Scudo Sports

Bisikletle İşe Gidiş Dönüş İçin Kıyafet

Ahmetgitar

Forum Bağımlısı
Tepki
5.388
İsim
Ahmet
Arkadaşlar merhaba,
benzer konular açıldı ancak benimki biraz daha farklı olabilir, arama yaptım ama bulamadım; gözümden kaçtı ise lütfen kusura bakmayın.

Artık Ankara'da iyice durma noktasına gelen trafikten bunaldım. Dün 7km yolu 70 dakikada bitirdim ve resmen debriyaja basıp kaldırmaktan ayak bileklerim ağrıdı. Arabayı yavaş yavaş hayatımdan çıkarmaya karar verdim. Evden işe 30km yolu da bisikletle gitmeye karar verdim.

Yani bisikletle işe gitmek için kıyafet önerisi arıyorum.
Ancak bu kıyafetler tam olarak bisiklet kıyafeti gibi olmamalı.
Yani normal kışlık bisiklet kıyafetlerim var.
Benim istediğim bisikletle işe gidip iş yerinde de bu kıyafetleri kullanabilmek.

Bu anlamda kanvas pantolon benzeri pantolon, gömlek ve mont öneriniz ne olurdu?
Mesela fotoğraftaki bir bisiklet pantolonu, pedli ve pedi çıkarılabiliyor.

Bunun gibi gömlek vb mevcut mu?
Kısaca aradığım şey iş yerine bisikletle gitmek ve gittikten sonra da terleyip kokmamak.
Sizler bu anlamda neler yapıyorsunuz, ne giyiyorsunuz?
Bu anlamda bisiklet kıyafeti ya da başka spor kıyafet olmak üzere önerileriniz olabilir mi?

Not: İş yerinde bir banka çalışanı gibi sıkı kılık kıyafet yönetmeliği yok ama gömlek giymek zorunlu.
Not 2: Maalesef iş yerinde duş alma imkanım yok ama atlet fanila vb değiştirip vücudumu ıslak mendille falan silebilirim-ya da neyle silkiniyor sporcular için malzemeler var mı bu tip?
Not 3: Yol bisikleti kullanıyorum, bir ihtimal cyclocross da alabilirim. Kondisyon konusunda bir sıkıntım yok.

Karmaşık yazdım arkadaşlar.

Öneriler, görüşler için şimdiden teşekkür ederim. Şu işi bir çözebilirsem trafikte boğulmadığım gibi günde 9kg karbon gazını da doğaya yaymaktan kurtulacağım. Yani bana yardım etmeniz herkesin iyiliğine :)

CW-PATW-LS16UL_men.jpg

Scudo
Benim bildigim The North Face'in gomlekleri var ama baya pahali. Tek gomlek 400-500 TL civarinda. Hava alir kumaslar,gomlekler de hava kanallari bulunuyor vs.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Mont çok önemli değil aslında. Gömlek ve pantolon, beni işyerinde kurtaracak şey.

@Burak_Dingiloglu cidden pahalıymış.
Çok ucuz olsun arayışım da yok gerçi ama 400-500 büyük para. Bir de her gün bisiklet sürmek istediğim için 2-3 farklı gömlek alacağım. Bu durumda pahalı olur bir hayli.

Bir de Türkiye, özellikle Ankara'da alınabilmesi çok iyi olur arkadaşlar...

@Ahmetgitar casual kıyafet için en basitinden Levis'in commuter serisine bakabilirsiniz. Pantolonlarını özellikle tavsiye ederim. Gömlek için ise Colombia veya benzeri outdoor markalarının ürünleri işinizi görebilir. 7km çok uzun bir yol değil, düşük tempo ile termelemeden bile bitirilebilir ;) cycle chic akımına hoşgeldiniz :)

Biraz daha çıtayı yükseltirim derseniz şu sitelere bakabilirsiniz.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

(link)

@Atacan yalnız işyeri 30km galiba. :)
ben de bazen işe bisikletle gitmeyi düşünüyorum, ancak duş almadan çalışmayı mantıklı bulmuyorum.

@Atacan harika öneriler! Levis commuter bisiklet sürüşüne dayanır mı, bozulma yapıyor mu dizler? Elbette bozulur ama biraz dayanıklı olsa harika olur.
Yok yol 7km değil öyle olsa yürürdüm de, dün o kadarcık yol bile arabayla bitmek bilmedi.
Evden işe yolum 30km, son 10km ise hafiften tırmanış. Ankara'da yaşayanlar bilir, Eryaman'dan Oran dersem anlaşılır sanırım :)

Mutlaka düşünmüşsünüzdür ama göremeyince sormak istedim, iş yerinizde üzerinizi değiştirme şansınız var mıdır? iş yerinizde temiz kıyafet bıraksanız, bisiklet sürerken rahat kıyafetlerinizi giymiş olur ve iş kıyafetleriniz kirlenmemiş olur.

