@mehmetsunu
Ben anlayamadım pek ama derdiniz bisikletse daha değişik yollara başvurun ama bu yol araba olmayacaktır büyük ihtimal. Sizin sorunlarınızın derdi kişiden kişiye göre değişiklik gösterir fakat sizde hepsi olumsuz galiba mesela ben sorunlarınıza kendi yaşadığım sorun olsa getiriceğim çözümleri veya kabullenmek zorunda olduklarımı yazayım.
1-Araçların 5 saatte aldığı yolu max 2 saatte trafiksiz motosikletle alırsınız.
2-Aynı şekilde max 2 saat.
3-Araba, motosiklet, bisiklet bunların güzergahlarını siz seçiyorsunuz. Yani her taşıtta güzergah sorunu var. Bisikletle uzun sürüyor güzergah değiştiremiyorum diyorsanız 1. maddede dediğim gibi motosiklet alın daha hızlı gidersiniz.
4-Spor yapıyorsunuz diye yağlarımı vericem diye bir şey yok. Daha sağlıklı olacağınız kaçınılmaz fakat eğer kilo vericekseniz belli besinler sizi bekliyor demektir. Bunun (vücut geliştirmeyle ilgilendiğim için) çok örneğini gördüm.
5-Her taşıt bakılmadığında arıza yapar ve genelde yolda kalırsın. Bisikletteki arızalar ufak tefek olduğu için düzeltir devam edersin araba motosiklet olsa orada kalıverirsin. Bisikletin arızası daha sık derseniz. Eğer bisikletinize iyi bakarsanız iyi lastik kullanırsanız çok sorun yapmaz diye düşünüyorum.
6-Azla yetinirseniz bu hiç sorun değildir. Asağıda bodrumda tek vitesi çalışan 50 liraya aldığım amortisörsüz 15 kilo market bisikletim var kısa ulaşımda işimi görüyor.
7-Bunu değiştiremeyiz suan ama gelecek için belki bir şeyler yapabiliriz. Eğer arabaya binip takım elbiseni çekip işine gidip gelmezsen o insanların zorlandığı hayatı yaşamazsan motosiklet ve bisiklette bununla hep karsı karsıya gelirsin. Seçim senin.
8-Araba alman tek çözüm. Motosiklettede böyle bisiklettede böyle bunu değiştiremezsin.
9-Motosiklet
10-Buna şaşırdım ama anlatabilirsin.
11-Açıkçası her yokuştan sonra dahada geliştiğimi hissetiğim için benim için yokuşlar nimet.
12-Eğer her bisikletçi bunun için bir şeyler yapsa gerçektende bunlar olur suan olmaz ama siz her kapıyı çaldıkça hep birilerinin aklına bunu sokmus olucaksınız. Ben bu foruma girene kadar bisikletliler hakkında hiçbir şey bilmezdim. Mazgallar bile bisikletçi için dert bugüne kadar bunları önemsemezdim. Büyükçekmece Sahili'ndeki silik işaretli bisiklet yolunu farketmemiştim bile.
13-Geçenlerde motosikletli 2 kardeşimizin cesetleri bulundu.
14-Köpekten köpeğe çok değişiyor. Genelde köpekler bisiklet motosiklet arabaya havlıyor fakat geçenlerde gördüğüm 2 köpek (bir abimizin beslediği köpeklermiş) arabalara havlıyor bisikletlileri koruyordu. Çok şaşırttı beni.
15-Her forumda var bu. Motosiklet forumlarınıda takip ediyorum ve onlardada aynı konular dönüp duruyor.
Bu yazdıklarımda sanki size motosiklet sürün diyormuş gibi olabilirim fakat ben sizin bisikletten soğduğunuzu düşünerek yazdım bunları. Yani arabadan önce çok daha iyi olan bir tercih motosiklet var. Eğer bu sorunları bir kenara itip bisikleti sürecekseniz en iyisi budur.
Şunuda eklemek istiyorum illaki bisiklete masraf yapıcam diyorsanız her masrafınızda en azından her 100 kilometrede su arabalar gibi 20-30 lira vermiyorum diyebilirsiniz.