Scudo Sports

Bisikletiyle hava atan insanlardan bıktım

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
4
Merhaba arkadaslar,1 yil mtb,1 yildirda yol bisikleti kullanmaktayim.Herhangi biryere gittigimizde,gerek tur esnasinda,gerek once sonrasinda,insanlarin " bak bende ikstiyar var iksti çöp hehehehehe " muhabbetlerinden, "bu jant varyaaaa seramik seramik,surtunme katsayisi eksilerde geziyoo " safsatalarindan,ve o kadroyu napcan zaten 3000$ altı giriş hatta dureys bile giris en iyisi capamnganolo(?!??!??!???) sohbeti yapanlardan cidden biktim.Her grupta varlar,kucumsemek gibi olmasin ama,karsisindakini ezik gorup bisikletiyle hava atip ondan sonra rampada geride kalip "yeeağ ne bicim grupp beeh niye beklemiyosunuzzz !" diyorlar,iyce asabim bozuluyor,be adam sen beni o kadar kucumsedin ezikledin kendinle ovundun,madem icraate geç,ben bisikleti gunde 1km kullanip,sonra dura ace jant kacirdim alamadim baskasi aldi diye aglayan,14 yasinda bir cocuk taniyorum ya,ustelik bu cocuk bisikletiyle el hareketi cekip bana fotograf atiyor.Kimse kusura bakmasinda,arkadaslar ne zaman maddiyata dayali seylerle ovunen bir millet olduk ?

Scudo
@Erkin Kalender Abi bunun belki de en önemli etkisi görmemek. Kalite görmemek değil zor görmemek. Ben çocukluğumdan beri hep iki teker üstündeydim. 1000 liraya bir bisiklet almak için aylarca okul harçlığımı yemedim. Etrafımdaki şimdi her öğrenciye kendimde üni öğrencisi olmama rağmen elimde fazla olan parçaları vermeye çalışırken maalesef babası her ağladığında ona bir üst seti alan babalar varken böyle görgüsüz insanlar çocuklar gençler daha çok artacak.
Mesele tamamen bundan ibaret bana kalırsa.

Okuduğum kitaplardan birinde geçen "insanın kumaşı" ifadesi dikkatimi çekmişti, yani insanın hammadde kalitesi.
Kimi insanlar kaliteli kumaştan olduğu için zor zamanlarda bile duruşunu bozmazken, bazıları kumaş bile olamayıp odundan mamül.
Bu halde ise kafalarında olmayanı altlarındaki bisikletin kadrosuyla, aktarım organıyla, aksesuarıyla tamamlamaya çalışma ezikliği söz konusu oluyor. Bir tür aşağılık kompleksi denilebilir.
Böylelerini gördüğünüzde sinir olmak yerine, acıyıp içinizden onlar için dua ederseniz belki bir faydası olur.

öncelikle maddiyata dayalı şeylerle övünen millet olmaktan ne zaman çıktık ki? milletle alakası da yok zaten.

onun dışında 14 yaşındaki çocukla çocuk olmamak önemli, hareket çekerse he deyin geçin. adam ahkam kesiyormuş yok kadro yok vites diye, kessin, muhabbet etmeyin siz de, dinlemeyin, turunuza bakın. rampada bu adamı geçip bunu yanlış anlamadıysam övünç kaynağı yapmak da bambaşkaymış, tamam abi kısıtlı imkanlarınla bu görgüsüz adamlara derslerini vermişsin, eline sağlık.

Fotoğraf camiasında şöyle bir söz vardır: "Amatörler ekipmanı, profesyoneller zamanı, ustalar ışığı düşünür." Vernon Trent

Bisiklet veya başka hobi için de bu böyledir, bir insan sürekli ekipmandan bahsediyor ise zaten zihnen amatördür.

Siz de bu muhabbeti yapmıyor iseniz, belli bir seviyeyi geçmiş iseniz, amatörlere yol gösterin, onları eğitin...

Bu tip insanlar heryerde var sadece bisikletle sınırlı degil övünmeleri. Kendilerine eglenicek gruplar arıolar sanırırım bi bisiklet alıolar oraya dalıolar bi araba alıolar oraya dalıolar bi kıyafet alıolar kafe falan mekanlara dalıolar heryerde hava atıolar bi cok zamanda hava attıları konularda bilgi sahibi olmadıgını görebiliyoruz fakat hava attıgı bi cok kişi bu cocuklara imrenerek baktıgından bunun daha cok ... kaldırıolar buda daha cok havalanıyor falan böyle bi zincir yani sadece bisikletle kısıtlamamk lazım.
Bu tip cocukların genelde aileleri sevgi ve saygı vermiyolar herseyi para ile verebiliceklerini sandıklarından cocuga veriolar parayuı cocukta napıcanı bilmediginden bu sekilde degerlendiriyor . Bu bozukluklar takip etmyen umursamayan cocuk yapıp nesne gibi davranan ailelerden kaynaklanıyor bence büyük kısmı . Bide ailesi fakir olan cocugu için genede didinen ama yaranamayan sonrasında cocugun hırsız oldugu hava atmak için bişeyler calan tiplerde var onlarda ailenin sucu yok tabi . Bu konu uzar gider . Ben sessiz olmaktansa bana fırsat verildikce agzının payını vererek utandırarak degerlendiriorum.

Tam anlattiniz benim düşüncelerimi.Işi gücü şov yapmak olup 10bin liralık bisikletlerle sahil şeridinden uzağa gidemeyip,bulusuldugu zaman hemen eziklemeye başlayan insanlardan ben de bıktım.Rampaya gelince veya tempo verince arkada nefes nefese dilleri dışarda gormek ayri keyif veriyor..Fakat bu kucumser tavirlar her sporda hatta her meslekte var..

