Erman Ertan
Üye
- Tepki
- 2
- Bisiklet
- Scott
Sıfır mı aldın ? Öncesi yok mu bunun ?dağ bisikletim 1 ayda 300 km yol yaptırdı bana 200 ü dağ 100 düz yoldur ortalama . herhangi bişey gerekirmi
Gobek yaglaması galiba bende yapmalıyım. Nasıl yapılıyor? sprey tabanca yagı yada sıvı gres ıle luskurtme yeter mı sokmemız gereken parca varmıGöbekler kaç km gidince yağlanmalı ? Yüksek kadans ve hızı seven bir kullanıcıyım . Bisikletim eski olduğu için halen bilyalı tip göbekler mevcut . Strava kaydı tutuyorum sizce kaç km yol yapınca göbekleri açıp tekrar yağlamam gerekir ?
kusura bakma unutmuşum 0 aldım bisikletiSıfır mı aldın ? Öncesi yok mu bunun ?
Sprey tabanca ile olacak iş değil . Sıvı gres hiç olmaz . Youtube ' da izlemelisin göbek bakımını çünkü ben her seferinde o göbeği söküyorüm benimki bilyalı tip olduğu için tek tek her bilyeyi kontrol ediyor ardından göbek yatağını bir güzelce yağlıyorum , bilyeleri de yağlandıktan sonra tekrar takıyorum. Zor değil . Bu işlemi yapmadan önce izlemelisin .Gobek yaglaması galiba bende yapmalıyım. Nasıl yapılıyor? sprey tabanca yagı yada sıvı gres ıle luskurtme yeter mı sokmemız gereken parca varmı
Periyodik bakımına götürdün mü ? Götürmüşsündür buna eminim . 2 ay olunca yağ bakımına getir ve bu işleme 50 lira istiyorlar sanırsam. Kontrol içinse bisikletin ön veya arka tekerini kaldırır elle çevirirsin . Fazla hızlı çevirmene gerek yoktur. Bir türlü durmak bilmiyorsa sıkıntı yoktur. Seste gelmiyorsa göbekteki yağ iyidir denilebilir .kusura bakma unutmuşum 0 aldım bisikleti
bahsettiğin yağ bu olabilir mi . bugün bi hırdavatçıdan aldımSprey tabanca ile olacak iş değil . Sıvı gres hiç olmaz . Youtube ' da izlemelisin göbek bakımını çünkü ben her seferinde o göbeği söküyorüm benimki bilyalı tip olduğu için tek tek her bilyeyi kontrol ediyor ardından göbek yatağını bir güzelce yağlıyorum , bilyeleri de yağlandıktan sonra tekrar takıyorum. Zor değil . Bu işlemi yapmadan önce izlemelisin .
Periyodik bakımına götürdün mü ? Götürmüşsündür buna eminim . 2 ay olunca yağ bakımına getir ve bu işleme 50 lira istiyorlar sanırsam. Kontrol içinse bisikletin ön veya arka tekerini kaldırır elle çevirirsin . Fazla hızlı çevirmene gerek yoktur. Bir türlü durmak bilmiyorsa sıkıntı yoktur. Seste gelmiyorsa göbekteki yağ iyidir denilebilir .
Fabrikanın koyduğu yağ genelde iyi ve uzun ömürlü oluyor. Uzun zaman götürür diye düşünüyorum. Sarı bir gres kullanıyorlar üreticler bir bulsam o yağı
Evet olabilir . Tırban motoru dişlisinin dönüşe dayanıklıysa bisiklete hayli hayli dayanır.bahsettiğin yağ bu olabilir mi . bugün bi hırdavatçıdan aldım
213781 dosyayı görüntüle
213782 dosyayı görüntüle
20 tl ye aldım. fakat bu değil az önce göbeği söktüm elimde kaldı odaEvet olabilir . Tırban motoru dişlisinin dönüşe dayanıklıysa bisiklete hayli hayli dayanır.
@osmancan71 ne kadara aldın
Bir anlık heyecanla izlediğini bile unuttun demek .20 tl ye aldım. fakat bu değil az önce göbeği söktüm elimde kaldı odakaseti sökmek içinde aparat varmış
. bendeki gres ile renkleri aynı ama orjinaldeki daha şeffaf.
bende alırken onu düşündüm almayacaktım ona gidiyosa bunu her türlü götürür dedim![]()
yok sorunsuz söküp taktımBir anlık heyecanla izlediğini bile unuttun demek .
Rubleyi açmak zor olur . Bir kere tornavida çekiçle açmıştım bir daha da açamadım . Ruble anahtarı aldım lakin yine açamadım . Ruble anahtsrı 24 numara boru anahtsrı istiyor . Ağzı açık somun anhatsrı iş yapmıyoryok sorunsuz söküp taktımbisiklet ses yapıyordu yarın deneyeceğim onuda artık normal dönme esnasında ses yok ama üzerine binince sürtme sesi gibi bir ses vardı o yüzden söktüm ama kaseti sökemedim oradaki bilyeleri felan kontrol edemedim. ama yağ içindekinden farklı idi temizdi bayada kirlenmemiş. akort ayarı gerekiyo galiba birde arka tekere ona bakacağım.
bu arada forumda birinin yorumunda görmüştüm "en iyi usta kendinizsiniz" bugün çok haklı olduğuna kanaat getirdim. bisikleti elime aldım frenlerini vitesini göbeğini vb. ayarlarına baktım rastgele düzensiz şekilde kurulmış hep. yetkili bayideki nasıl denk geldiyse kurulumunu öyle yapmış :S hepsini elden geçirdim
boru anahtarı ne oluyorRubleyi açmak zor olur . Bir kere tornavida çekiçle açmıştım bir daha da açamadım . Ruble anahtarı aldım lakin yine açamadım . Ruble anahtsrı 24 numara boru anahtsrı istiyor . Ağzı açık somun anhatsrı iş yapmıyor