Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletiyle hava atan insanlardan bıktım

Bu konu maalesef her alanda oluyor. Bir arabanız ve bu araba çok iyi ve güzel. Üstelik tam sizin aradığınız bir araç. Adam gelir yanınıza park eder. Onun arabası yenidir. "Kaç model bu araba? Kaça aldın? Bunların modası geçti ben bir üst modelini aldım bak!"....
eee! ne yapmam lazım? dersiniz, sonra ukalalığını anlar ve soğuk bir ortam oluşur. Bir de şu cep telefonu saplantıları olanlar var. Sizin ne zaman telefonunuz çalsa, yanınızdaki son versiyon telefonunu çıkarıp mutlaka ekranına bakar...!:)

Scudo
mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi o yalan bu yalan hadi birazda sen oyalan bakalım kudret aga ,
altındaki 4500 liralık gıant yol ile ,yunus herhalde böyle derdi benim için ,şu bi gerçekki 3 metreye gömüleceğiz,ne karbon bisikletlerin önemi var ne de hafif aliminyumun ,efendim sram force ayna kolun ,yeni bisikleti alalı 23 gün oldu ,öyle aman aman çizilmesin diye zati derdim yok eski mtb karbonun çizilmedik yeri kalmadı ,hakkı verildi 50.000 km leri geçti ,bu altımdaki gıant yolunda hakkı verilecek,sürücü hatası yapmaz isek ömrü billah gider bu kadro ,10 yıl sonra çizilmedik yeri kalmayacak bir çok 200 'km ler bu gıant yolu bekliyor ,önemli olan seleden düşmemek ve yola devam etmek hedef 70 yaş............................

herkesin tercihi farklı... kimseyi "karbon bisiklet almış ama göbeği var" diye eleştirmem, demek ki o insan için ekstra para harcamanın ekstra kilo vermekten kolay olduğunu düşünürüm...
kimseyi, "almış bisikleti ama kullanmıyor/hakkını vermiyor" diye de eleştirmem... onun keyfi bilir, ben de haddimi bilirim... bence gerek yoktur, onun için gerek varmış ki almış...

yalnız, bu bisikletle, telefonla, araba markasıyla, kazandığı maaşla, yüz güzelliğiyle, göz rengiyle övünmek falan... boş işler... ha ben de boş insanım pek çok zaman da, o kadar boş değilim çok şükür :D
-- bi kısım insan benden biraz uzak olsun, az ötede oynasın mümkünse :)

Bunun bir çok sebebi olduğuna inanıyorum. Ne yazık ki toplumu ve özellikle genç nesli materyalist olarak büyüttüğümüz bir eğitim sistemine sahibiz. Dün çocuk dizilerinin kahramanları olan oyuncular bugün dizilerde lüks hayatları,zengin olma çabaları,televizyon karşısında soyunmaları ve çetrefilli aşk hayatlarıyla karşımızdalar. Sistematik olarak bir nesil çürütülüyor. Bu nesilden tabi ki başka türlüsünü bekleyemeyiz. En iyi telefon, en iyi tablet, en güzel kıyafet, en güzel bisiklet benim yarışı içerisine girmiş durumdayız. Üretmek yerine tüketmeye o kadar çok alışmışız ki yeni ve daha iyi bir şeye sahip olduğumuzda ona sahip olamayan insanların gözüne gözüne sokmayı marifet sanıyoruz. Bisiklet turları için önerim benim gibi bisikleti ile hava atan değil bisikleti ile yaşayan insanlarla pedallayın. O zaman o hava atan insanların sizin yerinizde olabilmeyi istediğini göreceksiniz. Çünkü ona da sahip olabilmeyi isteyecektir.

Emrahozkan arkadaşımın yazdıkları gerçekten çok hoşuma gitti, bizim arkadaşların 10 kg fazlası var, adam bisikleti 8 kg dan 6.5 kg a düşürmek için bi dünya para harcıyor. Maddi durumu iyi olanlara saygım var ama durumu iyi olmayıp, borç harç yapan arkadaşlara üzülüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Elleme atsın, sen de bayır çıkarken bacaklarından falan bahset, 2 piston gibi gözüküyolar ama 8 piston V-Motor falan de anlar o

Bunu bir bisikletciden duydum, 3 arkadas spor yapmak icin katlanir bisiklet aldik. En son 18 yasinda bisiklete biniyordum. Motor almak icin para biriktirmistim aniden kilolu oldugum icin (125 kilo) bisiklet almaya karar verdim. Diger arkadaslarimda fitnessla ugrasan insanlar beraber aldik.

