Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletle kilo verir miyim?

@parathoner Kerem Bey Merhaba, 3 yıl evvel 95 kg'den 119 kg'ye çıktım abur cubur vs evlilik yaradı bana :)

sonra yıllar evvel bıraktığım salon sporuna geri döndüm vg+kardiyo yapmak için, diyet yapmadım makro hesaplama ile sağlıklı beslendim ve kiloları yavaş vermek adına acele etmeden 1 senede 19 kg'ye veda ettim, şu an bu sporda 3.5 yılım oldu kas oranımı arttırmak için kilo başına 750 gr. protein besleniyorum ve karbonhidratı abartmadan yiyorum 98 kg civarındayım, bu 3.5 yıl sürede ağırlık çalışmasının ardından haftanın maks 5 min. 4 günü 10 km bisiklete bindim sebebi ise bisikletin vucuttaki en büyük kas grubu olan bacakları çalıştırarak yağ yakımını hızlandırması yani kardiyovasküler bir egzersiz .. çok büyük bir faydası var..

spora başlamadan önce tavsiyem dahiliye+kalp damar (ekg,efor)+diyetisten ile görüşmeniz sebebine gelince;

dahiliye kan tahili yapıp mevcut değerlerini kontrol etmeli ki insülin direncim var demişsin.
diyetisten bu insülin direncini mutlaka dengeleyecektir.
kalp hastalıklarıda senin kilo verme sürecinde hangi nabız aralığında çalışırsan risk olmayacağını söyleyecektir.

Aman gaza gelip en baştan HiiT kardiyo sistemine girişme, kalbini çok yorma..

Yerinizde olsam ağırlık çalışıp vücudun sıkılaşmasınıda sağlarım, ağırlık çalışılmazsa çatlaklar ve deri sarkmaları kaçınılmaz oluyor..

en büyük ipucu ise bir motivatör olması; sporu yapıyorum ama ne için? en büyük motivatörüm ne? bunuda sağlarsanız şahane olur.

bu arada 30 yaşından sonra metabolizma yavaşlar derler doğrudur ancak kulak asmayın ben 32 yaşında başladım spora :)

Scudo
@parathoner
Kerem Bey, yakın bir arkadaşım 182cm boyunda 118kg ağırlığındaydı, kendisi son 1 yılda başlangıçta 1 saat son zamanlarda 2 saat sadece yürüyerek (+diyet) 85kg'a düştü. Şimdi aralıksız her gün 2 saat yürümeye devam ediyor. Demem o ki; zayıflamak için istikrarlı bir aktivite ve sağlıklı beslenmek şart.

• Beğen
Tepkiler: parathoner
@eternalsun

Evet, kesinlikle haklısınız. Kiloyla alakalı çok fazla çatlama var vücudumda. Motivem şöyle oldu benim aslında; Yürüyüş ve bisiklete bindiğim ve yediklerime dikkat ettiğim halde uzunca bir süreden beri, kilo verememem diyebilirim. Ayrıca bel fıtığı ve boyun fıtığım var. Yaşım 41. Dedim n'oluyo? Nereye gidiyorum ben :) Bu böyle olmaz deyip, zayıflamaya karar verdim. Çünkü inanın bana hangi şikayetim için bir doktora gitsem farklı sebeplerden şikayet ile, ZAYIFLARSAN GEÇER dediler. Bu da bana biraz geç de olsa drank etti.

Boyun fıtığı ve bel fıtığından dolayı biraz çekiniyorum aslında ağırlık kaldırma olayından ama bir çok doktor ve bu sporu yapanlar bana o bölgedeki kasları geliştirerek doğal korse oluşturabilirsin, fıtığın için çok iyi olur demişti. Nitekim ben 6 ay boyunca belim için korse kullandım. Korseyi takınca ağrılar mucize gibi yok oluyor. Dedikleri kesinlikle doğru. O bölgenin kasını güçlendirmek lazım. Bir spor salonuna gitmek farz oldu sanırım :)

@MrBeyaz

Çok haklısınız motive bende tamam. Sadece sabırlı olmam gerekiyor. Zararlı olan gıdaları tamamen kestim. Yürüyüş ve bisiklete devam. Yürümeyi de çok severim ayrıca. Şöyle ki; Şerifali/Ümraniyeden Üsküdara 3 saatte yürümüşlüğüm vardır. Tahmini 15 km falan :D Çok iyi kafa dağıtıyor yürümek.

