Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletle uzun yol

acestor

Üye
Tepki
0
İsim
Ceyhan
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bisikletle uzun yollar yapmak istiyorum. Sizin olmazsa olmazlarınız nelerdir, ona göre bisiklete yeni eklemeler yapacağım.

Arka bagaj demiri, kilometre saati vs. keyfi, ya da gerçekten ihtiyaç duyduğunuz şeyleri söylerseniz sevinirim.

Scudo
Şuan bisikletimde ihtiyacım dışında gereksiz hiçbir şey yok.Km saati,ön-arka aydınlatma,pompa,sele altı çanta(iç lastik+katlanan bıçak+levye+cırt kelepçe+pil)zil,matara,reflektör.Bunlar kısa ya da uzun hiç fark etmez benim sürekli kullandığım ekipmanlar.Ha bir de barendler var uzun yolda çok büyük avantaj sağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: Emir haberal
Bizim olmazsa olmazlarimiza gore bisiklete eklemeler yapmak pek dogru bir mantik degil. Biraz arastirma sonrasinda bir liste yaparsaniz ve planladiginiz yol hakkinda bilgi verirseniz, o liste uzerinden yardimci olacak cok arkadas cikacaktir.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Çok gençsin. Uzun turlar ile bedenine gereksiz yere yüklenme.

(link)
Benim listemdekilerden birini yukarıda paylaştım. buna benzer çok sayıda uzun turları konu alan blog var. Bisikletforum içerisinde de beğendiğiniz bisiklet blogları diye bir konu başlığı var. İsimlerine oradan ulaşabilirsiniz.

Öncelikle tüm bisikletseverleri saygıyla selamlıyorum. İlk defa üye oldum ve bu ilk başlığım olacak. Uzatmadan konuya geçeyim.

1) Benim şu anda Salcano City Fun 60 model bir bisikletim var. 2016 yılının yazında satın aldım. Ben şu anda önümüzdeki ilkbaharda bir tura çıkmayı planlıyorum fakat bu bisiklet işimi görür mü emin değilim. Hedefim İstanbuldan Edirne-İğneadaya sürmek. Bu bisiklet işimi görecek midir yoksa yeni bir bisiklet mi bakmalıyım?

2) Başka turlara da çıkmayı düşünüyorum ve bu bisikleti en geç 1 sene içinde zaten değiştiricem. Fakat tam olarak ne tür bisiklet almalıyım emin olamadım. Muhtemelen forumda bu gibi sorular dolup taşıyordur ama konu açmışken aradan çıkarmak istedim. Genel olarak bir tur bisikletinde ne bulunmalıdır? Hangi özelliklerine bakayım?

3) 200-300 kmlik bir turda hangi ekipmanlar işimi görür? Çadır vs. hariç. Onları aradan çıkardım.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

@Nostalgia güzel kardeşim her bisiklet ile tura çıkılabilir, ben de salcano city sport ile 3 ülke geçtim, hah jantlar akıcı değildi olsun, vitesleri istediğim zaman istediğim tepkiyi vermedi o da olsun, yapacak bir şey yok, ama yolu kazasız belasız bitirdi mi bitirdi:)

Orta göbek sökme takma anahtarı, yedek iç lastik, yama takımı, alyanlar, yedek zincir, pompa, yedek vites-fren telleri, sağlam bir arka portbagaj, iyi ışıklandırma ilk aklıma gelenler dostum.

@Nostalgia Hocam Salcano ile dünyayı da gezersin, uzayı da :) Kesinlikle bir sorun olmaz, yabancılar hurda denebilecek bisikletlerle geziyorlar birşey olmuyor Salcanoya hele hele ki hiçbirşey olmaz merak etme :)

200-300KM yol için yedek iç lastikler , alyan takımı , atıştırmalık birşeyler. hava soğuk veya yağmurlu ise yedek kıyafetler yeterli olacaktır.

Bende de cityfun 70 modeli var, kullanilan jantir tekerdir, gobeklerdir sizin bisiklet ile ayni..su ana kadar 1000 km yol yaptim yasadigim aksatliklar sunlar..
1 arka quando mil egildi..ha gidiyormu gidiyor..
2 jant akoru cabuk bozuldu, has fabrikadan geldigindede bozuk gibiydi. bunuda bozuk yollardan kaynaklandigini dusunuyorum..

Gobek mili egilmeside gene asiri bozuk yollardan oldu,.zipladikca arkaya binen yuk artti..bence on ve arka mil olmak uzere kaliteli yedek 2 mil bulundurmak iyi olur,
Vites sistemi tikir tikir.sikintisiz.
38 mm tekerleri bence guzel, benim hatam yuzunden on lastikde kedi cizigi denen acilmalardan var..bu yuzden lastik basincini cok iyi ayarlamak lazim..eger butceniz musaitse kaliteli bir markanin zirhli tur lastiklerini tercih etmek yolda olusacak patlaklari en aza indirir.