İlkokuldan beri pedal çeviriyorum. Bu güne dek sıfır aldığım bisiklet sayısı 2. Birincisi market bisikletiydi. 7 sene önce aldığım ikincisi ise bu sene aldım daha yeni salcano ng550 29 teker. Bunun haricinde 12 tane bisikleti hurdacıdan alıp elden geldiğince boyar toplar binerdim. Ve en güzel bisikletin aslında pahalı olan değil, kendinizin yaptığı bisiklettir. Çünki üzerinde hatıranızı barındırır.

@Melih Muratoğlu Bir abimiz vardı Ankarada. Kendine bir full deore hidrolik disk frenli başka markalar alabiliyorken hiç araştırma yapmadan cannondale alıp (acera&alivo setli) biz hiçbir şey demememize rağmen benim bisikletim canondale şöyle iyi böyle iyi derdi. Sonra o bisiklete tonla para döktü. Full xt jant seti, xtr hidrolik frenler+full xtr vites seti, rock shock recon maşa alıp (yaklaşık olarak diğer değişenlerle beraber falan yürür durumda bisiklete 7-8 bin lira masraf etmişti) beraber pedallardık ben müzik dinlediğim için pek duymazdım, araziye girmek için Eymire giderdik. Araziye girip tam inişe başlayacağımız sırada ben vazgeçtim yoldan ineceğim derdi. :D
Topladığı setleri de bizim ortak bisikletçimize monte ettirmesinden bilirim :) Aldığın bisikletin hakkını veremedikten sonra, böyle insanları gördükten sonra yine aynı şey geçiyor insanın aklından :) En iyi bisiklet bindiğin bisiklettir :)

Siz bunları boşverin, desin dursunlar he deyip geçmek lazım, bunlara sinir olmak bile zaman kaybı. Teknoloji sürekli ilerliyor ve markalar sürekli yeni şeyler çıkararak sizi yeni ürünleri almaya zorluyor, bunların bir kısmı gerçekten gelişme olmakla beraber bir kısmı da sadece para kazanma.

Yarış koşmuyorsanız ortalama bir bisiklet her işinizi görecektir, kişisel performans daha önemli, kilo durumunuz antrenman durumunuz bunlar önemli, vücudun yarısı yağ, memeler göbekler sarkıyor, kalça leğen gibi, altında karbon olsa ne olur çelik olsa ne?

Ayrıca bi dünya para verip alıyoruz, 1 sene sonra yarı fiyatına satıyor yenisini alıyoruz, yazık değil mi emeklere birsürü mesai verip çalışıyoruz, tabi emeğiyle kazanmayan anlamaz...

Bisikletin göbeği değil, sizin göbeğiniz önemli, bel 100 cm olan adamın bisiklet göbeği seramik olsa ne olur olmasa ne ?

Ha sen atletsindir, formundasındır, bisiklet yetmiyordur, paran da vardır, hakkını vereceksindir al 10.000 liraya bisiklet bin.

Söylediklerinize katılmakla birlikte, ben de bu tip muhabbetlerin zaman zaman forumda dönmesinden rahatsızım doğrusu. Bize ne ki?
Sözü edilen davranış ve sözler forum ortamındaysa okumayız, grup sürüş sırasındaysa ya pedala asılır ya frene basar yer değiştiririz, grup sürüş molasındaysa kalkar yan tarafa geçeriz. Bırakın insanlar kendi bildikleri gibi yaşasınlar. Birisi için "capamnganolo" set önemliyse, bırakın olsun. "Sen de bunu kullanacaksın" ya da "capamnganolo set yoksa bizimle pedallayamazsın" diyen varsa uzak durmak sizin elinizde.
"Doğru" sizin yaptığınızsa emin olun herkes bir gün yanınıza gelecektir.

Nasrettin Hoca saz çalıyormuş, ama bastığı tek perdeden ses çıkararak. Birisi "Hocam ben başkalarını da görüyorum saz çalarken, elleri sapın üzerinde gezip duruyor" deyince cevap vermiş "Onlar benim bulduğum perdeyi arıyor!"

Benim gözümde mal mülk ile kendini kanıtlamaya çalışan kişi başka hiç bir şekilde kendini topluma kabul ettiremediğinden, başka türlü insanların arasında yer edinemediğinen bunu yapıyordur. O yüzden yazıktır o insanlara aslında. Başkalarını ezmeye çalışmasının sebebi de yine aynı eziklik ve şımarıklıktandır.
Şımarıklık da tamamen yetiştirmeden gelir. O yüzden bir çocuğu o şekilde yetiştirendir bu davranışların nedeni. İnanın bu insanlar sadece bisiklet konusunda değil her konuda bu şekilde davranırlar. Gösteriş budalası bir millet bir de şımarık olunca bu şekilde oluyor. Kulak asmamak gerekir.

O dura-ace janta ağlayan çocuğun şundan da bir farkı yoktur. Bu çocuk büyüdüğünde ne farkı olacak bahsettiğiniz kişilerden? Olmayacak. Hatta muhtemelen bu yaşında da okulda arkaşlarına benim teknem var senin yok diye hava atmaya ve bu şekilde popüler olmaya çalışıyordur. Neden? Çünkü ailesinden öyle gördü. Bu çocuk diyor ya anlayamazsınız diye. İşte bu şekilde insanlar da hiç bir zaman bizleri anlayamayacak...
http://i.ytimg.com/vi/sCF1dhbUsFA/hqdefault.jpg

Geri