Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletin sürekli dışarıda kalması (güneş yağmur ve kar etkisi)

Balkondaki bisikleti güneşten korumak için nasıl saklayabiliriz?(Üzerine branda örtüyorum ama bu güneşin sıcaklığını yemesini engellemiyor. Havluda atıyorum ama her defasında buna uğramak zor oluyor. Hani araçlar için kullanılan reflektörlü güneş engelleyiciler var ama onları kullanmak istesek en az 4-5 tane almamız gerekir? )

İlgilenen olmamış gördüğüm kadarıyla.:) Benzer durumdan muzdarip olanlar için şahsi tavsiyem; araçlarda olan ön cam güneşliklerden birkaç tane alın, bir tanede bisiklet, motorsiklet brandası alın. İkisin i kombine edip kullanın derim. Şahsen bulduğum, işe yarayacağını düşündüğüm bir çözüm.:harika:

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Scudo
Selam, ben soru sormak istiyorum.

Bisikleti balkonda muhafaza ediyorum ama balkon aşırı fazla güneş alıyor ve ısınıyor. Konu güneşin lastiklere zarar vermesi. Korunmak için branda/örtü kullanıyorum ama her zaman örtmüyorum. Örneğin akşam 10da trainera biniyorum, sonra yorgun oluyorum ve brandayı tamamen örtmeden sadece trainerin ve arka tekerin üstüne atıp bırakıyorum. Sabah da güneş doğrudan vuruyor.

Arka tekerde sıkıntı yok, bisikleti trainera bağlayınca arka tekeri zaten sökmüş oluyorum ve onu karanlık bir yerde saklayabilirim.

Ön tekeri de söküp, maşayı tamir standı yada park standı olarak bilinen standa mı bağlasam diye aklımdan geçti. Arkada trainer önde stand? Benim ön gördüğüm başlıca problem, tamir standının ağırlığımı kaldırmaması. İnternet fotolarda ince duruyorlar. Trainer kullanırkan çok hareket etmesek de ister istemez sağ/sol tarzı kuvvet uyguluyoruz ve stand bu kuvvete dayanmaz gibime geliyor?

Var mı tavsiyesi olan?

PS: Trainer başlığı altına yazabilirdim ama soru tam olarak trainer hakkında değil.

@MutluGezgin Tamir sehpası o kuvveti kaldırmaz evet. Güneş lastiklerin hızlı sertleşmesine sebep oluyor. O yüzden ya üşenmeyip yatmadan önce brandayı ön tekere örtücen. Ya da ön maşayı bağlayabileceğin demirden bir parça yaptıracaksın demircide.

Güneş kötü, boyayı yakıyor ama ondan beteri sogugun ve nemin oluşturacagı kondensasyon ile oksidasyon. Bisiklette kullanılan metaller bunların hiç birine iyi gitmiyor.

Konu, 13 Eylül 2013'te açılmış, üç gün tartışılmış, sonra 2019'da gündeme gelmiş. Derken geçen Pazar günü tekrar hortlamış. En son dün, Burak kardeş konuya bir kahve molası vermiş ve bazı arkadaşlar büyük bir cürüm işlenmiş gibi veryansın etmişler. Admin'e şikayet vs. Başka işiniz mi yok! Sorusu olan, tekrar araya girer ve konuya devam edilir. Şimdi dağılabilirsiniz. (Bu arada, Burak, arabaya gözün gibi bakmışsın besbelli. Nazar değmesin.)

Teşekkür ederim.. Keşke satmasaydın diyorum :) sonuçta dunya mali dunyada kalır, sonsuza kadar yanımızda kalmıyor bisiklet, araba ne varsa.

• Hahaha
Tepkiler: Murat Cömez
Lastiklerimi geçen kış değiştirmiştim, pırıl pırıldılar dişleri falan sapasağlamdı bu sonbahara kadar. Son 2 aydır terasta duruyor bisiklet ve yağmur rüzgar güneş allah ne verdiyse maruz kalıyor garibim, neticede o güzelim lastiklerim çatlak çatlak olmuş :( Ayrıca ön frenin yayları paslanmış, şurda 2-3 ay evveline kadar şıkır şıkır parlayan yay bildiğin pas içinde kalmış. Yani sevgili forum; açık hava çok kısa sürede çok büyük sıkıntılar yaratabiliyor.

Otomobil konusu bu başlığa uygun düşmüyor.
Lütfen konuya sadık kalalım...

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Bisikletin güneş altında kalmasının şöyle bir sakıncası da var.
Güneş, bisikletin boyasına etki ederek boya yüzeyinde nano düzeyde bile olsa kalkmalara neden oluyor. Bu boya kalkması ile oluşan nano düzeydeki girinti ve çıkıntılar "yüzey sürtünme sürüklenmesi(skin friction)" denilen drag etkisine neden oluyor. Drag ise bilindiği üzere akışkana(hava) karşı direnç oluşturmaya bisikletlinin hızının düşmesine neden oluyor.
Bisikleti bir keresinde balkona güneşe koymuştum, bi tur atayım dedim. O da ne, aynı kulvardaki ortalama hızım 25,4 km/sa'dan 25,397 km/sa düşmüş. Hemen uyandım tabii ki. Güneş, yüzey sürtünme sürüklenmesine neden olmuş.
Bu da benim mühendis olarak bakış açım.

