. Aynı kadro.
Ben Shimano, ile donattım. Fotoğrafta ise Truvativ, Rock Shox, Avid, Sram donatılmış.

Aynı özellikdeki kadro ama çok farklı ekipman ile donatılmış.
 
@gurol

Fransızcaya da öyleyse latınceden gelmedir. Zira Kadro=Quadro Dörtgen demektir.

Ama Ford o tasarımı yapıp siparişi Bosch a veriyor.

Hangi Kadro üretiiicisi Bisiklet komponenti tasarlayıp shimanoya veya bir başkasına sipariş ediyor?
 
@Mesut Girgiç

Neticede bütün biasikletler toplamadır.
 
Avatar da bisiklet yerine sizin fotoğrafınızın olması daha hoş olurdu. Mesaj attığım insanların suratını görmek az da olsa sanal ortamdaki soğukluğu kaldırıyor.
Benim demek istediğim avatarın altında avatardan daha küçük bir yer olsun oraya da bisikletlerimizin küçük boyuttaki fotoğraflarını koyalım ve üstüne tıklayınca da direkt olarak profil sayfamız açılsın. Bu sayfada da bisikletimizin büyük boyuttaki fotoğrafları bulunsun ve özellikleri yazsın.
 
Geri