Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletlerinizi başkalarına veriyor musunuz?

Vereceğim kişiye bağlı, beraber pedalladığım bisikletten anlayan kişilere rahatlıkla veriyorum ve sorun çıkmıyor ama senin dediğin gibi en son 10 yaşında bisiklet sürmüş vitesi kullanmasını bile bilmeyen kişilere gelince iş değişiyor. Maalesef böyle yüzsüz insanlar var, sizde ne görürse istiyor. Kanka bir el ben oynayayım, bir tur atıyım, bir tane versene bunların sonu gelmiyor herşeyin de bir sınırı var ama. Vermeyince de cimri oluyorsunuz. Bu insanların zihniyetini hayla çözebilmiş değilim. Lise 2. sınıf zamanımda sınıfımzıda sporcu bisikletçi bir arkadaşımız vardı ve okula bisikletle gelmişti. Bisikleti arkadaşa verdi bahçede 1 tur atsın diye, çocuk ön freni sıktı ve 1.500TL'lik bisiklet ile takla attı. Hem kendisine zarar verdi hemde bisiklete. Bence bisikleti vermeyin ama verirseniz de bu bisikletin çocuk bisikleti olmadığını, bisikletin fiyatını ve bozulursa ne kadar masraf çıkaracağını söyleyin daha dikkatli sürecektir.

• Beğen
Tepkiler: Volg ve H.T
Scudo
Bilinçli kullanıcıysa ve yakın arkadaşımsa lafını bile etmem. Aksi durumda 1 tur atabilir.

Masraf çıksa kendilerinden çıkmayacağını bildikleri için pişkin pişkin sürüyorlar,artık sen yamul bisiklete birşey birşey olmasın diyorum bindirirken,zorunlu olmadıkça da bindirmiyorum.Geçen gün geldiler ikimiz beraber bindik diyorlar pişkin pişkin,nasıl bu kadar rahat olunur anlamıyorum.:mad:

Ve şu ses sorununu ne yapacağız bilmiyorum bir fikri olan varmı,pedal çevirmesemde gelebiliyor,sanki deniz kumu çıtırdaması gibi.

@kaskreis
Arkadaşlarına biraz sert çık fazla yüz verme. Yüz verdikçe bu pişkinlikleri ve rahatlıkları artar. Ne derlerse desin takma. Hatta yerinde olsam bidaha vermezdim bisikletimi. Bu tarz konularda yumuşak davranmak ve alttan almak en büyük hata.

• Beğen
Tepkiler: Volg ve kaskreis
Dünya malı sonuçta veriyorum ha tabi fuji touringim olsa vermem sonuçta bir nevi ahiretlik

bilinçli kullanıcı ya belki veririm ama küçükken sürüp bırakmış bir dinazora kesinlikle vermem bahane yaparım.. sizde öyle yapın ne me lazım taklada atar zincirde kopararır

Afedersinde sen kiz arkadasini baskalarina odunc verirmiydin ? Host ulan derim.Bencilse bencilim kardesim malimi kimsye emanet etmem dedigin gibi kullanmayi bilmeyen birine heleki..Ben birtek cizik olmasin diye duvarima asarken bez koyuyorum adam cimento cuvali gibi ordan oraya vuruyor bisikleti..

Veririm. Binmesinden önce gerekli uyarıları yaparım. Çevremdeki hemen hemen herkes zaten bisiklet sahibi. Özen gösteriyorlar. Olmayanlarada tadını alsınlar diye veririm. Öyle ön kaldırayım, çatır çutur vites değiştireyim diyen olursa vermem. O fiyata bisiklet mi alınır diyen olursa vermem.

