- Tepki
- 7
- İsim
- Mahmut
Son yıllarda yaygınlaşan bisiklet akımını ben de görüyorum ve etrafıma baktığımda her geçen gün azcık daha fazla bisiklet görüyorum. Havaların ısınmasının da etkisi var tabi ki. Ama bisiklet yaygınlaştıkça can ve mal güvenliğimiz tehlikeye girecek diye korkuyorum. En basitinden bir bisiklet dikiz aynasına çarpıp kaçsa veya daha kötüsü kapkaççı birisinin telefonunu bisiklet üstündeyken çalıp bisikletle kaçsa veya şerefsizin teki herhangi bir nedenle birini bıçaklayıp bisikletle kaçsa polise ne diyecez? Motorlu bir araç kullansa marka, model ve plaka verebiliyoruz, mobeselerden araç hemen bulunabiliyor. Ama bisikletin plakası yok. Polise "Beyaz Salcano" diye belirtebiliyoruz sadece. Sadece İstanbul'da beyaz salcano bisiklet sayısı 1 milyona yakındır. Polis hangi birinin sahibini bulup (malum bisiklette ruhsat da yok), hangi birini sorguya çekecek? Milyonda bir ihtimalle suçlu bulunsa bile kişi "O gün bisikletimi arkadaşıma ödünç verdim, o yaptı" dese polisin yapabileceği bir şey yok sonuçta bisikletin ruhsatı yani o kişiye ait olduğunu kanıtlayan belgesi yok. Ve ülkemizde sadece kapkaç, adam bıçaklama vb. olmuyor.
Dış mihrakların da destek verdiği devam etmekte olan ciddi bir terör tehlikesi var ülkemizde. MİT son yıllarda pek çok terör eylemini istihbarat çalışmalarıyla engelledi. Ama Mİt terör eylemine 34 GH 1456 plakalı beyaz renk Hyundai Accent araçla değil de siyah, beyaz ve mavi renklerde Salcano, Kron, Sedona bisikletlerle gidileceğine dair istihbarat alırsa sadece İstanbul'da bu üç bisiklet modelinin toplam sayısı 500000-600000'den fazladır. Ve hiçbirinin plakasının olmaması teröristlerin bulunmasını fazlasıyla zorlaştırır ve allah muhafaza teröristler yakalanamadan iş işten geçmiş olabilir. Ortalık kan gölüne dönebilir. Bisiklet yaygınlaşıp halk gözünde normalleştikçe terör örgütleri ve suç çeteleri takip edilme zorluğundan ötürü bisiklet tercih edebilir. Her yere bisikletle gidip bisikleti fazlasıyla yaygınlaştırıp halk gözünde normalleştirirken bu ihtimalleri de göz önüne alalım.
Dış mihrakların da destek verdiği devam etmekte olan ciddi bir terör tehlikesi var ülkemizde. MİT son yıllarda pek çok terör eylemini istihbarat çalışmalarıyla engelledi. Ama Mİt terör eylemine 34 GH 1456 plakalı beyaz renk Hyundai Accent araçla değil de siyah, beyaz ve mavi renklerde Salcano, Kron, Sedona bisikletlerle gidileceğine dair istihbarat alırsa sadece İstanbul'da bu üç bisiklet modelinin toplam sayısı 500000-600000'den fazladır. Ve hiçbirinin plakasının olmaması teröristlerin bulunmasını fazlasıyla zorlaştırır ve allah muhafaza teröristler yakalanamadan iş işten geçmiş olabilir. Ortalık kan gölüne dönebilir. Bisiklet yaygınlaşıp halk gözünde normalleştikçe terör örgütleri ve suç çeteleri takip edilme zorluğundan ötürü bisiklet tercih edebilir. Her yere bisikletle gidip bisikleti fazlasıyla yaygınlaştırıp halk gözünde normalleştirirken bu ihtimalleri de göz önüne alalım.