Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletle alışverişe gidenler

Ben de 2-3 günde bir sırt çantamı takıp bisiklet ile gidiyorum alışverişe. Çok fazla alışveriş yapacağım zaman bisiklet kullanmıyorum.Çünkü sırt çantamın kapasitesi çok değil.

Scudo
Herhagi bir bisiklet cantam olmadigi icin sirt cantasi kullaniyorum.
A.101,pastane,BIM:Dvs.vs.
Hem daha hizli oluyor hemde daha az yoruluyorum.

Pazar gunu bende bu deneyimi yasadim :)
Pazar alisverisine gittim. Sirt cantamada 10kg yukleyip dondum. Donusun zor olacagini dusunuyordum ki sanki daha kolay oldu. Bisiklet ustunde agir olmak daha iyiymis gibi hissettim :)
Git gel 20km yol yaptim.arabayla gitsem en az bir bucuk saatte, otobusle gitsem en az iki saatte donebilirdim eve. Bisikletle 65dakikada dondum

Bisikletiyle pazar alışverişine giden tayfa, sıkış tepiş pazarda yürümek bile zorken bisikletinizi yanınızda gezdiremeyeceğiniz ortada. Peki nerede muhafaza ediyorsunuz?

Aynı şekilde BIM, A101 gibi marketlere de bisikletle girmiyorsunuzdur sanırım. Katlayıp cebinize de koyamayacağınıza göre, nereye ve nasıl bırakıyorsunuz çok merak ettim.

@Sadettin Z. Pazar ve marketin yanında site var sitenin bahçesine bırakıp demir korkuluklara kilitliyorum.

@Sadettin Z. Pazarda yanimda gezdiriyorum.... Herkes yaninda cocugunu gezdiriyor sıkınti olmuyor. Ustelik pazar gunu saat 12den once baya sakin oluyor pazar...

Bugün rekor kırdım. Sırt çantamda 12 kilo gidondan sarkan 20+ kilo birde ben 100 kilo beraberce. Pazardan döndük. Sıfır problem ama şöyle güzel bir römork olsa demedim desem yalan olur..

Bisiklet evin altinda garajda duruyor.Cikarmasi koymasi kolay.Bankadan markete heruere her isime sadece ve surekli bisikletle gidiyorum.Araba park sorunu, yuruyerekse zaten gozumde buyumesi bisiklet hepsine kesin cozum oldu bende

Çok güzel yapıyorsunuz, pratik bir çözüm. Pazar, market gibi orta çaplı alışverişlerde bisiklet kullanmak çevreci, akılcı, ekonomik ve pratik bir çözüm.
Ama lütfen gidona poşet asmayın! Sırt çantası, heybe, bagaj üstü çanta vb kullanın, ağrılıkları eşit olarak dengenizi bozmayacak şekilde paylaştırın, dengeli bir ağırlık dağılımı yapın. Sırt çantanıza koyacağınız karpuz her dönüşte bir sağa bir sola yatıyorsa dengenizi de bozacaktır. Gidona astığınız poşet son derece tehlikeli, kısa süre önce forumdan bir arkadaşımız bu şekilde kaza geçirdi biliyorsunuz. Hem kendinize hem başka insanlara zarar verebilme ihtimaliniz var. Bisikletimize bu kadar düşkünsek ve her fırsatta onu kullanmak, her işimizi onunla görmek bizi mutlu ediyorsa, bisikletimizin ihtiyacı olan aksesuar-donanım vb. ekleri de sağlamak zorundayız.

• Beğen
Tepkiler: ugurus ve bua
Acikcasi ilk zamanlr gidonun sagina soluna asiyordum sonra Bunun icin bir sepet taktim.Simdi yeni mtb alicam ona sepet dusunmuyorum ama sirt cantasi akllimda bir suredir.Uyarilariniz icin tesekkur ederim

Geçen gün gittim epey de yük vardı ama poşet işte astım gidona döndüm evime sonra. Alışkanlık haline getirilirse güzel de oluyor el ile taşımaktan kurtulmuş oluyorsunuz.

Gidon da rekor denemesi yapmış neredeyse sayın @Decsan aman dikkat :)

İşimden ve evlilik dolayısıyla Zırt pırt dısarı turlara çıkamadıgımdan dolayı bakkal market alısverini bisikletimle yapar oldum,her alısverise cıkısımda içimde ki hevesle tam takır giyiniyorum ve bu durumdan keyif almaya başladım:)

Ben marketlerde çıkışın olduğu yerin camına yaslıyorum bisikleti.Zaten çok uzun alışveriş yapmam , kasada sıra olsa bile bisiklet görüş açımda kalıyor.Ama pazara hiç gitmedim :)

• Beğen
Tepkiler: bua
Alıyorum sırt çantamı o market senin bu market benim dolaşıyorum :D

• Beğen
Tepkiler: bua
Her yere bisikletle giderim. Üşengeç olduğum doğrudur ama bisiklet sürmeye asla üşenmem :)

Arkadaşlar ne olursa olsun alışveriş poşetlerini gidona takmayın
Sadece forumda bu yüzden kaza yapan birkaç arkadaş biliyorum.
Allah korusun

• Beğen
Tepkiler: ercst0rm
@Sadettin Z. Ben bikaç kez girdim, kasiyer anlayışlı alıstı artık, hatta soruyor bugun nerden geliyorsunuz diye :)

Pazardan eve poşetleri taşımak iyi oluyor özellikle de 10 kiloluk karpuzu gidon kırılmadan eve varabilecekmiyim sorusunu düşüne düşüne eve varıyorum.

Ben ayarlı gidon boğazı kullanıyorum.. En uzun poşetler bile janta sürtmüyor.. Hele kısa poşetler kullanırsanız teker Maşa arasına girme sorunu imkansız.. Ha denge sorun olabilir ama oda bizim ustalığımız artık..

Geri