Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletle TEM'e girilir mi?

Ömer Bingöl

Aktif Üye
Kayıt
24 Nisan 2008
Mesaj
153
Tepki
188
Şehir
Ankara
Bisiklet
Merida
merhaba arkadaşlar,

bisiklet dünyasına yeni girenlerdenim. size sorum şu: bisikletle silivriye gitmek istiyorum. ibb haritanın çizmiş olduğu güzergah TEMden geçiyo. ne dersiniz bisikletle TEMe girilir mi?
 
Scudo
Araçların hızlı gittiği yerlere girmeni önermem.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ömer Bingöl
TEM otoban oldugu icin bisikletle sürüsün yasak oldugu bir güzergahtir. En son 88 Lira gibi bir para cezasi vardi TEM'e bisikletle girmenin. Dikkat derim, üstelik cok yüksek süratle ilerleyen otomobiller ve güzergah üzerindeki rüzgarli viyadükler de bisikletciler icin (özellikle tek bir bisikletci icin) tehlikeli olabilir.
 
eywallah da belki güzergahta şeridin dışı müsait olabilir. ya da ne bileyim düşük banket filan vardır??

hiç TEMe çıkanınız oldu mu? Olmadıysa Silivriye nasıl gitmemi önerirsiniz??
 
peki hem güvenlik hem de kurallar açısından TEMe girmemeliyiz, teşekkürler..

peki Silivriye nasıl gidilir??
 
e 5 karayolunu takip edersen silivri'yi bırak bütün avrupayı dolaşabilirsin:) (e 5 herzaman bisiklet dostu bir yol değildir dikkatini çekmek isterim çok dikkatli olmalısın özellikle taciz edenler çok oluyor)
 
D 100 tem otoyolu değil miydi sarı olanın üstünde D100 yazıyorda?
 
özürdileyerek düzeltiyorum benimde izlediğim yol aynı yolmuş:)(öneri: yol başlarda normal olsada kumburgazı geçtikten sonra bozuluyor ve sürücüler ilginçleşebiliyor (örn:arabadan beline kadar çıkıp yumruk atmaya çalışanlar) kolay gelsin iyi pedallar)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ömer Bingöl
@cparlakgul

d-100 eski adıyla E-5 olan otoyoldur arkadaşalr. sanırım harita üzerindeki güzergah bu otoyola tekabül ediyor.

daha önce bu otoyolu kullanınız oldu mu??
 
Sahil yolu işte, hem zevkli hem de cezasız bir yol ama 2 arabanın seni geçtiği durumda sıkışabilirsin, aynan yoksa tak çin malı geniş bişey.
 
@omer_kt3

evet, kastedilen yol kırmızı olan değil sahil şeridini takip eden sarı olanmış:)

yanlış anlamışım:))
 
silivri'ye gitmeniz için kesinlikle TEM önermem gerçi TEM'i hiç bir zaman kullanmayın kendi sağlığınız ve emniyetiniz açısından.

sefaköyden-cennetten-avcılardan-beylikdüzünde-büyükçekmeceden-kumburgazdan-celaliyeden-selimpaşadan daha güvenli ve zevkli bir şekilde gideceğiniz noktaya ulaşabilirsiniz.

hatta beylik düzü ekibimiz var onlar arada sırada kumburgaz yapıp dönüyorlar.

diğer sorunuza gelince TEM'e 4 sefer girdim,polise yakalanmadım yakalansaydım ceza yiyenler gibi banada ceza kesmeleri kaçınılmaz olurdu,artık biraz daha oturaklı düşündüğümden olsa gerek asla TEM kullanmam. ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ömer Bingöl
E5 karayolunu takip etmek mantıklı olanı. Yazın Bakırköy-Silivri hattında çokça gidiyorum, kafama yeşil soda şişesi fırlatan siyah bi şahin içindeki oynak sülaleliler dışında hiç sorun yaşamadım ben bu yolda.
 
@Nedret Günaydın
nikoya katılıyorum beraber silivri yapmıştık(bir kez silivri yaptım) temden gittik
ama bir daha gitmem kurallara uymak gerekiyor evet
para cezası da çabası moral bozukluğu yaratır
temi kullanmadan silivriye alternatif yollardan gitmek gerekiyor
robocop
 
@omer_kt3

hoca selam
nereden başlamayı düşünüyorsun bu yolu ben sık sık kullanırım eğer uygun olursam vakit olarak sana eşlik edebilirim florya cennet tarafındayım
ha olmazsa e5 karayolunu kullan tem de her türlü handikap yasak bir ikincisi rüzgar
 
@omer_kt3
arkadsım merhaba ben her zaman haramıdere topkapıarsı e5 kullanıyorum. tek sıkıntım aksamları? niye diye sorarsan cunku servis saatleri oldugunda trafik cok yogundur.egzoz gazları hiç sorma :(
bazen e6 ya cıktıgım oluyor bahcesehir mahmutbey oradakı sorunda kavsaklar ortama hızım 40 50 arası ama diyecegim e5 enguneniliri cunku mahalledeki cad.den farkı kalmadı artık sadece adı var E5 DİKKATT'li ol ozelikle taksilere ve dolmuslara onlar seni gormezler sen onları gorucen her yaptıkların takıp edebilirsin ondan sonra neden bizim kendimize aitt bisiklet yolumuz olmadıgın anlarsın..
 
  • Beğen
Tepkiler: Taner Yavuz
@bixekolik

40 - 50 ortalamayla e5 te sürülmez zaten senin neden e6 kullandığın anlaşılıyo
 
@AYTEKİN ERZAN

Yola (4.Levent'ten) 26 Şubat Perşembe günü saat 08:00'da çıkmayı düşünüyorum. Gideceğim yer Family Otel (Selimpaşa Ayazma Mevkii İstifkent Sitesi Selimpaşa / İstanbul) Mesafe yaklaşık olarak 80 km imiş. Yeni bisiklet kullanıcısı olduğumu düşünürsek molalar dahil bu yol için 8 saat ayırmayı düşünmekteyim. Siz de sanırım yolun ortasından biraz bana yakın olan tarafındasınız. Yani bir aksilik olmazsa saat 11:00 sularında florya taraflarında olurum. Size uygun olur mu?
 
4.leventten floryaya 3 saat biraz fazla uzun değilmi.15km ile bile gitseniz 2 saati geçiceni düşünmüyorum ama farklı bi güzergah izlerseniz bilemem.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ömer Bingöl
Geri