Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletiyle hava atan insanlardan bıktım

Motosiklet camiasında Bay Yorrrro (euro) olarak tabir edilen kişidir. Yılda 1000 km bile yapmaz binlerce yorroluk donanımıyla sürekli hava atar. Pastaneye bile gitmek için üç çanta takar. Dışarıdan bakan da katmanduya yola çıkacak sanır.

Scudo
Süper konu, fevkalâde deyimler, atasözleri öğrendim :D

Bu konu Türk insanının genelinde var malesef, tüketim toplumu olmamızın olası getirisi. Üretemediğimiz için tüketebildikle4imizin sınırları ile övünüyoruz malesef.

Ben de hobile4ime ciddi paralar akıtabilen bi insan değilim ama arkadaşlar hep; benim aldığım herşeyin dünyanın en iyisi olduğunu söylerler Peugeot, sony, bianchi ... hep en iyileridir :D kendi malımı överim ve tavsiye ederim çünkü. Alacağım şeylerde hep f/p dengesi ararım.

Bisiklet'e de 1 yıldır falan somut olarak merak sarmaya başladım. Bisikleti alıp forumlara bakınmaya başlayınca gördüğüm en komik diyaloglar xx gram daha hafif olduğu için seçilen setler oldu. Profesyoneller için tabi ki muhteşem aonuçlar doğurur ama gündelik kullanıcıların da buna takılması bana çok gereksiz geliyor.

Selamlar herkese..

alırım bisikletimi kafa dengi arkadaşımla binerim giderim. böyle saçma sapan düşüncelere sahip olan adamlarla ne işimiz var bizim. o tip adamları emperyalist ve kapitalistler sokmuşlar bir kalıba istedikleri gibi amaçlarına hizmet ettiriyorlar. sonrada bir hizmetkar olarak hava mı yapıyorlar?.peh peh peh...

@seomam benimde en cok hosuma giden konusma, hele birkac ay boyunca cx bisikletimi denemek aynakolun buyuk yapragini soktum ve 1x11 olarak kullandim, oo bisiklet hafiflemistir kac gram aynakol vs vs neler neler :D halbuki sadece canim istemisti. Agirlik olmasin diye isik takmayan var ya :D

Hepsi geçecek. :)

Hepsini aşacağız, bakın mesela neleri aşacağız;

Bisikletin bulduğu her deliğine suluk taktıran ve hepsine termos sokan turcuları da ( buna ihtiyacı olan bazı arkadaşları tenzih ederim )

İhtiyacı olmadığı halde aero bar takanları ama üzerine doğru açıda eğilecek kadar bile esnek olmayanları da,

İçine koyacak eşyası olmadığı halde, yakışıklı görünüyor diye ön maşaya bagaj, arkaya buffle bag bağlayanları da,

normal hava yerine nitrojen basarak hafifleyenleri de, bunu söylerken helyum çekmiş gibi komik oluyorlar haberleri yok,

Bugün Madrit, yarın Barcelona da sadece kent merkezlerinde fotoğraf atan ve kimsenin "be adam uçtun mu?" diye sormadığı turcuları da
( Zorunlu hallerde elbette araç, tren kullanır insan, hemen birileri atlamasın bana mı dedin diye )

aşacağız bir şekilde hepsini, aslında bu kişiler kendini aşacak, yada aşamayacak. :)
İnsan kendine yalan söylüyorsa size hayli hayli söyler, onlar kendine yalan söylemeyi bırakacak ki sana da söylemesin,

İşte Danimarka'da tanıştığım bir turcu, bit pazarından 25 euroya aldığı bisiklet ile tur yapıyor, yanlış hatırlamıyorsam edebiyat alanında öğretim görevlisi İngiltere de :)

Gidona bir odun parçası sokmuş onu da bantlamış çıkmasın diye.

Ne şu sele olmadan gitmem muhabbeti var, ne x parçayı taktım vıdı vıdısı, ne hayatında ilk kez aldığı eşyanın testini yapma densizliği,

bin git arkadaş, ağzın kadar bacağın çalışsın yahu :)

Bedava versen almaz biz de bazı insanlar bu bisikleti.
bisiklet bir amaç değil bir araç :)

bisiklet forum.JPG

bisiklet forum 2.JPG

bisiklet forum 3.JPG

bisiklet forum 4.JPG

İşin kötü yanı bende de hafiften pahalı bir bisiklet var ve cidden hakkını vermiyorum. İnsan üzerine alınıyor ister istemez :) Allah var bisikletin konusunu hep başkaları açıyor, şu seramik göbek mevzularını falan hiç ben açmadım :) Gelen geçen fiyatını soruyor ama çalmasınlar diye düşük falan söylüyorum.

