Zekeriya Çab
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.614
Bende şunu diyebilirim bisiklet ağırlığı ve sürücü ağırlığı arasındaki fark arttıkça güvenli sürüş oranı düşüyor. 187 115 kiloyum 9 kg lik bisikletim ile daha güvenli mesafede ve daha çabuk durabiliyorum. Frenlemede yapmam gereken sadece kolları sıkmak kontrol kolay oluyor ve lastikler kilitlense dahi bisikleti yönlendirebiliyorum. Diğer bisikletim 7 kg ve ani frende çok çabuk kontrolden çıkıyor ve frenleri gevşetmem gerekiyor tekerlekler kilitlendiğinde kontrol şansım olmuyor. Aka teker yerden kesiliyor ekstra ağırlık kontrolü yapmak gerekiyor. Bisikletin üzerine otururken kırmızı ışıkta veya beklemede arada dikkatsizlikten hafif bir denge kaybında hafif bisiklette çok düşme tehlikesi geçirdim yani sonuçta düşmezdim hiçbirinde ama ağır bisklette daha seyrek oluyor bu denge kayıpları.
Bir hacıyatmaz etkisi söz konusu. 7 kg lik bisiklette 70 kg birisi benden daha güvenli olur ama sürücü kilosu arttıkça bisikletin ağırlığı da arması doğru olur.
Ayrıca 56 kadro bisikleti bedava verseler almam ama 58 kadro bisklete para öderim. En iyi bisiklet sana uyan bir bisiklet.
Bir hacıyatmaz etkisi söz konusu. 7 kg lik bisiklette 70 kg birisi benden daha güvenli olur ama sürücü kilosu arttıkça bisikletin ağırlığı da arması doğru olur.
Ayrıca 56 kadro bisikleti bedava verseler almam ama 58 kadro bisklete para öderim. En iyi bisiklet sana uyan bir bisiklet.