• Beğen
Tepkiler: eternalsun
@parathoner size şöyle söyleyeyim 119 kg iken uyku apnesi, boyun düzleşmesi, bel ağrılarım vs hepsi vardı, reflü tavandı, şu an kendimi kuş gibi hissediyorum.. sporu hayat içerisinde alışkanlığa dönüştürebilirseniz harika olur.. 4-5 ay sürekli bir hale getirebilirseniz spora gitmediğiniz günlerde kendinizi mutsuz hissedeceksiniz çünkü bağımlılık yapıyor. :)

• Beğen
bisiklet sürmek bana kilo aldırıyor 1.80 boyum var 65 kg iken birkac hafta haftada 150 km ye yakın bisiklet sürdüm 70 kg oldum nasıl aldın derseniz spor yapmadan önce 1 tabak yemek doyururken şimdi 5 tabak yiyorum,bence spor yaparak kilo almaktan daha güzel birşey yok üstelik kilolarım fit ve iri durmamı sağlıyor.

bisiklet sürmek bana kilo aldırıyor 1.80 boyum var 65 kg iken birkac hafta haftada 150 km ye yakın bisiklet sürdüm 70 kg oldum nasıl aldın derseniz spor yapmadan önce 1 tabak yemek doyururken şimdi 5 tabak yiyorum,bence spor yaparak kilo almaktan daha güzel birşey yok üstelik kilolarım fit ve iri durmamı sağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: eternalsun
@oguzhan0101 kardiyovasküler egzersiz yaptığınız için bacak kaslarınızın kütlese yoğunluğu artıyor, vücut sıkılaşıyor, 5 tabak yemeği düzenlerken 5-6 kaşık makarna+200 gr tavuk gögsü, 50gr haşlanmış pirinç+4 parça hindi füme (fit olandan) besinler çeşitlendirirseniz kilo alımı durup enerji ve protein oranı artacaktır :)

çantada ceviz çiğ badem çiğ fındık vs varsa o da süper olur, kahve seviyorsanız uzun yolculuklara çıkmadan 15 dk önce nescafe gold+500ml soguk su karıştırıp devirebilirsiniz :)

bu arada diyetisten değilim yanlış anlaşılmasın ben öğünlerimi böyle düzenliyorum.

@parathoner
Ben 1.82 boyunda ve 85 kiloyum. Kilo vermek istesem de çok problem değil bu durum benim için. Ama bu insülin direnci ile ilgili şunu sormak istiyorum müsadenizle:
Her yemekten sonra mutlaka ama mutlaka tatlı yemek istiyorum. Abur cubur,gofret vs. Allah korusun ama sanki bir bağımlıyım. Mutlaka tatlı yemek istiyor canım,gecmişte bazı tahliller için açlık tokluk testi yaptırdığımda herhangi bir problem gözükmedi hiç. Ama durum bu,interneten okuyacağım ama bu konuda herhangi bir fikriniz var mı?

@MrBeyaz
O da oluyor ancak sık sık değil+yemek yiyorum sanki çok az yemişim gibi hissediyorum halbuki çorba+ana yemek+ sadece 2 tabak makarna yiyorum :komik:

@eternalsun
Aslında hurma, kayısı,incir,fındık bunlar hem lezzetli hem sağlıklı işte ama onların fiyatları da malum :rolleyes: teşekkürler tavsiyeleriniz için :harika:

