Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletle yağ yakmak

Yarım saat tur yaptıktan sonra duş esnasında veya duştan hemen sonra bazen burnuma bi koku geliyo, böyle güneş vurmuş cilt yanık kokusu gibi. Bu koku, vücuttaki yanmış yağların kokusu olabilir mi? Su ile beraber akıp gidiyo heralde. Sizce de öyle değil mi?
Koku duyunuz hassassa vücuduzdaki lipoglikojen dokunun yaptığız idman sonrası yanmasının kokusunu hissetmeniz çok normal, yarım çay bardağı zeytin yağının içine 3-5 parça biberiye koyup bir süre beklettikten sonra lovhendıllarınıza ( vücudunuzun yan kısmındaki yağ dokusu) sürerseniz ( biz bu işleme marinasyon deriz) hem o kötü kokudan kurtulursunuz hemde tüm yağlarınızın eşit yanmasını sağlarsınız ...

• Hahaha
Tepkiler: -Skynet-
Scudo
Koku duyunuz hassassa vücuduzdaki lipoglikojen dokunun yaptığız idman sonrası yanmasının kokusunu hissetmeniz çok normal, yarım çay bardağı zeytin yağının içine 3-5 parça biberiye koyup bir süre beklettikten sonra lovhendıllarınıza ( vücudunuzun yan kısmındaki yağ dokusu) sürerseniz ( biz bu işleme marinasyon deriz) hem o kötü kokudan kurtulursunuz hemde tüm yağlarınızın eşit yanmasını sağlarsınız ...
Yok, o koku benim üstümde devam etmiyor, banyodan çıkınca bende koku kesiliyor, yani o cilt yanığı gibi koku banyoda kalıyor,

sayın Gökay hocam ; ben, zeytinyağı,biberiye ,sarımsak ,kaya tuzu ve karabiberle antrikotları marine ediyorum. ben de bu sayede yağ yakabilir miyim?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Yunus Emre küçük yarım saatte cilde vuran güneşten bu kadar yoğun koku geliyorsa metabolik bir sorununuz olmasın? normalde 20 dk vücüdun ortalama ısınma ve 30 dk tam terlemeye başlama anıdır bisiklette.... eğer yüksek kadans sürüyorsanız tabi

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Hocam spor sırasında vücudun yaktığı yağdan nasıl koku gelir anlamıyorum? Burada bahsedilen yanma olayı, bildiğimiz ateşli yanma değil ki, depo yağlarının parçalanıp serbest yağ asitlerine dönüşmesi olayı ve bu reaksiyonda ortaya enerji vs çıkar.Bahsettiğiniz koku olayı farklıdır diye düşünüyorum, bende uzun süreli yüzme sonrasında normalde duymadığım bir çok kokuyu algılamaya başlıyorum.Bunu idman sayesinde daha kullanılan koku reseptörlerinin hassaslaşmasına bağlıyorum ve uzun sürmüyor sonra tekrar koku alamamaya devam ediyor. :)

Hocam spor sırasında vücudun yaktığı yağdan nasıl koku gelir anlamıyorum? Burada bahsedilen yanma olayı, bildiğimiz ateşli yanma değil ki, depo yağlarının parçalanıp serbest yağ asitlerine dönüşmesi olayı ve bu reaksiyonda ortaya enerji vs çıkar.Bahsettiğiniz koku olayı farklıdır diye düşünüyorum, bende uzun süreli yüzme sonrasında normalde duymadığım bir çok kokuyu algılamaya başlıyorum.Bunu idman sayesinde daha kullanılan koku reseptörlerinin hassaslaşmasına bağlıyorum ve uzun sürmüyor sonra tekrar koku alamamaya devam ediyor. :)
Evet başka sebebi olabilir, yanlız koku spor esnasında değil, duş esnasında oluyo.

@Yunus Emre küçük yarım saatte cilde vuran güneşten bu kadar yoğun koku geliyorsa metabolik bir sorununuz olmasın? normalde 20 dk vücüdun ortalama ısınma ve 30 dk tam terlemeye başlama anıdır bisiklette.... eğer yüksek kadans sürüyorsanız tabi
Kadansım ortalama 70-75 arası, sebebi sizin dediğiniz şey olabilir, belki de yağlı hamurlu şeylerden de oluyordur bilemiyorum

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
aslında düşündümde insanın yaktığı yağın böyle somut halini görebilmesi yani vücüttan ter yerine yağ akması veya yağ kokusu gelmesi vs... ne kadar da mutlu eder insanı insan yaktıkça yakası gelir:)

• Hahaha
Tepkiler: Hami Bulut
Alev alev yanmayan yağa yağ demem..
Önce hafiften genzi yakan bir koku ardından duman gelir..
Aeorobik yağ yakımı başlamış. Flambe moda da alınca bisikleti değmeyin keyfime.

Vücut ısısı ,güneşin etkisi ve kişinin kendi ter kokusuda eklenince daha yoğun koku duymak mümkün. Bazı insanların daha baskın olur neticede her insanın kendine özgü kokusu vardır.

Geri