Merhaba Ömer Kardesim,
Bak öncelikle ben senin kardesin oldugumu hatirlamiyorum, öyle olmus olsa kanbagi olur aramizda.
Fikrayi begendigine sevindim am fikrayi anlamamissin bile, anlamadigin seyi nasil begendin onu da ben anlamadim.Fıkra bu kadar.
Hayrola, ne bu cüret bu celal? İki kelimeden birinde havalı gözüküyor diye ingiliççe tabir kullanan kişi olarak Türkçe'yi sonradan öğrenen Murat abiyi eleştirmek haddine değil. Ki Murat abi yanlışını düzeltmeye kapalı da değil. Güya beni engellemişsin ama bana cevap yazan herkese itinayla like atıyosun bu ne kuyruk acısıdır bunu da anlamış değilim "obsesif" bey.Bu mantıkla diğer arkadaşın ne yazdığı da seni ilgilendirmez. Eleştiri sana gelince mi yasak oluyor güzel kardeşim?
Otoparka bir çözüm üretilebileceğinizi sanmıyorum, o kadar bağlamışsınız, basit bir el aleti ile dakikalar içerisinde hepsi taca çıkmış.Benzer sorun bende de var. Evde koyacak yerim yok kapalı otoparka bırakıyordum, yönetimin ihmali yüzünden çalındı. Şimdi 6 kat çıkartıp daire kapısının önüne kilitliyorum. Ama MTB ne asansöre sığıyor ne elde çıkıyor. Şimdi birde yol bisikleti geldi yanına apartman boşluğuna bağlayamam.
Otoparka nasıl bir çözüm üretebilirim? Normalde kolonun etrafına 6mm zincir çektim oraya bir tane U kilit ve bir tane kalın halat kilitle bağlıyordum ama hırsız 150'lik inşaat makasıyla kesip gitmiş ben tatildeyken.
Bisiklete yer açmak için gerekiyorsa evden eşya at.Benzer sorun bende de var. Evde koyacak yerim yok kapalı otoparka bırakıyordum, yönetimin ihmali yüzünden çalındı. Şimdi 6 kat çıkartıp daire kapısının önüne kilitliyorum. Ama MTB ne asansöre sığıyor ne elde çıkıyor. Şimdi birde yol bisikleti geldi yanına apartman boşluğuna bağlayamam.
Otoparka nasıl bir çözüm üretebilirim? Normalde kolonun etrafına 6mm zincir çektim oraya bir tane U kilit ve bir tane kalın halat kilitle bağlıyordum ama hırsız 150'lik inşaat makasıyla kesip gitmiş ben tatildeyken.
Evde koyacak yer yok demişsiniz ama tavanları kullanabileceğiniz bir alanınız varsa (misal balkon) bundan alıp yerden kazanabilirsiniz. Evin dışındaki her yerde, 6mm'lik değil en az 10-13mm'lik büyük inşaat makasıyla kesilemeyecek sertlikte kaliteli zincir almanız lazım. Şarjlı spiral ile bile çok çok zor kesilebilen ürünler var ancak yurtdışında... Ev en garanti yol. Evin içinde alternatif taşıma sistemlerini tavsiye ederim. Araç park bariyerleri var, eğer otoparkta koyabileceğiniz bi noktanız varsa ona kilitleyin ama yine de kafaya koyan biri bir şekilde kesmeye çalışacaktır. Yeterli süresi olan her hırsız eninde sonunda aşacaktır.Benzer sorun bende de var. Evde koyacak yerim yok kapalı otoparka bırakıyordum, yönetimin ihmali yüzünden çalındı. Şimdi 6 kat çıkartıp daire kapısının önüne kilitliyorum. Ama MTB ne asansöre sığıyor ne elde çıkıyor. Şimdi birde yol bisikleti geldi yanına apartman boşluğuna bağlayamam.