Tuurok
Aktif Üye
- Tepki
- 84
- İsim
- Teo
- Bisiklet
- Salcano
Sanki yuvanın şeklinde bir şey yok gibi. Yani tel oradan atar mı diyorsunuz?Ahmet TOPAL
jant değilde göbek gitmiş abi senin,mümkün değil akort tutmaz
Bence zorlamanın manası yok. Tel başı o noktada tutunur gibi görünüyor aslında ama bir çukura sert girdiğinizde tel oradan atabilir. En mantıklısı göbeği değiştirmek.Merhabalar telin yuvası deforme olmuş. Akort yapan usta buradan dolayı jantın akort tutmadığını söylüyor.
Burası ile ilgili yapılabilecek bir şey var mıdır yoksa jant çöp mü olmuş? 226979 dosyayı görüntüle
Jantı verdim yarın almak üzere. Bire bir görmedim resmi atıp bilgi verdi sadece. Buradaki teli sıkınca akort bozuluyor, göbeğin değişmesi gerek gibisinden bir şeyler söyledi.@Ahmet TOPAL akort yapıldığında, yani tel gerildiğinde başı yuvadan kurtuluyor mu? kurtulmuyorsa bisikletçin sana yeni göbek kitlemeye çalışıyor. akort olur o, bi sıkıntı olmaz.
kurtuluyorsa da çözümü var. tellerin yuvalarını kapatacak şekilde bir segman yuvası var görüyor musun? oraya uygun ölçüdeki segmanı takacaksın. çok basit.
Hocam söylediğine göre tel oradan atmıyor. Galiba bu sıkınca dönüyormuymuş ne. Zaten yakından bakincada sanki sadece dış kısımda bir işlem var.Bence zorlamanın manası yok. Tel başı o noktada tutunur gibi görünüyor aslında ama bir çukura sert girdiğinizde tel oradan atabilir. En mantıklısı göbeği değiştirmek.
Hocam bu segman dediğiniz parça her yerde bulunabilecek bir parça mıdır?@Ahmet TOPAL hocam tavsiyem bir akort sehpası alıp bu işi uğraşa uğraşa kendin öğrenmen. günümüzde şerefli yoldan para kazanan esnaf çok az. çoğu "şu ölmüş, bu bitmiş" diyerek sana yeni mal satma derdinde. senin şu göbekte bir sorun yok onu söyliyim. zaten tel başı kayarsa diye segman kanalı açmışlar oraya. segman takıp kullanırsın yine.
Jant değil ama göbek gitmiş. Göbeğin o parçasını ayrılıyor mu bilmiyorum, ayrılmıyorsa göbeği yol yakınken değiştirmeniz faydalı olacaktır. Akort yaptım dersiniz tutmaz veya o tel kırılır bu sefer yük diğer tellere dağılır. Tel gerginliği ideal seviyede olmazsa darbelerde teller teker teker kırılmaya başlar bilginiz olsun.Merhabalar telin yuvası deforme olmuş. Akort yapan usta buradan dolayı jantın akort tutmadığını söylüyor.
Burası ile ilgili yapılabilecek bir şey var mıdır yoksa jant çöp mü olmuş? 226979 dosyayı görüntüle