Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletiyle Uçakta Seyahat Edenler?

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Tepki
2.984
Merhaba Arkadaşlar,
İlk defa bu hafta bisikletimi uçakta taşıyacağım.Bir çanta tedarik ettim ama el yapımı yol bisikleti çantası ve sığacak mı henüz denemedim.Bakacağım.
Asıl merak ettiğim bisikletiyle uçakta seyahat edenlerin tecrübeleri neler?
Forumda arattığımda sadece bir kişinin yorumlarını okudum.Mutlaka başkaları da taşımıştır.
Şartnamelerinde bisiklet için 30TL ekstra ücret alacağını söyleyen SunExpress firmasıyla uçacağım.Fakat bisikletle birlikte toplam bagajım 20kg yu geçmeyecek şekilde.
Rotam ise İzmir-Adana olacak.Sizce kesinlikle bu 30tl yi alırlar mı?
Diğer arkadaşların tecrübe ve kesin bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Scudo
Selam Fatih,

SunExpress ve diğerleri bisikleti toplam bagaja dahil etmiyor. Bu sebeple 20Kg. + bisiklet hakkın var. 30TL'yi bagajın olmasa da alıyorlar. Tecrübeyle sabittir ;)

Bisiklet çantası bile olsa bisiklet zarar görüyor, mümkünse bisiklet bagajı (sert bi kutu gibi )kullanın, bisikletlerin klasik çantalar içinde taşınıyorken yük arabasına fırlatılışını dehşetle izlemiştik, hiç mi hiç özen göstermiyorlar. (thy)

• Beğen
Tepkiler: Sencer Kan
hava basınç farkı yüzünden lastikler patlıyor, söndürmek lazım. bisikleti standart kargodan farklı tutuyorlar, kargocuların kullandığına benzer bir hacim/ağırlık hesapları var. 40-50 tl ye kadar yolu var. praktikerde tesisat- boru izolasyon malzemeleri var, kadronun üzerine boru kılıfı şeklinde geçirebilirsin. bisiklet çantası falan hikaye yani, yırtıldığı de oldu. yurt dışından getirdiğim wolber jantlar da yamulmuştu. jantlara da patlayan baloncuğu olan o acaip ambalaj malzemesinden sararsan faydalı olabilir. bir de bavulları alırken bisikleti ayrıca bir kapıdan çıkarıyorlar, bavullar bantta döner, ama bisikleti bir kenara attıklarından çalınma ihtimali daha yüksek, o yüzden inince önce bisiklete bak, arabın birini bisikleti kurcalarken yakalamıştım. iyi yolculuklar...

Giderken tecrübe edindim.Yumuşak bisiklet çantası içinde götürdüm.Beş kuruş para almadılar.Zaten içinde bisiklet olduğuna dair bir konuşma bile geçmedi.Belki de uçağa binen son yolcu olup da acele etmem gerektiği için olabilir. (Sunexpress)

Diğer arkadaşlarım ise bisiklet çantaları olmadığı için, bisikletlerini uçağa normal şekilde koymuşlar.Hiç ambalajsız, teker bile sökmeden.Onlardan da para alınmamış (Sunexpress)

Ama otobüse koyduğum çanta içindeki bisikletimin rotoru yamulmuştu.Dönerken de balatanın biri düşmüş.Ne kadar ilkel yollarımız ve yöneticilerimiz var, siz düşünün.

Katlanır bisiklet uçakta nasıl muamele görüyor?
Otobüsteki avantajlar söz konusu oluyor mudur?

Geri