Scudo Sports

Bisikletle Uzun Yol

@Rockrider st540 Bunun cevabını sadece kendin verebilirsin. Daha önceki tırmanışların nasıldı? Ne kadar tırmandın ve bittiğinde ne haldeydin? Bunların cevabı sadece sende.

Ben üstümde fazladan 20 kilo taşırken 1 günde 300 metre tırmanış yapınca öpüp başıma koyuyorum mesela.

Scudo
Rockrider st 540 dag bisikletim var maşa kilitlenebiliyor. Ankara- Niğde arasi 315 km 1200m tırmanış var hic konaklamadan 1 gunde yaklasik 16 saat falan tamamlayabilirmiyim acaba cok heves ettim. Teşekkürler
Önceki uzun yol tecrübelerinizi paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.

@Rockrider st540 315 km de 1200 m tırmanıştan ziyadesiyle 100 ve 150 km üzeri bir mesafeyi daha evvel tek seferde kattettinizmi,ortalama günlük 50 +km mesafeleri rahatlıkla bitirebiliyormusunuz,5-6 saat sele üzeri sürekli pedal çevirme ve sonrası sele ağrısı baskın çıkabilir kıyafet ve seleniz uygunmu, yağış vb meteorolojik durumlarda tur öncesi kesinlikle takip edilmesi gerekir ve ondan sonra 300 km üzeri gerek mental olarak gerek kondisyon olarak tura kendinizi hazır hissediyormusunuz bu arada takribi 150 km den sonra yine vücut bazı konularda uyarı niteliğinde sinyaller verebilir,yani toparlarsak ve buraya kadar herşey yolunda dersek 300 km gibi süreli ve uzun mesafelerde düşük nabızlı sürüşler + bunun yanında ,sabır ve psikolojik olarak hazır bir kafa +yeterli yerinde beslenme ve sıvı tüketimi ile bu tur bitebilir +ve en son geriye rüzgar faktörü kalıyor(kafadan eserse vay haline , ardından eserse bedavadan sürüş imkanı verir)
Son olarak ekipmanlarınızı bir şekilde önceden hazır edin(yama seti ,powerbank,pompa,varsa rüzgarlık,yedek iç lastik, ön arka aydınlatma vb)
Ve son olarak Allah kaza bela vermezse inşallah bir şekilde bitirebilirsiniz ,
Ek olarak 315 kmlik bir mesafe için kondisyon durumunuzu bilmediğimden 20 km/h ortalama gittiğinizi düşünerek 16 saat yapar burda birde dinlenme yeme içme vs + süre olarak minimum 3 saat daha eklerseniz 19 saat yapar ve buda nereden bakarsanız gece sürüşü yani en tehlikeli sürüşü yapacağınız zaman dilimine denk geleceğini hesap edin..

@Rockrider st540 en büyük avantajın gençlik ateşin olacak. Spor disiplinin yoksa bu avantajın yolda dezavantaj olacak. Olay fiziki güçten ziyade mental gücünde bitecek. Eğer bir arkadaş bulabilirsen ve @bilalfidanboy arkadaşımızın dediği gibi hiç bir olumsuzlukla karşılaşmazsan bir ihtimal tamamlayabilirsin.
Bir dağ bisikleti kullanıcısı olarak 150. kilometrelerde filmin koptuğunu söyleyebilirim. Yol yada tur bisikleti deneyimim olmadığı için bir şey söyleyemem. 315 km yol bisikletleri içinde hatırı sayılır bir başarı.
Bana kalsa ikiye böl rahat rahat turunu tamamla derim.
@Rockrider st540 yeterli fiziksel ve mental kondisyonunun olduğunu da kabul ederek söylüyorum 315 km 16 saat imkansız kardeşim deneyince göreceksin; üzgünüm.
Kesinlikle katılıyorum.

Herkese çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Rockrider st 540 dag bisikletim var maşa kilitlenebiliyor. Ankara- Niğde arasi 315 km 1200m tırmanış var hic konaklamadan 1 gunde yaklasik 16 saat falan tamamlayabilirmiyim acaba cok heves ettim. Teşekkürler

16 saat toplam sürüş ise 4 saat de molalar filan sürer, dişli lastik ile zor biraz, daha önce hiç uzun yapmadıysanız denemeyin derim.
veya
Lastiklerin üzerinde yazan max basınca göre şişirin. Ellerinizi rahatlatmanız için barend ve eldiven takın. Uzun sürüşler için kullanılan sele ve kilitli pedal kullanın, forma ve tayt giyin, güneş kremini unutmayın.

• Beğen
Tepkiler: Rockrider st540
Mtb ile 16 saat çok zor. Çoğu kişi için yol bisikleti için bile 30 ortalama başarı iken mtb ile 25 kms ortalama tutturmanız 3 4 saatte molaya ayırmanız gerekli. Kondisyonunuz 100 km ise 200 den sonra çok daha fazla mola vermek zorunda kalırsınız.

