Scudo Sports

"Bisikletin Girmesi Yasak"

bisikletin girmesi gereken bir yerden bahsedeyim size. 1995 ten sonraki izmir sahil bulvarı bisiklet yolu. o zaman hava okulundan karataşa kadar bir yoldu. bisiklet yoluna girince karşınıza çıkan manzara, üzerinde içtikten sonra kırınız yazan bire ve şarap şişeleri ile bezeli bir yol, yol kenarındaki zakkumların duldasında içki içen ayyaşlar. bir de, apansız ağzınızı yüreğinize geitren başıboş köpek atakları. bir kaç denemeden sonra, sahil bulvarında en sağ şeridin de kaldırımı yalayan kıyısında seyr-ü sefere başladım. bir daha da o yola girmedim. hem yürek, hem de sağlam cüzdan istiyordu yarılan tekerleği yenilemek için.

2016 yılı işsizliğimde, deniz kenarına taşınmış yeni bisiklet yoluna da girmezlendim epyce bir zaman. ama tramvay inşaatının yolu daraltan makinaları nedeniyle neolacaksa olsun diye attım kendimi yola. o da ne? bir kere şişe kırığı yok. ikinci başıboş köpekler bisikletleri o kadar kanıksamış ki, dönüp bakmıyorlar bile. nefisti. 20 yılda çok olumlu gelişmeler oldu. ben umutsuz değilim. eminim 500 yıl içinde ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine çıkartılacak.

Scudo
@Noldor

Bana deseler girmezdim geri dönerdim.. Sözde onlar da spor yapıyorlar.

@RedFoX
bostancıdan ataşehir'e kadar gidip, kapıda biri giremezsin deyince geri dönmek...
bu sana ne kazandıracak??
adam istediği mantıksız şey elde etmiş olacak... "bi tarafımdan yasak uydurdum ve de sokmadım, ne büyük bi adamım ben"

Az soluklanıyım diye,belediyenin yaptırdığı şu kamelyalardan birinin içine bisikletimle girdim..Az sonra,bana doğru gelen bir zombi gördüm..İçimden ''macera başlıyor'' dedim:ssrtcbya:
-Selamünaleyküm
-Aleykümselam
-Usta burada bisiklet yasak
-Niye?
-Buraya motorlu gençler gelip,ses yapıyorlar,o yüzden sen de bisikletini şuraya bırakır mısın?
-Ama bu bisiklet..Bisiklet ses yapmaz..!
-Ya işte,biz öyle talimat aldık,motorcular seni böyle görürse,kötü örnek olursun falan filan..
-Peki,giderim,bir daha da gelmem buraya:D
-Ya öyle deme,gel yine ama buraya bisikletle gelme..
Daha sonra bir 10 dakika daha muhabbet ettik zombiyle..Tam zombi,tam:D

Hocam Türkiye de sin çok neden arama darp etmediklerine şükret

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Bende bu konuyla ilgili bir anımı anlatmak isterim bir gün tur yaparken şehir içinden geçerken yoruldum ve bir kafeye çekip kahvaltı yapıp kahve içerim diye düşünüp gözüme hoş gelen bir yere çekip durdum ve dışarda olan masaların birine oturdum ve bisikletimide masanın hemen yanındaki çit gibi bir yer vardı kimseye engel etmiyecek şekilde oraya koydum sonra baktım çalışanlardan biri siparişimi almaya geldi ben ne istediğimi söyledim bana gayet nazik davrandı neyse sonra içerden biri yanıma doğru yürümeye başladı geldi gailba oranın sahibiydi neyse dediki

Adam: S.E karardeşim
Ben: aleyküm selam buyur
Adam:bisikletini başka bir yere koyar mısın
Ben:neden ki?
Adam: insanlar geçemiyor (kıyıda koşköş bir yere bırakmıştım oysaki:snzdglsn:)
Ben:nasıl yani kenarda duruyor işte
Adam: kardeş kaldır işte sıkıntı yaratıyor
Ben:bisiklet bir yerinize mi batıyor ?