Arkadaşlar şehirler arası uzun yol yapmak istiyorum ortalama 90-100km ve bu konuda deneyimim hiç olmadı. Ne gibi durumlarla karşılaşabilirim? Yanıma almam gereken ekipmanlar neler? Yorulmamak mümkün değil elbette ama daha az yorulmak için neler yapmam gerekiyor?

Arkadaşlar şehirler arası uzun yol yapmak istiyorum ortalama 90-100km ve bu konuda deneyimim hiç olmadı. Ne gibi durumlarla karşılaşabilirim? Yanıma almam gereken ekipmanlar neler? Yorulmamak mümkün değil elbette ama daha az yorulmak için neler yapmam gerekiyor?
Yedek iç lastik ve yama seti, levye iyi bir pompa, zincir sökme aparatı veya powerlink, ön ve arka ışık,reflektörlü yelek veya benzeri şeyler(geceye kalma ihtimaline karşı) , disk fren değilse yedek papuç, yağmurluk ve rüzgarlık, alyan anahtarını sakın unutma. :harika: Sanırım yeterli olur. Ufak bir yardım kiti dar zaman da hayat kurtarır.:)

Yedek iç lastik ve yama seti, levye iyi bir pompa, zincir sökme aparatı veya powerlink, ön ve arka ışık,reflektörlü yelek veya benzeri şeyler(geceye kalma ihtimaline karşı) , disk fren değilse yedek papuç, yağmurluk ve rüzgarlık, alyan anahtarını sakın unutma. :harika: Sanırım yeterli olur. Ufak bir yardım kiti dar zaman da hayat kurtarır.:)
Hocam çok güzel anlatmışsınız fakat şöyle birşey var ben MTB kullanıyorum sizce bir dezavantaj mı olur uzun yol için? Bir de şunu sorayım; powerlink tam olarak ne işe yarıyor baktım da internetten anlayamadım?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Hocam çok güzel anlatmışsınız fakat şöyle birşey var ben MTB kullanıyorum sizce bir dezavantaj mı olur uzun yol için? Bir de şunu sorayım; powerlink tam olarak ne işe yarıyor baktım da internetten anlayamadım?
Bende MTB kullanıyorum 130 km yaptım bu yaz . Bir kaç tane daha 100 üstü sürüşlerim oldu. MTB her zaman avantajlıdır. Yolcular alınmasın. :koptum: Benim 18-20 kilo arası yüküm olmayınca yola çıkasım bile gelmiyor.
Doğrusu yol bisikleti hem yormuyor yolda hemde akıyor yılan gibi. MTB nin ise girmeyeceği ve gidemeyeceği yol nerde ise yok. Hantal çünkü arazi şartlarında uygun ve ergonomide üretiliyor. MTB ile yola çıkılmaz diye bir kanun yok. Powerlink dediğim yedek bakla ve zincirine uyumlu olması lazım.

(link)

Açıklayıcı olsun diye bir örnek powerlink bıraktım.

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve .edoardo
@necmeddin
Bende MTB kullanıyorum 130 km yaptım bu yaz . Bir kaç tane daha 100 üstü sürüşlerim oldu. MTB her zaman avantajlıdır. Yolcular alınmasın. :koptum: Benim 18-20 kilo arası yüküm olmayınca yola çıkasım bile gelmiyor.
Doğrusu yol bisikleti hem yormuyor yolda hemde akıyor yılan gibi. MTB nin ise girmeyeceği ve gidemeyeceği yol nerde ise yok. Hantal çünkü arazi şartlarında uygun ve ergonomide üretiliyor. MTB ile yola çıkılmaz diye bir kanun yok. Powerlink dediğim yedek bakla ve zincirine uyumlu olması lazım.

(link)

Açıklayıcı olsun diye bir örnek powerlink bıraktım.
Hocam anlayamadığım nokta powerlinki hangi durumlarda kullanmak gerektiği?

@necmeddin

Hocam anlayamadığım nokta powerlinki hangi durumlarda kullanmak gerektiği?
Zincir kopunca :harika:

Düşünsene dağ başında zincirin koptuğunu.:koptum:

Zincir takma sökme aparatın yoksa , powerlink yoksa veya çoğumuz yedek zincir taşımayız oda yoksa.

• Beğen
Tepkiler: .edoardo
Sayın @necmeddin , sizinki artık bir dağ bisikleti (MounTain Bike) değil.😁

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Zincir kopunca :harika:

Düşünsene dağ başında zincirin koptuğunu.:koptum:

Zincir takma sökme aparatın yoksa , powerlink yoksa veya çoğumuz yedek zincir taşımayız oda yoksa.
Anladım hocam teşekkürler, camiada yeniyim yavaş yavaş herşeyi kavrayacağım. 😁

@YlcnCihan Powerlink, zinciri, zincir mengenesi gerektirmeden hızlı şekilde açıp kapatmak için kullanılan dış baklaya deniyor.

@necmeddin Merak ettim ne yapıyorsun da zinciri kopartıyorsun hocam? Benim hiç kopmadı şimdiye kadar. Ayrıca, powerlink veya sekman pensesi olmadan takabiliyor musun powerlinki?

Geri