@hashus1099 ben ilk cümledeki 7km'e takılmışım :)

@Ahmetgitar evet pantolon gayet dayanıklı. bisiklet sürüşü sırasında aşınabilecek bölgelerde destekler , paçaların iç kısımlarında yansıtıcılar var. Fakat Pad yok, selenizin şekline göre 30 km'de biraz acıtabilir. Ben 1.5 senedir günlük hayatımda ve kısa sürüşlerimde kullanıyorum henüz diz izi falan yapmadı. Commuter serisi zaten amaç olarak bisiklet için yapılmış, kumaşı normal Levis kotlardan farklı, Koku geçirmez, likralı esnek.

@Yalchinosis merhaba, evet öyle bir şansım var. Ama yine de kötü kıyafetle gidince kıyafet değişimi olsa bile insanın üzerinde ter ve koku kalabilir. O sebeple pek terletmeyen ya da kokutmayan kıyafet olursa, en azından içlik okulda üst değiştirmek ve az biraz vücut temizliği ile günü güzel getirebilirim sanki.

@Ahmetgitar konya yolu üzerinden mi gidiyorsunuz, incek üzerinden mi?
hoşdere ihtimalini hesaba katmıyorum bile. :D 3 yıl kaldım oran'da, o eğimler insanı caydırır yahu.

@hashus1099 Konya Yolu üzerinden gideceğim. Oran derken aslında Yeni Oran deniyor gideceğim yere. Konya yolunda en tepe noktada köprü var ya, hemen otanın bir öncesindeki kavşakta... :)

@Ahmetgitar

Ben de tam tersini düşünmüştüm :) koku daha çok kıyafete siniyor gibi geliyor, kıyafetleri değiştirirken bir de bazı bölgeleri antibakteriyel mendillerle silince temiz kıyafetlerle idare edilir gibi düşünmüştüm. iki yöntemi de denemek lazım ;)

Saç konusunda nasıl bir şey düşündünüz? Bisiklet sonrası benimkiler genelde yağlanıp kirleniyor yıkama ihtiyacı hissediyorum.

Konu hakkındaki çözümler benim için de yol gösterici olacak sormamın sebebi bu.

terleme durumu olacaksa gerçekten pratik çözümler gerektirecek. duş imkanı yok diyorsunuz, eğer ıslak mendille bu iş çözülür işe vardığımda çok da terlemem diyorsanız; işyerinde giyebilecğiniz şeyleri orada bırakmak en mantıklısı gibi. 2 takım elbise bırakmak işinizi görür. ama soğuk ve yağmur için ne yapılır ben bir şey diyemiyeceğim. kıpss

@Yalchinosis saç için pek bir düşüncem yok. Duş almadan evden asla çıkmam. Yani kafam temiz evden çıkacağım. Kışın da çok mu terler acaba kafa? Bilemedim bak :)

Sonuçta kışın yapacağım gitme gelme işlerini de.
Olmadı içime bisikletçi termal içlik giyip işyerinde de vücudu temizleyip fanila mı değiştirmeli...

@Engin er. Üstümü değiştirme şansım odada hızlıca olmam koşulu ile mümkün. Yani bir soyunma kabini yok. Hızlı olmak gerekecek :)

• Beğen
Tepkiler: Yalchinosis
@Ahmetgitar Ben de bilemiyorum deneyip görmek gerekecek sanıyorum tahminlerde pek başarılı olamıyoruz :)

ben 30 km turdan sonra afedersin çamaşırıma kadar terliyorum, yaz kış farketmiyor hareket edince bir şekilde terliyorum. o yüzden çamaşırıma kadar üzerimi değiştirmek isterim o yüzden tuvalet buna müsaitse 5-10 dk orayı meşgul edebilirim, kimi tuvaletlerin kapısının arkasında askı falan oluyor ayrıca kabin içi kıyafet değişimine izin verecek ölçüde geniş olabiliyor (tabi temizlik de önemli).

o değil birde terli kıyafetleri kuruyacağı bir yere asmak gerek bu da iş ortamında pek mümkün olmayabilir malum dönüşte bunlar tekrar giyilecek, ıslak ıslak giymek hele de kışın biraz sakıncalı.

çok fazla olumsuzluk saymış gibi oldum aman yanlış anlamayın, bisikletle işe gitmek hala cazip bir öneri, sesli düşünüp beyin fırtınası yapıyorum diyelim.

cesaret edip çok düşünmeden denemek gerekecek sanırım, zamanla en iyi çözüm bulunur.

@Ulaş Çavuşoğlu biraz tabiki. başına birşey gelmedikten sonra ömür boyunca kullanabileceğin bir ürün. hakkını verirsin veya vermezsin tartışılır. alınır mı ? bence alınır. tarzım değil o ayrı mesele :hhhhhh:

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Birazdan Dahonuma binip şu Levis commuter serisine bakmaya gideceğim :)fotoğraflar şık duruyor. Fiyat da önemli ama... Bakalım akşam yazarım ben de diğer arkadaşlar da belki faydalanır.
Bakalım neler bulacağım...

Geri