Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletli şıklığın akımı: iyi de, nedir bu "saykılçik"?

@chnkrmz

O Zaman benim fikrimi soracak olursan @chnkrmz tam bir saykılçik tir :komik: süper yansımalı gözlüklü profil resmi ile olsun, xiomi si çektiği videolarıyla olsun, corrrrratec i le olsun ... :D

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
Scudo
@Soner Közen
Saykılçik değil ama saykılçık olduğumuz kesin:koptum:

@serdar k
Polarize gözlük arkasından nasıl olacak da olacak? O zaman saykılçıklar aynı zamande medyum oluyor yani?

• Beğen
Tepkiler: CandanC
Yokuşlu memlekette (afedersin) saykılçik olmaz. Dibimizden ter akıyor işe giderken. Konya'da belki.
http://www.karsbora.com/News/bisikletci20dede203.jpg

@CandanC

o zaman bisiklette de bazı değişiklikler lazım:

etek giyince açılmaması için klips:
http://blog.eleanorsnyc.com/wp-content/uploads/2011/01/Bike_Skirt_Garter_Clip-2.jpg

ya da şu yöntemi de yapabilirsiniz ki bu daha mantıklı geldi bana: penny in your pants :D

ayrıca etek arka teker tellerine kapılıp, allah muhafaza olmadık görüntülerin önüne geçmek için de bir önlem gerekecek:
http://farm3.static.flickr.com/2091/2257636806_a5ba33c344.jpg

erkeklerde de pantalon sağ paçası çorap içine sokulacak:
http://cyclinguphill.com/wp-content/uploads/2015/04/trouser-sock.jpg

Olayı şahane anlatmışsın :) Ben de tam bir saykılcıyım :)

İnsanların meyli özendikleri tarafadır. Bir zamanlar çeşitli dillerden aldığımız kelimelerin, Sırpçadaki beşbinden fazla Osmanlıdan alınan Türkçe kelimenin asli nedeni budur. Saykılçik denen akım bir yerlerde doğmuş ve insanları bisiklete meylettirmiş. İyi etmiş. Bugün bir kaç yerde lafzı geçiyor diye, şehir insanını (doğru veya hatalı) bisiklete özendirmeye çalışıyor diye üstüne yüklenmek ne derece doğrudur?

Bisiklete markasını hatırlamadığım gözlüklerimle atlayıp Türk kahvesi içmeye yahut Americano içmeye gitmişliğim var. Saykılbilmem ne miyim umurumda değil. Yalnız sevgili dostum, beyaz don giyerek saykıl-şık olunmadığı kesindir.

düzeltme:imla

@KaanG Konya'nın ilçelerinde saykılçik olmaya çalışınca keten pantolon 2 renkli oluveriyor ama kombin falan değil yani :D

giderek kötüye gitmesi de cabası... neyse, konuyu dağıtmayalım di mi @halil ibrahim duran... bi şekilde bakıyoruz başımızın çaresine :)

@Yusuf Yılmazvural Cyclist Türkiye konusu altında yazdığınız mesajları ve üslubunuzu göz önünde bulundurarak bu konuyu açarken ciddi olmadığınızı düşünüyorum.
Ayrıca lütfen şu iğrenç kelimeyi kullanmayın. Dalga geçtiğinizin farkındayım fakat "Cycle Chic" yazarsanız çok daha iyi olur.

Kopenhag'ın merkez olduğu bisikletin Hayat'la iç içe olduğu yerlerde insanlar işe. Eğlenmeye. Kafe lere. Ziyaretlere. Giyinip kuşanıyor ve gidiyor. Bu muhabbet burdan doğuyor. Hadi şimdi Türkiye ye uyarlayalım.
Ilk virajda ezilebilirsiniz
Eksozdan kiyafet gider
Toz çamur bol
Iki AYAKLI ayılardan dayak yersiniz
Bisikleti ilk bıraktığınız yerden çalınır
Zaten öyle mekanlara bisiklet ile geldin diye seni almazlar
Daha .... Neyse yazmıyım.
Saykılcıklar yada zavallıcıklar :))))
Keşke herkes bisikletçiler kadar medeni olsa.

Ben "Cycle Chic" olmayın demiyorum, hobi olarak yine olun ama, kaskı unutmayın lütfen.

@CandanC

hahah :) Ankarada 27 sene yaşadım, (doğma büyüme) Ankara'nın epey bir süre daha hazır olacağını hiç sanmıyorum halâ kulaklarımdadır 'la olum o para pisiklete verilir mi arabaya paran yetmiyorsa al bi motor ne yoruyon kendini' sesleri :)

3 sene önce kaçtım zaten bisiklet kültürünün daha tanındığı bir memlekete :)

Konuyu dağıtmadan son olarak zaten bizim memleketin çoğu yerinde bu akım zor gerçekleşir. Daha önce ki görev yerinde uzun saçlı bir arkadaşıma (erkek) taytla bisiklet sürerken arkadan laf atıldığını, dönüp 'Bana mı diyorsun' dediğinde 'Pardon birader kadın sandım.' denildiğini bilirim ben :)

İyice tartışılmış irdelenmiş, bizim şartlar da işin içine katılmış ama unuttuğunuz bir şey var cyclechick olamak ilk önce hipster olmakgerekir. Hipster in altına classic görünümlü bir fixie yada açık renk bir katlanır koy al sana Cyclechick. Esas zor olan hipster olamak, patronun sana evlenmeden ve çocuk yapmadan önce terfini vermesi gerekir, zamanının bol olması gerekir. Zırt pırt yurt dışına çıkılan bir iş sahibi olman gerekir ki fahiş fiyatlı Ekipmanları bavulda getirip tepe tepe kullanabilsin. Tabi bunlar bunlar biraz zor olsada yapılabilir ama olmazsa olmayan gür parlak şekilli bakımlı sakal ve saç, Türk erkeğinin kılla imtahanı. Erken yaşta patlayan testesteron Yüzünden eriyen saçlar tek tarafa taranıp tek gözü kapatacak şekle gelmesi zor. Kadınlar için iki renk saç ve her seferinde aynı tonları tutturmak mümkün mertebe aileden uzaksalar saç modellerine bir kısmı kazınmış seçenekler eklenir.
Yani neresinden baksan fazla mesai bu yüzden nezaman görsem saygıyla kenera çekilip selam ve yol veririm.

Geri