Merhaba arkadaşlar bisikletle Ankara Eskişehir Bursa İstanbul rotası düşünüyorum yaklaşık olarak 600kmlik bir rota gittiğim yerlerde gezeceğimide katarsam 700 civarına tekabul ediyor günde 75 ila 125 km arası sürüş ve gerisi dinlenme noktasında sakin gezinti. Bisikletim salcano cyc 02 tekerlerım zırhlı ve 700 0.35 günlük min sürüşüm 30 km ortalama 20 ile gidiyorum. Sokağa çıkma kısıtlaması olmadığı hafta sonları 120 km lik gezintilere çıkıyorum ondada ortalama 17 km civarı oluyor ertesi ve ertesi gün ayaklarım kopacak gibi olmuyor gayet diri ve enerjim yerinde oluyor ve rahat bir şekilde 90 100km sürebiliyorum. 2 gunden fazla ard arda 100km den uzun sürmedim.
şimdi sorum mental olarak bu yolcuğa hazırım zaten 7 günlük bir sürede hem gezip hem de uzun bir sürüş yapmak istiyorum. bu yüzden bisikletimin lastiklerini700*23 le değiştirmem gerekir mi? ve lastiklerimi değiştirmem ortalama hızıma etki eder mi yoksa tamamıyla benım alıştığım tempo ile mi alakalı? Ağırlık fazla yok rota üzerinde duracağım yerlerde gerekli ihtiyaçları alacağım için max 3 4 kıloluk canta olacak. normal sürüşlerimde de max 5 kılo taşıyorum.
Bu uzun süreçte vücut elbette enerjiye ihtiyaç duyuyor bunu nasıl çözmeliyim enerji barları mı enerji içeçeği mi yoksa jel mi mantıklı ve marka onerebilir misiniz?
her ne kadar rota uzun olsada günlük 125km den fazla sürmeyeceği için mental olarak zorlanacağımı düşünmüyorum amaç gezmek eğlenmek, gece sürüşü zaten yapmayacağım. ve daha önce bu rotada giden varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

Merhaba arkadaşlar bisikletle Ankara Eskişehir Bursa İstanbul rotası düşünüyorum yaklaşık olarak 600kmlik bir rota gittiğim yerlerde gezeceğimide katarsam 700 civarına tekabul ediyor günde 75 ila 125 km arası sürüş ve gerisi dinlenme noktasında sakin gezinti. Bisikletim salcano cyc 02 tekerlerım zırhlı ve 700 0.35 günlük min sürüşüm 30 km ortalama 20 ile gidiyorum. Sokağa çıkma kısıtlaması olmadığı hafta sonları 120 km lik gezintilere çıkıyorum ondada ortalama 17 km civarı oluyor ertesi ve ertesi gün ayaklarım kopacak gibi olmuyor gayet diri ve enerjim yerinde oluyor ve rahat bir şekilde 90 100km sürebiliyorum. 2 gunden fazla ard arda 100km den uzun sürmedim.
şimdi sorum mental olarak bu yolcuğa hazırım zaten 7 günlük bir sürede hem gezip hem de uzun bir sürüş yapmak istiyorum. bu yüzden bisikletimin lastiklerini700*23 le değiştirmem gerekir mi? ve lastiklerimi değiştirmem ortalama hızıma etki eder mi yoksa tamamıyla benım alıştığım tempo ile mi alakalı? Ağırlık fazla yok rota üzerinde duracağım yerlerde gerekli ihtiyaçları alacağım için max 3 4 kıloluk canta olacak. normal sürüşlerimde de max 5 kılo taşıyorum.
Bu uzun süreçte vücut elbette enerjiye ihtiyaç duyuyor bunu nasıl çözmeliyim enerji barları mı enerji içeçeği mi yoksa jel mi mantıklı ve marka onerebilir misiniz?
her ne kadar rota uzun olsada günlük 125km den fazla sürmeyeceği için mental olarak zorlanacağımı düşünmüyorum amaç gezmek eğlenmek, gece sürüşü zaten yapmayacağım. ve daha önce bu rotada giden varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

Öncelikle merhaba,

Yüksüz bir şekilde dediğin mesafeyi gidersin bir sıkıntı yaratmaz bence. Lastikler hızını doğrudan etkiler. Ama uzun yol için ideal aralıkta. Rota konusunda bilgim yok diğer arkadaşlar yardımcı olacaktır ancak büyük şehirler arasında olduğunu ve kırsaldan uzak kalacağınızı düşünürsek yol kalitesi yüksektir sanırım. Yine de turunuzla ilgili bir kaç tavsiyem var:

