Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletin aşırı yaygınlaşması halkı tehlikeye atacak!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Tepki
7
İsim
Mahmut
Son yıllarda yaygınlaşan bisiklet akımını ben de görüyorum ve etrafıma baktığımda her geçen gün azcık daha fazla bisiklet görüyorum. Havaların ısınmasının da etkisi var tabi ki. Ama bisiklet yaygınlaştıkça can ve mal güvenliğimiz tehlikeye girecek diye korkuyorum. En basitinden bir bisiklet dikiz aynasına çarpıp kaçsa veya daha kötüsü kapkaççı birisinin telefonunu bisiklet üstündeyken çalıp bisikletle kaçsa veya şerefsizin teki herhangi bir nedenle birini bıçaklayıp bisikletle kaçsa polise ne diyecez? Motorlu bir araç kullansa marka, model ve plaka verebiliyoruz, mobeselerden araç hemen bulunabiliyor. Ama bisikletin plakası yok. Polise "Beyaz Salcano" diye belirtebiliyoruz sadece. Sadece İstanbul'da beyaz salcano bisiklet sayısı 1 milyona yakındır. Polis hangi birinin sahibini bulup (malum bisiklette ruhsat da yok), hangi birini sorguya çekecek? Milyonda bir ihtimalle suçlu bulunsa bile kişi "O gün bisikletimi arkadaşıma ödünç verdim, o yaptı" dese polisin yapabileceği bir şey yok sonuçta bisikletin ruhsatı yani o kişiye ait olduğunu kanıtlayan belgesi yok. Ve ülkemizde sadece kapkaç, adam bıçaklama vb. olmuyor.

Dış mihrakların da destek verdiği devam etmekte olan ciddi bir terör tehlikesi var ülkemizde. MİT son yıllarda pek çok terör eylemini istihbarat çalışmalarıyla engelledi. Ama Mİt terör eylemine 34 GH 1456 plakalı beyaz renk Hyundai Accent araçla değil de siyah, beyaz ve mavi renklerde Salcano, Kron, Sedona bisikletlerle gidileceğine dair istihbarat alırsa sadece İstanbul'da bu üç bisiklet modelinin toplam sayısı 500000-600000'den fazladır. Ve hiçbirinin plakasının olmaması teröristlerin bulunmasını fazlasıyla zorlaştırır ve allah muhafaza teröristler yakalanamadan iş işten geçmiş olabilir. Ortalık kan gölüne dönebilir. Bisiklet yaygınlaşıp halk gözünde normalleştikçe terör örgütleri ve suç çeteleri takip edilme zorluğundan ötürü bisiklet tercih edebilir. Her yere bisikletle gidip bisikleti fazlasıyla yaygınlaştırıp halk gözünde normalleştirirken bu ihtimalleri de göz önüne alalım.

Scudo
çok fena saçmalamışsın be yavuz.

"Bisiklet yaygınlaşıp halk gözünde normalleştikçe"

2 defa bu lafı etmişsin. Bisiklet normalde halkın gözünde anormal bir suç aleti falan mı yani? Halkın gözünde normalleşmesi ne demek?
Gerçi dış mihraklar falan da demişsin :komik:

suç işleyecek bir insanın bisikletle kaçması açıkcası çok aşırı saçma bir sağduyulu insan araba ile rahatça yakalayabilir.Açıkcası yazdıgınız yazı tamamen saçma ne yani bisikletler yasaklansın o zaman hırsız hırsızlık yapacaksa araba ile de yapar araba da yasaklansın herkes yaya gitsin o zaman

Aklı sıra burda birilerinin birilerine hakaret etmesini sağlayacak güya, YAVUZ SULTAN SELİM gibi bir liderin ismiyle neden trollük yapmaya çalışıyorsun? Ayıp be ayıp.!

Ben trolün kim olduğunu kestirebiliyorum da neyse :krnz: Ah yavuz bey naptınız :D

• Beğen
Tepkiler: Cyanide
@h.kozan
Salcano yerlidir, onunla ilgili sorun yok. Ancak her geçen gün büyüyen ve bisiklete ayrıca önem veren BTWIN markasının açılımının da Birleşik Terörist Waiz Illuminati Nalet olduğunu hatırlatmakta fayda var. Waiz'e özellikle dikkat edelim lütfen.
Tehlike büyük.

@h.kozan
images

Beş milyonluk beyaz salcanodan kastınız buysa bugünkü mitinge 5 milyon kişi katılmadı yalan haber bu gerçek katılım 280000 kişi. Pes doğrusu.
(link)
5 milyon ne 280000 ne. Ufak atın da balıklar da yesin.
(link)
Recep Tayyip Erdoğan mitingine tam 1 milyon 300000 kişi toplamış. Çekemezsiniz eyvallah ama yalan haber yapmayalım lütfen.

@Yavuz Sultan Selim iyi trolsun valla sanırım incenin mitingine 5 milyon salcano katıldı eeheheh :)

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Haklısın abi olmadı üretimleri durdurup ülkede bisiklet kullanana ceza kesilsin suç islenmesin diye

buralar yine karışacak vaziyet alın :) dış mihraklar mode: (on)

• Beğen
Tepkiler: H.T ve BugAdam
Bisikletleri kayıt altına alalım mı almayalım mı ? Trol konunuz itinayla ciddiye çevrilir

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Değişik bir yaklaşım olmuş.

Yapılan suç faaliyetlerinde, bisiklet kullanıldığı takdirde, suçlunun tespitinin ve takibinin zor olacağı gibi anladım.
Şimdi suç işleyecek birisi, plan yapmışsa eğer, bisiklet ile kaçmayı düşünecek kadar saf olamaz.

Bisiklet ile olay yerinden ne kadar hızlı uzaklaşabilirsin ki?, birden fazla kişi varsa ne olacak? Bomba koysan kabak gibi görünür, göze batar...

Zaten suç işleyenlerin kullandığı ulaşım araçları genelde, sahte kimlik ile kiralanan araçlar veya çalıntı arabalar.

Bu tarafları bir kenara bırakırsak, suçun işlendiği araçları baz alırsak tüm taşıtları mı kaldırmak gerekir ? (araba, kamyon, motorsiklet, bisiklet)

Suç işlemeye meyilli birisi el arabasına bile biner suç işleyebilir, kimse bunu önceden bilemez. Sadece Türkiye'de değil hiçbir ülkede bilemezler.
Avrupa ülkelerinde kamyon ile insanları ezdiler ama kimse kamyonları yasaklamadı...

Hadi ulaşım araçlarını boş ver seni düz yolda yürürken bile birisi bıçaklayabilir, adamın arkasında plaka mı var? Tek yapılacak kişinin kim olduğunun tespiti...

İlla suç işlemek için bir ulaşım aracı şart mı? Yayan kaçamaz mı? Metroya, minibüse, otobüse, vapura... Ayrıca kalabalık yerlerde yayan kaçmak yer tespiti açısından araçlardan daha garanti. Trafikte her yerde mobese, güvenlik kameraları var, gidebileceğin güzergahlarda belli...

Bu konuyu sırf laf olsun diye açtığınızı varsayarak, bende laf olsun diye yazdım, saygılar :)

Unutmadan, bisiklet ile suç işlemeyi düşünmüyorsun sanırım :) :)

Geçen bisiklet ile ilgili saçma konu açan aynı troll bu vatandaş...yine bir troll konusu ile sprinte kalkmış...olay bu

• Beğen
bol saçmalamalı konu açan arkadaşımızın mobese denen şeyden haberi yok mu acaba

• Beğen
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri