Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletle ilgili güzel sözler ve makaleler...

Tepki
5
Arkadaşlar Bisikletle İlgili Bulabildiğiniz Yazıları ve Sözleri Burada Paylaşırsanız sevinirim.
Örnek:
Bisikletin ve bisiklete binmenin kendi kendinin amacı olma biçimindeki güzel olanağı içerdiği unutulmamalıdır. Bu özelliğin sanatla, sanatsallıkla ve çocuk oyunlarıyla ortak bir yönü vardır. (…) Düşte, insan aynı zamanda hem yapımcı, hem oyuncu, hemde izleyicidir. Bisiklet de oluşumunu, rol dağılımlı oyunun benzer bir biçimde bozulmasına borçludur: bisikletle götürülür ve bisikletle gidilir, bisikleti kullanan aynı zamanda hem dümenci hem motor hem de yolcudur. Belki birçok sanatçının, edebiyatçının bisiklette buldukları esinin kaynağı budur.”

“Gerçekçi bir insan için “ayakları yere basıyor” denir. Oysa bir bisikletli için durum tam tersidir. O’nun her durumda ayağı yerden kesiktir. “Bisiklet hareket ettiğinde dengede kalabilen bir nesnedir. Yani onun için normal durum dinginlik değil, devinimdir. Bir bakıma bisiklet, Einstein’in modern bilimsel dünya tasarımının bir öncüsüdür...” (Bisiklet, otomobil, televizyon. Haz: Wolfgang Rupert.

"Kimileri Bizim İçin Akılları Yok Diyor. Ama Bizim Kulaklarımız Var, Biz Rüzgarı Dinleriz, Çam Ağaçları Arasında. "

Scudo
alıntıdır...

Derler ki cehennem biz insanlik için kaçinilmazsa eğer cehennemden cennete gidebilecek tek yol ancak bir bisiklet üzerinde alinabilirmiş. Iki teker, sonsuz uçurum, sen ve dengen.. Herkes istediğine inanmakta özgürdür.

Sadece bir ulaşım aracımıdır bisiklet HAYIR bir TUTKUDUR!!!!!!

alıntıdır.
Yokuş inmek kolay ve zevklidir ama en güzel manzaralar yukarıdan seyredilir

bisikletten düşmekten korkuyorsan hiç binme
lance armstrong

• Beğen
Tepkiler: Ömer G
alıntıdır
“Bisiklet sürerken düşünmüştüm bunu (görecelilik kuramı).”
Albert Einstein

“Hayat, bisiklet sürmek gibidir. Dengede durmak için hareket halinde olmanız gerekir”
Albert Einstein

“Bir insanın kendini bir çocuk gibi eğlendirmesinde hiçbir sakınca yoktur.”
Leo Tolstoy (67 yaşında bisiklet öğrenmesine gelen eleştireler hakkında)

“Bisiklet ilginç bir araç: motoru, aynı zamanda da sürücüsü.”
John Howard

“Takım yıldızları 20. Yüzyılda isimlendirilmiş olsaydı, aralarından biri mutlaka bisiklet olurdu.”
Prof. Carl Sagan

“İnsanoğlu, bisikleti icat ettiğinde hünerlerinin zirvesine erişmiş oldu. İnsanlığın yararına bir kesinlik ve denge makinesi.. (Ardından icat edilen insanlığa yararlı makinelerin aksine), insanoğlu bisikleti, ne kadar çok kullanırsa vücudu o kadar zinde oldu. İnsan aklının, bir kereliğine de olsa, ürettiği, kullanıcılarına fayda sağlarken, başkalarına zarar vermeyen ya da rahatsız etmeyen bir araç. Bisikletin icat edildiği gün ilerleme durmalıydı.”
Elizabeth West.

“Asla kolaylaşmaz, sadece daha hızlı gidersin”
Greg LeMonde

“Görülüyor ki, gazeteler bir bisiklet kazasıyla, medeniyetin çöküşü arasındaki farkı ayırt edemiyorlar.”
George Bernard Shaw

“Hayat, 10 vitesli bir bisiklet gibidir; genelde viteslerin hepsini kullanmayız.”
Charles M. Schulz

“Bir ülkenin kıvrımlarını en iyi bisikletle öğrenirsiniz. Tepeleri inerken ve çıkarken pedal çevirip terinizi akıttığınız için, onları olduğu gibi hatırlarsınız. Oysa bir motorlu araçla giderken sadece yüksek tepelerin farkına varabilirsiniz. Dolayısıyla üzerinde geçtiğiniz toprakları bisikletle olduğu kadar iyi hatırlayamazsınız.”
Ernest Hemingway

“Hayat yolculuğu, bisiklet süren bir kişinin yolculuğuna benzer. Kişi bisiklete binmiş ve hareket etmeye başlamıştır. Bir noktada durup inecektir. Eğer durduğunda inmezse, düşecektir.”
William Golding (Edebiyat dalında Nobel ödülü sahibi)

“Ne zaman bisiklet üzerinde bir yetişkin görsem, insanlığa dair umutlarım artar.”
H. G. Wells

“Hükümet, otomobilleri elemine etmek için yardım etmelidir ki; bisikletler de hükümeti elemine edebilsin!”
Hollanda’da bir kampanya sloganı

“Tekerlerimi döndüren, yolun sonundaki dönüşün ardındaki bilinmezliktir”
Heinz Stücke (50 yıldır tüm dünyayı bisikletle dolaşan gezgin)

“Çocukken her hece tanrıya bir bisikletim olması için dua ederdim. Sonra anladım ki Tanrı’nın çalışma tarzı bu değil. Ben de bir bisiklet çaldım ve beni affetmesi için her gece dua etmeye başladım.”

Emo Philips

“Bisiklet, elbette ki, her zaman yazar ve şairlerin aracı olacaktır.”
Christopher Morley (Amerikalı yazar ve editör 1890-1957)

“Bisiklet sizi sadece hedefinize götürmez, daha fazlasını yapar… Sizi hep tehlikeye karşı uyanık tutar ve hoş bir endişe halinde. Her şey olması gerektiği gibi olur; köpekler paçanızdan kavrar, yoldaki çukurlar sizi sinir eder. Sonuçta hedefe varmak hep eğlenceli olur!”

Bill Emerson

“Bisiklet, melankoliyle ters orantılıdır”
James E. Starrs

“Hiçbir şey bisiklet sürmenin basit hazzıyla karşılaştırılamaz”
John F. Kennedy

“Bisiklet sürerken rüzgar asla senden yana olmaz; ya sana karşı eser yada güzel bir gün geçiriyorsundur.”
Daniel Behrman (The Man Who Loved Bicycles)

“Bisikletleri, dünyayı kurtarabilecek, binilebilir bir sanat olarak düşünebilirsiniz”
Grant Petersen

“10.doğum günümde hediye olarak bir bisiklet ve bir atlas çakıştı. Birkaç gün içinde Hindistan’a bisikletle gitmeye karar vermiştim”
Dervla Murphy (İrlanda’dan Hindistan’a Bisikletle, kitabının önsözünden)

“Binlerce kilometrelik bir yol tek bir adımla başlar”
Lao Tsu

“Bisiklet, insanlığın en asil icadıdır”
William Saroyan (Nobel ödülü sahibi)

Hayat müşterektir;bazen bisiklet seni taşır bazen de sen bisikleti.

Geri