Ben o denyolugu bi kere yaptim bisletin sevgili Annesini üzdü arkadas :) merdivene cikmaya calisti beyefendi arka göbek pert :D

@Omer Gurleyen ne kadar uyarsamda yanıma geldiğinde arka vitesi 6 da ön vitesi 1 de görmekten ,ayakta giderken çatır çutur vites atmaktan onlar sıkılmadı,ben bıktım.. Yakınımdakilerin çoğu market bisikleti sahibi ,18 kilo bisikletleri taşıyarak afedersiniz amelelik yapıyorlar,geçen biri diyor arka amortisörüde yok,bu paraya bisiklet mi alını,yalnış anlamayın imkanı olmayan kişiler değil,olupta almayan kişiler.Birdaha da kimseye vermiyorum,geçen pedalı bozdular zar zor açtım bilyeleri kendim yağladım öyle geçti,şimdi çıtır çıtır kum sesi gibi sesler geliyor , bıktım veripte pişman olmaktan...

@mariokaldato inmesini çıkmasını bilse sorun yok,ben kendim merdivenden falan iniyorum,hiçbir sorunda görmüyorum,virajda ön fren sıkıyorlar anlayamıyorum bunları :)

bide şöylesi var bisikleti park ettim 100 kglik adam 300-400 metre izinsiz gitti adam benden 20 yaş büyük bir şey de diyemedim ondan sonrada teker patladı hala da habersiz biniyor utangaç birisi olduğum için söyliyemiyorum

@DOKTORBEY kim o öyle :) ben bıraktımmı kilitliyorum en azından spiral ile.
Allahım yeni gördüm deli olacağım ayakçığın ucundaki plastik korumayı da düşürmüşler.Ya kardeşim 10 senedir bisiklet sürüyorum bir kere bisiklete zarar vermedim,binmiyorlar ...lar bisikleti sanki:acpsnr::acpsnr::acpsnr:

@kaskreis sizde haklısınız tabii ama ben bisiklet e böyle başladım. Arkadaşımın bisikleti ile 8 kmlik bi kısa bi tur yaptım ve bırakamadım.
İki arkadaşımı bu şekilde bisiklet sahibi yaptım.
Kötü örnek yok mu? O da var. Dayımın oğluna ver verdim. 3-4 metre içinde pedallamadan vites değiştirmeye başlayınca içim ezildi. Söylenince de kötü oluyoruz sözde ama alan kişinin bunun iyi bir şey olduğunu anlayıp özen göstermesi gerekir. Şahsen başkasının bisikletine binsem vites değiştirmeye bile çekinirim.

@Omer Gurleyen bir başkasının bisikletine bindiğimde fren ve pedaldan başka hiçbir şeye dokunmam,zarar vermekten korkarım,bir kere zarar geldimi kafaya takılıyor.Ama bunlar o kadar rahatlar ki,sokakta görüyorum selam veriyor iki laflamaya duruyoruz,bisiklet duruyor gelmiş benim viteslerle oynuyor,atıyor vs. kızıyorum yok böyle bir vurdumduymazlık , iyice doldum bunlara karşı en son birine sağlam patlatacağım.

Düzgün dikkatli süren biri ise sorun yok ama çevremde böyle insanları bulmak zor,bulunduğum yerde market bisikleti dışında ben dahil 3-4 bisiklet var, geriside almasın mümkünse 3 güne ellerinde kalır çünkü.

Bisiklet sporu gelissin istiyorsaniz bence bu konuda bu kadar sert olmayin.Ben bisiklete enson cocukken binmis adama bile bir tur atmasi icin veriyorum.Belki ici isinir cok hosuna gider de almak ister diye..Maliniza bu kadar deger vermeyin.Siz binerkende dusebilir bisiklete zarar verebilirsiniz.Bunun bir garantisi yok.
Sahip olduklariniz size sahip olmasin..

@H.T düzgün binecek biriyse alsın akşama getirsin sesimi çıkarmam,ancak bisikletle kaza yaptım geçenlerde,dizim yaralandı,başım sürtünmeden dolayı kanadı,bisiklette tık yok,bu arkadaşlar bir binişte o kadar zarar vermeyi nasıl başarıyorlar bilmiyorum.Ve bu para benim havadan gelen veya yerden bulduğum param değil,aylarca biriktirdiğim param,bozulunca çıkan para da öyle bu yüzden biraz dikkat istiyoruz.Ve kızmamızın nedeni bu pişkinlikleri,vallaha ben yapmadımları..

Geri