-İlk olarak konaklamayı yapacağınız yerleri gün olarak belirleyip alacağınız mesafeyi günlük olarak ayarlayabilirsiniz. Yani bir gün 75 diğer gün 150 km gitmeniz gerekmesin.
-İkinci nokta rotanız üzerinde yükseltinin çok olduğu günler ortalamanız düşecektir. Bunu gözardı etmeyin 70km ama bol yokuş olan bir gün 125 km düz yol olandan fazla bisiklet üstünde kalmanıza neden olacaktır.
-Diğer bir nokta sabah erken saatlerde ve akşam üzeri ortalamanız yüksek olacaktır. Şehir içi gezilerinizi ve yemek vs. gibi diğer molalarınızı mümkün olduğunca 12:00-14:30 arasına getirin.
-Normal yeme içme dışında fındık vb atıştırmalıklar sizi sürüş sırasında idare edecektir. Jel kullanma ihtiyacı duymadım hiç ama hızlı bir şekilde etkisi olduğunu biliyorum tecrübeli arkadaşlar bu konuda fikir verirler.
-Genel olarak zor olmayan bir rota yolculuğunuz deniz seviyesine doğru olacağını düşünürsek günlük 90-100 km arası rahat bir şekilde gidebileceğinizi düşünüyorum.
-Bahsettiğiniz ortalamaya göre 6 saatlik bir sürüşle günlük hedefinize ulaşabiliyorsunuz ki gayet iyi rahat bir şekilde tamamlarsın Allah kaza vs göstermesin.

Öncelikle merhaba,

Yüksüz bir şekilde dediğin mesafeyi gidersin bir sıkıntı yaratmaz bence. Lastikler hızını doğrudan etkiler. Ama uzun yol için ideal aralıkta. Rota konusunda bilgim yok diğer arkadaşlar yardımcı olacaktır ancak büyük şehirler arasında olduğunu ve kırsaldan uzak kalacağınızı düşünürsek yol kalitesi yüksektir sanırım. Yine de turunuzla ilgili bir kaç tavsiyem var:

-İlk olarak konaklamayı yapacağınız yerleri gün olarak belirleyip alacağınız mesafeyi günlük olarak ayarlayabilirsiniz. Yani bir gün 75 diğer gün 150 km gitmeniz gerekmesin.
-İkinci nokta rotanız üzerinde yükseltinin çok olduğu günler ortalamanız düşecektir. Bunu gözardı etmeyin 70km ama bol yokuş olan bir gün 125 km düz yol olandan fazla bisiklet üstünde kalmanıza neden olacaktır.
-Diğer bir nokta sabah erken saatlerde ve akşam üzeri ortalamanız yüksek olacaktır. Şehir içi gezilerinizi ve yemek vs. gibi diğer molalarınızı mümkün olduğunca 12:00-14:30 arasına getirin.
-Normal yeme içme dışında fındık vb atıştırmalıklar sizi sürüş sırasında idare edecektir. Jel kullanma ihtiyacı duymadım hiç ama hızlı bir şekilde etkisi olduğunu biliyorum tecrübeli arkadaşlar bu konuda fikir verirler.
-Genel olarak zor olmayan bir rota yolculuğunuz deniz seviyesine doğru olacağını düşünürsek günlük 90-100 km arası rahat bir şekilde gidebileceğinizi düşünüyorum.
-Bahsettiğiniz ortalamaya göre 6 saatlik bir sürüşle günlük hedefinize ulaşabiliyorsunuz ki gayet iyi rahat bir şekilde tamamlarsın Allah kaza vs göstermesin.
teşekkür ederim.

Sayın @xEscanor , uygun görürseniz bir ekleme yapmak istiyorum. 700X23 düşündüğünüzü anladım ve yapmayın diyorum.
Çok tecrübem yok ancak 700X23 tekerler genelde yarışlarda kullanılıyor(muş). Sizin yapacağınızın gezinti olduğunu düşünürsek rahatlığınızdan bu kadar ödün vermeyin derim.
Ben 700X25 kullanıyorum ve gayet memnunum ama 700X28'in çok daha rahat olduğunu duydum.
Teşekkürler.

öncelikle tur için şimdiden kazasız belasız hayırlı pedallamalar diliyorum.

Lastik konusunda bende hem 700x23 hem de 700x25 lastikli olan bisikletler var.
23 olan daha performans verdiğini rahatlıkla ifade edebilriim.
25 olan da ise konfor daha iyi.

rota konusunda eskişehir'den itibaren yolu iyi biliyorum.çok fazla zorlanmazsınız diye düşünüyorum.

Bursa-Gemlik arası dürdane rampasından ineceksin bu avantaj
orhangazi-yalova arası süpürgelik mevkii ise dezavantaj

yani yokuş da çıkacaksın;sonra da yokuş ineceksin.

Öğle saatlerine dikkat etmeni tavsiye ederim.
Aşırı terleyip çok su kaybedebilirsin ; bu yüzden sis eloktrolit ile matarana sürekli bir kapsül at ; kaybettiğin mineralleri yerine getirir.

Zaten 700x35 lastik takılan janta 700x23 lastik normal şartlarda takılamıyo.

Geri