Bisikletciye girdik ic lastik alicaz,aldik ciktik. Adam arabanin arkasinda 3 tane btwin gorunce naaptiniz siz alinir mi bu paraya enayimisiniz? Tern, dahon alsaydiniz cop bunlar vs dedi.

Haydaaa adama gelde anlat. Onlar iyi olabilir kabul de boyle mi denir? Biz de cok memnunduk hala cok severim. Baya gicik etmisti. Olay spor bisiklet fln binmekti en iyisine binmek diildi.

Daha sonra yol bisikleti aldim triban 500 gunde 30 km fln binebilir oldum. Sonra alur 700 aldim kredi kartina 7 taksit. Katlaniri ve tribani satip.

Suan 118 kiloya dustum. Boyun 1.85 kilom 118 38 kilo fazlam var. kimseye hic bir seyle hava atmadim atmam da ama triban ile alur arasinda daglar kadar fark var. iyi malezmeyle binmek cok farkettiriyor. Bunun kilo ile alakasi yok.
Herkes bir yerden spor yapmaya calisiyor. Yaparkende eglenmeye calisiyor. Tribanin jant setiyle alurun seti arasinda o kadar fark var ki!Gunluk 20 km daha cok binebiliyorum.

Gecenler de kouta marka bir bisiklete denk geldim cok guzeldi, di2 fln. Param olsa hic affetmezdim. Sizin gorusunuze gore soyle demeliyim yani; oo sismanim almamam lazim. O fitnessci arkadaslarimdan da 20 km daha fazla binebiliyorum..

Cocuk yetistirirken aklinizda olsun bunlar, ilerde ki nesil daha mutevazi olur, guzel olur. Dalailama budizmini okutun vs.

Sonuc olarak genellemelerin bu dahil hepsi yanlistir.

Dünyanın her yerinde sahip oldukları ile hava atan tipler var ve olacak bunu kabul etmek lazım, hayır geçen çıkarken süründüğüm (hız saatinde 4 km/saat değerini gördüm daha azında duruyorsun zaten) Kilyos yokuşunu campy aktarıcı ile çıkabileceksem kaç paraysa veriyim aliyim arkadaş :)

Bu pazar yaşadığım bir olayı anlatiyim, bir gurup insanla beraber bulunduğumuz bir ortamda tanışık olmadığım ama yanyana otururken muhabbet ettiğim bir insan;
- Vapur kaçta? Bostancıya mı gideceksin
-Ben, yok Kabataş, Sarıyerde oturuyorum ben
-Haa arabayı Kabataşa bıraktın
-Ben, Yok, yani arabam yok
- Ha eee haaa anladım metro falan,

Ve bu kadar adamın yüzündeki şaşkınlığı görmenizi isterdim süper eğlendim. İşin daha komiği bir daha benimle tek kelime konuşmadı (bu herifin parası yoktur benden borç ister) diye mi düşündü nedir :kptmya: . Üzüldüm mü? yoooo eğlendim mi? Evet tipi çok komikti ama bir de üzüldüm insanların ne hale geldiğini gördüğüm için. Yazık gerçekten objelerin kölesi olmak ve çevreye göstererek yaşama kaygımızdan dolayı üzülüyorum.

