Önce dağ bisikleti ile başladım yıllar önce, trek 6700 ile 2 seneye yakın beraberdik.
Sonra yola geçtim;
90 model çelik kadro Jan janssen kullandım 1 sene kadar. Bu iki bisikleti de ikinci el almıştım.
Sonra klasik tutkusu başladı. 80lerden bir Fransız Vitus (alu) kullandım. Bu bisikletin her parçasını yurtdışından getirerek topladım. İlk toplama bisikletim idi. Her parçası (aksesuarlar hariç) ikinci eldi. 1 sene kadar bu vitusu kullandım.
Sonra İtalyan çelik kadro Stelbel geçti elime. Bunu da vitus gibi tamamen yurtdışından topladım. Bu bisikletle gezmeye başlayınca, arkadaşlarım vitusun üzerine gül mü kokluyorsun diye takıldılar bir süre. Haklıydılar çünkü vitus gerçekten çok güzeldi, ama stelbel de çok sağlam ve konforlu. Stelbeli halen kullanıyorum. 1 sene oldu.
Stelbelin yanına Biraz daha modern 90lardan bir vitus daha geldi. Bu kadro ikinci el olmasına rağmen tamamen sıfır ve modern parçalar ile harmanladım, bu vitusu da halen kullanıyorum. Stelbelden hemen sonra toplamıştım.
4 ay önce de klasik italyan kadro puch geçti elime. komple bisiklet halinde ikinci el aldım Antalya'dan. Bayan bisikleti ama çok konforlu, ara sıra kullanıyorum.
Şu an iki tane çelik kadro daha var elimde toplanmayı bekleyen, biri fransız biri italyan. Tek vites yapacağım birini. Vituslar satılık. Evde baya bir bisiklet oldu. Evlenmeyi düşünüyorum. Elimde 4 tanesini tutmayı düşünüyorum. Bir adet çelik kadrolu klasik tek vites, bir adet çelik kadrolu klasik yol, bir adet klasik alu yol, bir adet klasik italyan bayan yol bisikletini elimde tutacağım, diğerlerini elden çıkaracağım.
En çok Stelbeli kullandım, İsviçre saatleri gibi, bir de çok sağlam, izmire veya menemene gidip geliyorum.