Scudo Sports

Bisikletli sivil polisler

Bisikletler salçano mu :)

Scudo
@rasitkoksal
Akşam bisiklet onlarda kalıyorsa tura davet edelim geleneksel turlarımız var. :) bizde zor oturur. Atlı olanlar vardı tatil bölgelerinde de

• Beğen
Tepkiler: cngz
20 kg lık bisikletkletlerle camiye giden amcalar gibi dolaşan bisiklet kullanıcılarına bisikletli polis denir.

Antalya da var bisikletli polisler denk geldim bir kaç kere hatta bugünde gördüm 2 tane ama tabi kaza anında denk gelmesi lazım oda olur mu bilemem.

Yol bisikletine bindiğim zamanlarda aklımda hep aniden yol ortasında açılan kapılar geldiğinden dolayı kaldırıma yakın bölgelerde sürat yapıyorum arabaları sollarken aramda 1.5 metre mesafe bırakıyorum lakin mtb ile giderken ölümüne yanlarından ölümüne geçiyorum yerse biri açsın kapıyı anında tekmeyi yer o güzel kapısına vallahi aynalarınada bakmıyorlar anlamıyorum ya ulan olan bize oluyor senin kaportan var adi herif diyesim geliyorda bakmayın işte çok kez düşmekten son anda sıyrıldığım oldu yol bisikleti mtb gibi aniden duran alette değil vallahi sanki bazen şansa yaşadığımı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: 19tunahan93
@Aldora Road Team sorma kapıyı açtıktan sonra sürücü özür diledi dilemesine de ben düşüp bir yerim kırıldıktan sonra senin özrün ne işe yarayacak. Sevgili ön kol kemiğim hatayı yapan sürücü hatasını kabul etti bak senden de özür diliyor lütfen geri yerine kaynar mısın? :) :)

• Beğen
Tepkiler: Aldora Road Team
@Erdem Şiğva

bir hukukçu olarak bu kurumla içli dışlıyım.
cansiperane çalışan o kadar neferi olan bir kurumu birkaç çürük yumurta ve birkaç kendini bilmez yüzünden lekelemeye hakkınız da haddiniz de yok.

@halil ibrahim duran haklısınız hocam haddime değil kurumu eleştirmek. Ama bazı polisler hakkında fikrimi paylaşma hakkım olduğunu düşünüyorum ki forumun amacı da insanların fikirlerini saygılı bir şekilde paylaşmasıdır. Biraz sert bir şekilde yazmış olabilirim veya yanlış anlaşılmış da olabilirim. Bütün polisleri kötü olarak gösteremem genelleme de yapmak istemem ama şu ülkedeki haberleri görünce(bir adam eşini öldüresiye dövdükten sonra polise gidip polisin aile içinde olur böyle şeyler dedikten sonra kadının malesef ki ölü bulunması veya bisikletliler olarak yaşadıklarımız veya sokak serserilerinin bir kaç sözlü ve fiziki saldırılarından dolayı sadece uyarıp geri göndermesi ardından o sokak serserilerinin tinercilerin masum bir insanı hayatından etmesi, gezi olaylarında sır zevk olsun diye eylemcilere saldıran polisler(müdahale edilmesinden bahsetmiyorum sır eğlence olarak görüp insanlara saldırılmasından ve yanlarına değil de üzerilerine gaz kapsülleri sıkılmasından bahsediyorum) olması vb.) polise de güveni kalmıyo insanın. Tabi aralarında düzgün insanlar, düzgün polislerimiz var ama artık genel olarak bir insan üniversiteye giremeyince düşük puan ve yüksek maaş olduğunu düşündüğü için girdiği bir meslek olmaya başladı polislik. Bu yüzden insanlar polislere güvenini kaybetmeye başladılar ki bu ülke için hiç de güzel bir şey değil. Bir ülkenin halkı polisine güvenini kaybederse o ülkede anarşi olur. Neyse daha fazla dallandırıp uzatmayayım. Benim fikrim bu şekilde. Bütün polisler olmasa da bazı polisler görevlerini yerine getirmiyorlar

• Beğen
Tepkiler: berktx
@Hastateker
Araba var mıymış da bisikleti kullanıyorlarmış :D söylediğiniz biraz komik geldi

@Erdem Şiğva

bu yazdıklarınız % kaça tekabül eder acaba?
siz olayı televizyondan gördüğünüz şekilde yorumluyorsunuz.

medya adam ısıran köpeğin haberini yapmaz, haber niteliği yoktur çünkü. ancak adam delirir köpeği ısırır o zaman haber olur. bu iş de böyledir.

istanbulda en kötü ilçeye her gün en az 3-5 tane aile içi şiddetten dolayı koruma kararı gelir örneğin. çağrı usulü en kötü tedbir yazılır. bunlar da sürekli takip edilir. yılda bir kaç aksaklık olur. bu da haber olur.

benim meslek icabı şahit olduğum vaziyet de budur. haberdeki gibi değil.

Bu ne polis düşmanlığı arkadaşlar. Hele şu ortamda güvenlik güçlerine hepten sahip çıkmamız gerekirken. Doğuda teröre kurban gidenler bir tek askerlerimiz değil bunu unutmayın.

Konuya gelecek olursak Kayseri'de bisikletli tim var park ve bahçelerdeki asayişi sağlıyorlar çokta güzel bir görüntü oluyor.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@berktx
At arabası varmış bisikletten daha hızlı olacağı kesin. Neden komik geldi merak ettim
Düşüncelerinizi daha düzgün bir şekilde ifade edebilirsiniz

@berktx o döneme ait her polisin altına ne arabası verceklerdi merak ettim? porshe ile falanmı gezeceklerdi ne bekliyon :) at denen bir şey var lakin bisiklet ile geziyorlar

@19tunahan93 Beşiktaş Ortaköy arasında bisikletli polisler görmek mümkün aslında ama sivil falan değiller. Bisikletlerinin üstünde de "POLİS" yazıyor. Okulum orda olduğundan biliyorum, ara sıra görüyorum hatta.

Konuyu toparlıyayım ben :)

Konuyu açan arkadaşın dediğine göre sivil bisikletli olsun, gördüğü sakat olaylar için anında ceza kessin. Bence de iyi olurdu. Hatta ben sivil polis olsaydım, bisikletimi alırdım görev yerimde bisikletimle gezerdim. Böylelikle çaktırmadan bisikletli sivil polis durumunda olmuş olurdum..

Geri