Baktığım zaman yokuşta beni tokatlayanları da görebiliyorum çok net :) Çünkü kilo kaybetmemek için belli orandan fazla kullanamıyorum. XTR mevzusuna gelirsek aynakol gibi parçalarda hiçbir fark hissetmediğimi her defasında söylüyorum SLX'e kıyasla.

Bisikletimi de kuruşu kuruşuna genç yaşta çalıştığım, biriktirdiğim paralarla teker teker topladım. Kadro maşaya param yetmeyip kaç ay Kron kadro ile X9 set kullandım.
Karban kadro Fox maşa aldım bu sefer de selesine, gidonuna para kalmadı eskileri kullandım :)

Yinede alın teriyle aldığı bisikleti çeşitli sebeplerden dolayı az kullanıyor veya temiz kullanıyor diye de olumsuz yorum yapmamak gerek kimseye. Ben kilo almak için de extra çabalıyorum, geçen 70km tura katıldım, geldiğimde direkt tartıdaki kilomun düştüğünü gördüm :) Kilo alma mevzusu yüzünden de fazla binemeyenler var yani. Vermeyecek olsam 4 kat fazla kullanırdım.

Az ama tadını çıkara çıkara sürüyorum mecburen :)

Affınıza sığınarak bende 20 km bir sürüşte 10 kere cebinden telefonu çıkarıp ortalamam ne diye bakanları. Ortalama gitmesin diye turda milleti satanları hiç sevmiyorum. Bir şey deyincede burnundan kıl aldırmayanlara sinir oluyorum. Tur gezmek eğlenmek için. Eğer idman yada performans düşünülüyorsa performans turu yapmak ve normal insanları çağırmamak çağırıp satış yapmamak gerek tabi bu bence diyerekten yorumumdur.

Gençler sokakta eğleniyor..Yeni moda bu:ssrtcbya:
Geçen bir çocuk,basık bir bisikletle beni kaskla/eldivenle filan görünce,bana baka baka lastiklerini kavşakta kaydırmaya çalıştı..Az kalsın araba çarpıyordu kendisine..Araba filan hiç umurunda değil..Bana havasını attı sonuçta:D

Bu kişilerin bir diğer özelliği de hepsinin birebir aynı donanımla gezmesi. Fiyat etiketlerini toplasanız hepsi 3 aşağı 5 yukarı aynı.

Arabası varsa dikkat edin %99 beyaz renk alaman arabasıdır. Kullandığı telefonda muhtemelen son nesil afyonkarahisar'dır. Ayakkabılar nike, kıyafetler bilmem nereden.

Hava atma cümlelerine başladığında yukarıdan aşağıya doğru şöyle bir süzdüğünüzde klasik bir sonradan görme tipi olduğunu ve böyle diyenlerin de hepsinin gelir seviyesinin aynı olduğunu fark edeceksiniz.

İşin daha da enteresan tarafı bunlara sahip olmayan kesimin hava atanlara tapması durumu ki bunu bir türlü çözemiyorum. 49 milyara gidip bir polo alıp, yanına da 5 milyara afyon, 200 liralık bir nike ayakkabı ile de tamamlarsan zenginsin. Yürüyen etiket olmanın maliyeti 54.200 tele.

Ama arazide dolaşmayı seven, kampa giden adam 100 milyara mitsubishi L200 alıp toplamda 3-4 milyarlık kamp malzemesi ile kampa gittiğinde o fakir. Parası olmadığından çadırda kalıyor.

Birde son nesil telefonu ile son model alman arabası ile hava atanlara tapan bir kesim var. Kendilerinde yoksa karşılarında da o şeye sahip olup bunu gözlerine sokan bir tip varsa resmen tapıyorlar.

Bu ikiyüzlülükte o kadar çok kişide var ki inanamazsınız. Heleki restoranlar, 16 yaşındaki Doblo'mla gidince bir mal kabulden almadığı kalmayan adamları görseniz passat'la gidince gelip kapınızı açıyorlar.