Bisikletin güneş altında kalmasının şöyle bir sakıncası da var.

Valla hocam, olay binde 0,118 kazanç değil esasında. İngilizlerin meşhur Team Sky'ın Marginal Gains hikayesi peşinde değilim.

Gittim Schwalbe lastik aldım ama güneşin altında duruyor. Branda ile kapatsam bile, balkon çok kuru ve kışın bile güneşten sıcak oluyor. Lastiklere yazık.

Bodruma da çok güvenmiyorum. Bizim eski kapı komşususunun da iyi bir bisikleti vardı, o da hep eve taşırdı.

Şimdilik balkon haricinde bir çözüm yok. Uzun süre binmeyeceksem belki lastikleri söküp başka yerde muhafaza edebilirim.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Gittim Schwalbe lastik aldım ama güneşin altında duruyor. Branda ile kapatsam bile, balkon çok kuru ve kışın bile güneşten sıcak oluyor. Lastiklere yazık.
UV ışınları lastiklerin en büyük düşmanı. Lastiklerin raf ömrü olarak belirtilen süreler ifade edilirken "Güneş görmeyen ortamda saklanması koşuluyla" benzeri bir ibareyle karşılaşırsınız. O yüzden mümkünse ön-arka jantı söküp evin içinde, karanlık bir yerde saklamanız uygun olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Valla hocam, olay binde 0,118 kazanç değil esasında. İngilizlerin meşhur Team Sky'ın Marginal Gains hikayesi peşinde değilim.

Bodruma da çok güvenmiyorum. Bizim eski kapı komşususunun da iyi bir bisikleti vardı, o da hep eve taşırdı.

Şimdilik balkon haricinde bir çözüm yok. Uzun süre binmeyeceksem belki lastikleri söküp başka yerde muhafaza edebilirim.
Benim bisikletim small kadro yol bisikleti olduğundan minnacık, çok fazla yer kaplamıyor. Evde kilerde tekerlekleri çıkmış halde durabiliyor.
Bu sene bisiklete binmeye başlayacağım,kilere de her gün koyup çıkarmak zor olacak. Bir tane station wagon otomobil alıp (otomobil dedim şimdi linçleyecekler :krktm:) bisiklete bindikten sonra bisikleti bagaja koyasım var.Bagajı garaj gibi kullanmak gibi bişey olacak

Başlık ne zaman baksam TT durumda. Bu başlığa bu kadar yazılacak ne var anlamadım. Açık hava yağmur çamur her mekanik alete zarar verir. Ne kadar korursan o kadar eskime hızı azalır.

• Beğen
Başlık ne zaman baksam TT durumda. Bu başlığa bu kadar yazılacak ne var anlamadım. Açık hava yağmur çamur her mekanik alete zarar verir. Ne kadar korursan o kadar eskime hızı azalır.
Bir bisiklet asla bir bisiklet değildir.
Bir bisikleti sadece 3 boru 2 tekerden oluşan, basit makina prensibiyle çalışan bir mekanik alet olduğunu düşünürsek bisiklete sevdamızı, saplantımızı nasıl anlatabiliriz.:D
Station wagon" ı
Ben normalde station wagon demem, "Avant" derim. Güzel stationlara "Avant" denir

Bir bisiklet asla bir bisiklet değildir.
Bir bisikleti sadece 3 boru 2 tekerden oluşan, basit makina prensibiyle çalışan bir mekanik alet olduğunu düşünürsek bisiklete sevdamızı, saplantımızı nasıl anlatabiliriz.:D
Sevdalıyız, saplantılıyız, adı bile addict bisikletin ona şüphe yok:):acpsnr:

Arkadaşlar, station wagon TDK sözlüğüne "steyşın" olarak girmiştir. İsimlendirme hakkı anlamında "naming rights" diye bir kavram vardır, birşeyi icat eden, geliştiren, ilk önce bulan, gören vs ismini koyma hakkına da sahip olur anlamında. Önüne gelen ben bu kelimeyi sevmedim, istemiyorum derse söylediğinin hiçbir hükmü olmaz. Bu arada "linç" kelimesi 19. yy ortalarına, William Lynch'e kadar gider. Ahkam kesmek isteyen yine kessin lakin kelimeleri yabancı kökenli diye aforoz ederseniz, ifade kabiliyetiniz zayıflar.
Bu arada yine "konunun dışına" çıkılmış ancak kimse feryat figan etmemiş. Demek ki neymiş, herhangi bir sohbet sırasında arada bir konu dışına çıkmak adettenmiş, eşyanın tabiatı gereğiymiş.

Son düzenleme:
  • Beğen
Merhabalar, Canyon'dan satın alıp Almanya'da ki bir arkadaşımın evine kargolattığım bisikletim yaklaşık 1 aylık süre için kiler benzeri bir yerde kapalı kutusunda bekleyecek. Hava girmemesi adına tutma yerlerinide bant ile kapatmasını istedim arkadaşımdan. Ama yinede bu süreç içerisinde paslanma gibi bir durum olabilir mi ? Ocak 11'e kadar zaman nasıl geçicek bilmiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
Geri