acestor
Üye
- Tepki
- 0
- İsim
- Ceyhan
Yedek iç lastik ve yama seti, levye iyi bir pompa, zincir sökme aparatı veya powerlink, ön ve arka ışık,reflektörlü yelek veya benzeri şeyler(geceye kalma ihtimaline karşı) , disk fren değilse yedek papuç, yağmurluk ve rüzgarlık, alyan anahtarını sakın unutma. Sanırım yeterli olur. Ufak bir yardım kiti dar zaman da hayat kurtarır.Arkadaşlar şehirler arası uzun yol yapmak istiyorum ortalama 90-100km ve bu konuda deneyimim hiç olmadı. Ne gibi durumlarla karşılaşabilirim? Yanıma almam gereken ekipmanlar neler? Yorulmamak mümkün değil elbette ama daha az yorulmak için neler yapmam gerekiyor?
İdman + kondisyon.daha az yorulmak için neler yapmam gerekiyor?
Hocam çok güzel anlatmışsınız fakat şöyle birşey var ben MTB kullanıyorum sizce bir dezavantaj mı olur uzun yol için? Bir de şunu sorayım; powerlink tam olarak ne işe yarıyor baktım da internetten anlayamadım?Yedek iç lastik ve yama seti, levye iyi bir pompa, zincir sökme aparatı veya powerlink, ön ve arka ışık,reflektörlü yelek veya benzeri şeyler(geceye kalma ihtimaline karşı) , disk fren değilse yedek papuç, yağmurluk ve rüzgarlık, alyan anahtarını sakın unutma. Sanırım yeterli olur. Ufak bir yardım kiti dar zaman da hayat kurtarır.
Bende MTB kullanıyorum 130 km yaptım bu yaz . Bir kaç tane daha 100 üstü sürüşlerim oldu. MTB her zaman avantajlıdır. Yolcular alınmasın. Benim 18-20 kilo arası yüküm olmayınca yola çıkasım bile gelmiyor.Hocam çok güzel anlatmışsınız fakat şöyle birşey var ben MTB kullanıyorum sizce bir dezavantaj mı olur uzun yol için? Bir de şunu sorayım; powerlink tam olarak ne işe yarıyor baktım da internetten anlayamadım?
Hocam anlayamadığım nokta powerlinki hangi durumlarda kullanmak gerektiği?Bende MTB kullanıyorum 130 km yaptım bu yaz . Bir kaç tane daha 100 üstü sürüşlerim oldu. MTB her zaman avantajlıdır. Yolcular alınmasın. Benim 18-20 kilo arası yüküm olmayınca yola çıkasım bile gelmiyor.
Doğrusu yol bisikleti hem yormuyor yolda hemde akıyor yılan gibi. MTB nin ise girmeyeceği ve gidemeyeceği yol nerde ise yok. Hantal çünkü arazi şartlarında uygun ve ergonomide üretiliyor. MTB ile yola çıkılmaz diye bir kanun yok. Powerlink dediğim yedek bakla ve zincirine uyumlu olması lazım.
(link)
Açıklayıcı olsun diye bir örnek powerlink bıraktım.
Zincir kopunca
Anladım hocam teşekkürler, camiada yeniyim yavaş yavaş herşeyi kavrayacağım. 😁Zincir kopunca
Düşünsene dağ başında zincirin koptuğunu.
Zincir takma sökme aparatın yoksa , powerlink yoksa veya çoğumuz yedek zincir taşımayız oda yoksa.