Doktor değilim ama araştırmalarıma ve doktorlara sorduğumda aldığım cevaplara göre; Yemek yediğinizde doymuyorsanız bir kaç sebebi olabilir. Bunlardan bir kaçı, Reflü, Gastirit ve insülün direnci, tiroit. Bende şöyle oluyor; Yemek yedikten sonra uykum geliyor. Hele bisküvi yersem resmen sürünüyorum. Tatlıyla çok aram yok o yüzden bende tatlı isteği hiç olmuyor gibi. Şuan "glifor" diye bir ilaç alıyorum. İnsülin direncini düzenleyen bir ilaç. bir kaç ayda ilacın, diyetin ve yürüyüşün etkisini görmeyi planlıyorum. 3' ünün bir arada yaparsan kilo verebilirsin dedi doktor. Ben de onun söylediğini uyguluyorum şuan.

Birde şu var canınız gerçekten tatlı mı çekiyor yoksa baklava, sütlaç, kazandibi mi? ;) Çünkü son yazdıklarımı canınız çekiyorsa hurma, kayısı yemeniz tatlı ihtiyacınızı karşılamayacaktır. Aslında siz baklava, sütlaç istiyorsunuz demektir :D

Tadını bilmediğiniz bir şeyi canınız çekmez (psikolojik anlamda). Hiç yengeç yemedim, hiç canım çekmez. Yemeyi de hiç düşünmüyorum mesela :D Bundan dolayı keşke hiç yemeseydim dediğim çok yemek var :)

@parathoner sabir herseyin basidir sabir olmadan hicbisey olmaz dolasiyla bol sivi tuketip en cokta su asitli icecekler asla tuketilmemeli mumkunse ayran icilmeli 12 ay icin 20 kilo vereceginizi umut ediyorum istikrar sart kilo vermiyorum diyip asla birakmamalisin ve her zaman beyninle kendini motive etmelisin moral bozmak asla yok yasayacak kadar yemeyi ogreninceye kadar zorluk yasayacaksin sonra oturttun mu sistemini hep oyle gider kendimden biliyorum hala da yasiyorum bu durumlari

• Beğen
@srdrmrs hemen düzeltiyorum 0,75 yazmak istedim aceleyle kafa gitmiş çok pardon, kilo başına 750 gr protein alırsam büyük ihtimalle yarına ölürüm :)
midem daha sağlam olsaydı gönül isterdi 1.6-2.0 alayim :)

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Bisiklet zevkli bir kardiyodur. Düzenli yaptığınızda kesinlikle kilo verirsiniz. Sadece kilo vermekle kalmaz iyi görünen bir fiziğe kavuşursunuz...

Düzenli antrenman yapılırsa insanın canı da pek fazla yemek istemiyor olabilir. Bana öyle oluyor. Yemek ve alışveriş isteği gibi aslında fazlasının zararlı olduğunu bilip de bazen kendimizi alamadığımız şeyler biraz da mutluluk arayışıyla tetikleniyor gibi hissediyorum.

beslenme şekliniz değişmezse veremezsiniz.yediğiniz yemeği illaki azaltacaksınız.
Yediğim düzeni hiç bozmadım. 2019 un son 4 ayında 1900 km yol yaptım 125 den 110 a indim. İçinde olduğumuz bu ayda çok yağış sebepli süremesem de aynı kiloda devam ediyorum. Yediğimi bozmadan yaz gelince kilo vermeye devam edicem. Nasıl bindiğiniz önemli gezer gibi binerseniz bisiklete yemeseniz bile kilo veremezsiniz. Ben 125 kiloluk şişko herifim demeden yarışırmış gibi güç harcamanız gerekiyor kilo verebilmek için.

• Beğen
Tepkiler: sebidos
beslenme şekliniz değişmezse veremezsiniz.yediğiniz yemeği illaki azaltacaksınız.
Aynen öyle boğazlar meselesini çözmeden saatlerce pedallasan ahım şahım bişey değişmiyor.Tamam spor çok güzel antrenman kardiyo falan ama 100-200 km turlayıp gelip yüksek kalorileri gömünce pek bi esprisi kalmıyor.Bahsettiğim kilo anlamında yani zayıflamak için mutfağı düzene sokmak lazım ...

Geri