Adam bana bağırmaya başladı küfür ve tehdit etmeye falan başladı neymiş efendim bu bisiklet burada durmiyacakmış bende hiç muhatap olmdım bir ara içeriye gidip sopam nerede diye bağırmaya başladı içeride dolandı dolandı sonra benim yanima geldi biraz daha bağırdı ben hiç sesimi çıkarmadım o sanıyorki beni orada rezil ediyor ama kendini bir görse:krnz: ben sornra dedimki madem bana böyle davranıyorsun öyleyse hiç müşterinin olmayacak bundan sonra adam iyice dellendi ama benim umrunda mı zerre değil benim kaybedeceğim bir şey yok adam müşteri kaybetti neyse ben bu olaydan bir sonra yine o kafenin önünden geçerken içersine baktığımda bom boştu içimden öyle bir sevinmiştim ki anlatamam :krnz:

Diyarbakır'da Ceylanlar avm ve havalimanj otoparkına bisiklet yasak. Dışarda bir yere bağlayıp giriyorum. Cimer' başvurdum bakalım ne sonuç çıkacak.

Ülkenin bir çok yerinden böyle haberler gelmeye başladı, niyetleri bisikletlileri ortadan kaldırmak. Ama ne komiktir ki yollara bisiklet yolu yapılıyor ve araç girmesin diye bariyer koyuyorlar.

• Beğen
Tepkiler: yokgibi
Düşünsenize Büyükçekmece de oturuyorsunuz sahil kısmında bisiklet yolunuz var. Akşam işten eve geliyorsunuz bisikletinizi alıp araçlardan uzak bir şekilde sahilde sporunuzu yapmak için bisiklet yolunun bulunduğu sahile gidiyorsunuz. Büyük süpriz sizi zabıtalar karşılıyor akşam saat 8 den sonra bisiklet yolunda bisiklet sürmek YASSAAH ! ! !

Büyükçekmece klübünden birileri var mı acaba burada ?

Geçen akşam bisiklet yolunda giderken gerçekleşen bir olay

-Lütfen bisiklet yolunu boşaltırmısınız diye seslendiğimde
hanımefendinin birisi
- Saat 8 den sonra yassah sizi zabıtaya şikayet edeceğim dedi.
- Pardon hanımefendi bisiklet yolunu boşaltırmısınızın nesinden rahatsız oldunuz dedim ?
- Beni ezecektin dedi.
- Bakın birazdan buradan tren gelecek çanını çalacak ve siz hiç bir tepki göstermeden bu yolu boşaltacaksınız şu bisikletin kapladığı alanla sizi ezme tehlikesi trenle aynı mı allah aşkına ?
- Zabıtayı arıyorum zabıtayı ....

YASSSAAH ! Bu yüzden kimseye kızamıyorum artık

@teo53 Facebook'ta bu konu ile ilgili bir toplanma planları olmuştu sanırım yeteri kadar destek görmedi. böyle saçma birşey olamaz. bunun sebebini patenle/kaykayla cocuklara carpan kişiler olduğu söyleniyor.

• Beğen
Tepkiler: teo53
@yoldakigenc Açıkcası her indiğimde kavga ediyorum zabıtada dahil olmak üzere. Tek başıma elimden gelen tüm gayreti gösterdim( Eminim bir çok bisiklet sever bireysel olarak mücadele vermiştir ) ilk belediyenin kendisine şikayette bulundum tınlamadı, CHP ankarayı aradım biz karışamayız dedi, İBB yi aradım biz karışamayız dedi, BİMER'e yazdım belediyenin kendi kararı biz karışamayız dedi.

Türkçe karşılığı şu belediye derki: Ben o yolda treni çalıştıracağım, çünkü o tren bana para kazandırıyor bisiklet değil. Benim anladığım artık bu... Hoş çalıştırdığı tren sahili egzoz kokusuna boğuyor insan onu elektrikli çevreci birşey yapar ama belediye tam bir vizyonsuzluk örneği :))
Allahtan bu başkanın son dönemide kurtuluyoruz............

Geri