Neyse tutmayın beni campy almaya gidiyorum pis fakirler uğraşamam sizinle :kptmya:

Yazik sadece yazik. Yoksa kendi adimiza uzulecek bir sey yok. Fakir degilim Allaha sukur ama fakirden de cok farkli degilim. Dunya ya bu kadar baglilik insani huzursuz eder.
Ama boyle magazin konularida olsun tabi. Otobusde giderken tolstoy okunmuyor

Eleştirileri başından sonuna kadar okudum ve genel itibariyle hak vermekle birlikte maalesef bu forumda da bu şekilde düşünen bir sürü kişi olduğunu görüyorum. Ben tek bir örnek üzerinden gitmek istiyorum lakin örnekler çoğaltılabilir. Geçtiğimiz aylarda ismini tam olarak hatırladığım bir forum üyesi, beyaz renk kadrolu (hatırlayan olacaktır) ithal ve üst seviye diyebileciğimiz bir yol bisikletinin kadrosunda çatlak oluşması sebebiyle 2 ya da 3 kez iade etmişti. Yani gelen her kadro çatlıyor ve bu arkadaş iade etmek durumunda kaliyordu. Sorun şu ki aynı problem salcano ya da kron marka bir yol bisikletinde yaşansa yorumlar "salcano çöp" "para verilir mi" vb şekilde kullanıcıları rencide eden türde olurken, yabancı bir marka olduğu zaman "çatladı ama firma köklü, ar-ge çalışmalarina bilmem kaç milyon euro harcıyor" gibi hayranlık içeren ifadelere yer veriliyor. Çuvaldızı başkasına batırırken iğneyi de bir tarafımıza dokunduralım.
Özellikle kısmen yerli diyebileceğimiz bu markalara yönelik yorum yapılırken karşıdaki insanı rencide edecek bir söylem en azından bu forumdaki üyelere yakışmıyor.

Edit: O kadrosu sürekli çatlayan arkadaşın ismini hatırlayamadım bağışlasın. Yukarıda hatırladığım diye yazdım yanlış oldu

bu konuda herhalde ben şanslı sayılırım :) bizim gruptaki abiler (benden en az 10 yaş büyükler) lapiere, cannondale, cube marka bisikletlere biniyorlar bende de carraro race 052 var hiç demediler yani senin bisiklet şöyle bizim böyle diye mtb vardı bende bianchi speed 1000 yola geçince benim kadar sevindiler, tura çıktığımızda "güzel olmuş, iyi yapmışsın, pedal ne zaman alıyosun ?" gibi şeyler söylediler :)

@VOLKAN ÇELİK teşekkürler efendim,geçirdigim talihsiz bir kaza sonucu suan evde kullanilamayacak halde duruyor,masraflarimin karsilanmasi icin bana arkadan carpan surucuye dava actim,onu bekliyorum...Umarim tekrar kavusabilirim ona,ilk goz agrimdi manevi bir bag vardi aramizda

Insanoglu hava atmayi sever!
Biri bisikletiyle atar.
Digeri arabasiyla.
Baskasi telefonuyla...
Kiyafetler, gidilen mekanlar, kisiye gore gozunde buyuttugu "arkadas cevrem" diye hava attigi gruplar :)
Vucudu guzeldir stretch kiyafetler giyer, kaslari gorunsun diye atletle gezer her firsatta "sicak" diyerek tisortunu cikarip kasilir...
Bedeniyle, performansiyla hava atar!
Dinledigi muzik ve muzik kulturu ile ovunur! Okudugu kitaplar ve hayat gorusu ile ahkam keser onu bunu asagilar...
Beyniyle hava atar :(
Bisiklete bindigi bol kilometre yaptigi icin marjinal olduguyla hava atani vardir...
Kiloludur, kondisyonsuzdur, zayiftir ama paralidir yeni baslamistir; en iyi bisikleti ve donanimi ile hava atar. Bunu goren digeri onun surundugu rampada beklemek yerine cevresinde kopekbaligi misali done done inip cikarak hava atar!
Saydikca sayilir iste :)
Insanin çiğliği, olgunluğu, hazmetmisligi, kendini yetistirmişliği, hayata dunyaya ve diger canlilara bakışı, sosyal yaşami ile ilgilidir sonucta.
"Brova hocam" demek mumkunse kendi hal tavir ve yaklasimlarinizla nasil olunmasi gerektigini "anlayana" seklinde gostermek gerek. Cok bilene/bildigini sanana, basa cikilamiyorsa "sen haklisin" demek lazim ;)
Bazen kasmamak lazim! Ama herkes insan; herzaman oyle olunamiyor iste :D

Geri