İşin komik tarafı arabayı yeniledim bak şöyle yeni böyle yeni diyenlere soruyorum, kaç beygir 95 beygir diyor, eskisi kaç beygirdi diyorum, oda 95 beygirdi diyor, e niye değiştirdin? Bu daha güçlü :D aynen diyorum baya bi güçlüymüş :koptum:

Ne bu forumda ne de ülke genelinde optimumu tutturabilen insanımız az. ya donanımhaber ölücüsüsün yada Ali Ağaoğlu.

Bisikletine para harcayana laf atarken haset besleyen de var, ekipmanını anlatırken caka satan da.

Aksi gibi kraldan çok kralcılarda yok değil. Kullandığım bisiklet cyclocross ve bazen sert arazi koşullarda kullandığımda ''Abi/Kardeşim niye o yola giriyorsun çizilir, taş gelir vs.'' diyenler oluyor. Bu kişiler camiadan bihaber olan kişiler değil, cx ile road bike arasındaki ayrımın farkında olan insanlar, hatırlatırım. Ben bu makineyi en az 10 yıl, mümkün olduğunca da ömürlük olarak kullanmak ve tadını çıkarmak için aldım. Benim sporumda bu, ulaşımımda bu. Son günlerde bisikletimin rengi ve tekerli ilan panosu gibi heryerinde marka ismi yazmasından biraz rahatsız olmamdan ve ayrıca kadro/boya sorunları oluşmaması adına plasti dip boya ile kaplama yaptım. Tepkilerin ortası yok, ya ''çok güzel olmuş'' yada ''O'' bisiklete yazık etmişsin''. Duyanda 105'i söküp Tourney taktım sanacak :D.

Zevkine ve maddi olanaklarına göre kullanan ve ekipman güncelleyenlere laf çarpıtmayı doğru bulmadığım gibi, kendisi gibi istekleri doğrultusunda bisikletini olanaksızlıklardan ötürü süsleyemeyenleri hakir görenleri de doğru bulmuyorum!

Ayrıca; bisiklet amaç değildir araçtır diyenler olmuş, bu kadar üzerine uğraştığınız, vakit ayırdığınız ve onunla birlikte birşeyler yaşadığınız bir nesneye de sümüklü mendil muamelesi yaparcasına ''sadece araçtır'' denmesi de bence yanlıştır. amacı olan bir araçtır deyip tatlıya bağlayalım.

Çelik kadro kullanıyorum. Mutluyum. Evet belki üstün ortalamalar yapamıyorum. Yüzlerce km yapamıyorum. Ancak sürüyorum. İki teker üzerinde neler yaşadım ama aldırmadan sürüyorum. Olması gereken de bu.

Ayrıca yazın yanımdan hava atarak geçmeye çalışan bisikletli arkadaşlara söylüyorum. Ankara'nın -10'larında -15'lerinde, karda, kışta, yağmurda, çamurda süren benim. Kışın gelsenize :D

@Serrchi ben de benzer bir ifade yazdığım için doğru anlaşılmak için düzeltme yapmak istedim.

Benin araç kelimesini kullanım amacım "sümüklü mendil muamelesi" yapmak değildi.

Sosyalleştiğimiz, sağlıklı kaldığımız, ailece bizi birbirimize bağlayan bir araç demek istedim.
Alet, edevat anlamında yazmadım araç kelimesini.

Hiçbir eski bisikletimi satmadığımı, hepsinin ayrı ayrı ismi olduğunu da eklemeliyim. :)

@Soner Sarihan bu araç amaç konusu başka herhangi bir konuda gayet açıklayıcı olabiliyorken söz konusu bisiklet olunca çok çetrefilli bir noktaya varıyor.

Bunun en güzel örneği de İngilizcedeki "cycle" kelimesinin hem isim hem de fiil olması bence.

Söylediklerim her ne kadar sizeymiş gibi gözükse de forum içersinde bir kaç kez daha denk gelmiş olduğum yaklaşıma istinaden değindim araç amaç konusuna.

@fthgzl79 Bir tanesi de biz arabayla giderken bize silah çekme işareti yaptı :D şimdi gülüyoruz ama bisiklet sonrası motorlu taşıt ve çok tehlikeli neticede.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri