Merhaba arkadaşlar bisikletle Ankara Eskişehir Bursa İstanbul rotası düşünüyorum yaklaşık olarak 600kmlik bir rota gittiğim yerlerde gezeceğimide katarsam 700 civarına tekabul ediyor günde 75 ila 125 km arası sürüş ve gerisi dinlenme noktasında sakin gezinti. Bisikletim salcano cyc 02 tekerlerım zırhlı ve 700 0.35 günlük min sürüşüm 30 km ortalama 20 ile gidiyorum. Sokağa çıkma kısıtlaması olmadığı hafta sonları 120 km lik gezintilere çıkıyorum ondada ortalama 17 km civarı oluyor ertesi ve ertesi gün ayaklarım kopacak gibi olmuyor gayet diri ve enerjim yerinde oluyor ve rahat bir şekilde 90 100km sürebiliyorum. 2 gunden fazla ard arda 100km den uzun sürmedim.
şimdi sorum mental olarak bu yolcuğa hazırım zaten 7 günlük bir sürede hem gezip hem de uzun bir sürüş yapmak istiyorum. bu yüzden bisikletimin lastiklerini700*23 le değiştirmem gerekir mi? ve lastiklerimi değiştirmem ortalama hızıma etki eder mi yoksa tamamıyla benım alıştığım tempo ile mi alakalı? Ağırlık fazla yok rota üzerinde duracağım yerlerde gerekli ihtiyaçları alacağım için max 3 4 kıloluk canta olacak. normal sürüşlerimde de max 5 kılo taşıyorum.
Bu uzun süreçte vücut elbette enerjiye ihtiyaç duyuyor bunu nasıl çözmeliyim enerji barları mı enerji içeçeği mi yoksa jel mi mantıklı ve marka onerebilir misiniz?
her ne kadar rota uzun olsada günlük 125km den fazla sürmeyeceği için mental olarak zorlanacağımı düşünmüyorum amaç gezmek eğlenmek, gece sürüşü zaten yapmayacağım. ve daha önce bu rotada giden varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.