Scudo Sports

Bisikletliye pala ile saldıran sürücü kendi palasıyla öldürüldü

@mhlc
Bisikletçide algı böyle muhtemelen ama adamın maksadı öldürmek olmadığı çok net sadece sindirmem istiyor sinmedikçe çıldırıyor nasıl bana boyun eğmeszsin gibisinden ama öldürme kastı hiç yok aslında. Benim kanaatimde nefsi müdafaadan yararlanması yönünde ama ülkemizde mümkün değil henüz.

Scudo
Kastı aşan nefsi müdafaa gibi gördüm.

Ceza almamasina hayran kaldım. Zira bizim ülkemizde evine giren hırsıza birşey yapsan ceza alıyorsun. Çin hükümeti bir pisliği temizledigi için ödül bile verebilir.

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
Mevcut hukuka göre nefsi müdafaa pek mümkün değil fazlasıyla kaçma şansı var en başından en sonuna kadar. Bizde kanun koyucu iradesi şu yönde kaçma iradesi varda kaçsın yargı versin suçun cezasını diyor ama karşılık vermezsende yüzde doksan kar kalıyor yapana

Biemvi li Çin işi zonta bisikletli dostumuza salça olmuş ama çetin ceviz çıkan bisikletli Çinliyi fileto halinde doğramıştır. Çin adaleti bu olaya meşru müdafaa demiş ise bize halt yemek düşer. Bu arada güçlüden değilde haklıdan yana saf tutan Çin adaletinide tebrik ederim.

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
çok üzücü bir olay adam ceza almasa bile hayatı boyunca bu olay aklından çıkmaz bence bir daha bisiklete binemez :confused:

@karanbatu
Meşru müdafaanın şartlarından biri de saldırı ve savunma arasında orantının olmasıdır. Somut olayda bisikletli kendisine yapılan saldırıyı aynı aletle savuşturmaya çalıştığı için meşru müdafaadan yararlanır. Fail yani bisikletli meşru müdafaadaki sınırı birkaç kez palayı sallayarak aşmış fakat bunun nedeni bisikletlinin korku, telaş ve heyecana kapılarak hareket etmesidir. Failin sınırı bu nedenlerle aşması mazur görülecek ve ceza verilmeyecektir.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Ölen adam bizim jargonla tabiri caizse "artist". Alkol olduğu belli zaten hareketlerden. Saçma bi cesaret ve saçma sapan tavırlar. Adamın üstüne çok gitmişler. Bisikletli uzun süre sakin kalmaya çalışmış sanki. Ama bi yerden sonra film kopmuş, gözü kararmış yada her ne dersek adına o anlık sinirle saldırmış. Keşke biraz sakin kalsa bu dingil cezasını başka şekilde alsaydı. Doğru yaptı yanlış yaptı olayı büyür ve uzar gider ama bu tarz insanlarla basit 50-60 km'lik akşam antrenmanlarında bile 7-8 kez karşılaşınca adamın yaptığı bana çok garip gelmiyor. Bazen çizgiyi o kadar fazla ve defalarca aşıyorlar ki ciddi manada sinir ve kontrol kalmıyor..

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Hem bisikletliden hem Çin yargı sisteminden örnek bir davranış. Dünya’da hala güzel şeyler olabildiğine kanıt bu görüntüler..

Bisikletli kardeşimiz masum ve haklı. Dikkat ettim de geberen pisliğin hal ve hareketleri aynı bizdekilere benziyor. Demek ki bu tipler dünyanın her yerinde aynı.

Hukuk suçsuz demiş, ben de suçsuz olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde olsa karar farklı olurdu.
Öncelikle olay bir kaç dakika içinde gerçekleşiyor. 5 dakika önce sakin sakin giderken biri gelip seni tartaklıyor ve pala ile öldüresiye saldırıyor. O korku ve adrenalin ile ne yapacağın belli olmaz. Vahşi duygularla değil hayata kalma iç güdüsü ile saldırıyor çünkü.
İkincisi, palayı aldıktan sonra güvence olduğunu düşünmemiş olabilir. Paşa taşıyan adam katana da taşıyor olabilir, ateşli silah da. Adamı etkisiz hale getirmesi gerekir denmiş; bence adamıadamı etkisiz hale getirmiş görünüyor. Bundan sonra başka birine zarar veremeyecek.

@kerem.erdogan
Palayla saldırıp sonra da geberen pisliğin yanı sıra, olayda bir de kadın rolü var. İlk çıkan kadın sanki bir çocuğa davranır gibi, tutup adamın elindeki bisikleti alıp yol dışına çıkarıyor. Bu da ciddi bir tahrik. Yani kahraman kardeşimizi yavaş yavaş dolduruyorlar ve sonra da öldürme ya da sakat bırakma amaçlı saldırıyorlar. Bisikletli adam da fırsatını bulduğu anda yapması gerekeni yapıyor. Gariban bir bisikletçi durup dururken katil oluveriyor.

farklı açıdan var bi de:

feat-min.jpg

ölen bmwli .

Beyaz t-shirtlünün bacakları fena uzunmuş. Arkadaşı palayla yaralanırken hemen arazi moduna alıp satış. Böyle arkadaş edinmeyin : D

Bu haber bana, düğünde silahı tutukluk yapan doktorun kendi kendini vurup öldürmesi haberini hatırlattı. İnsanlar silahtan, bıçaktan, paladan vaz geçmeleri gerektiğini ne zaman anlayacaklar acaba?

Yani ilahi adaletmi desem ne desem pek emin olamadım...

Herif zaten normal bir tip değil psikopat. Belasını bulmuş. çin ve dünya da bir pislikten kurtulmuş.

Meşru müdafaanin korku heyecan ve panikle aşılması durumu(kasten yaralamanin neticesi sebebiyle ağırlaşmış halı) var. Mesru müdafaayi aşan kısım açısından en azından olası kastı varsa ağır netice(ölüm) bakımından sorumlu tutulup cezasında biraz indirime gidilir. Tabii savcı iddianameyi yaralama suçundan açarsa.. son darbeyi kafasına indirmesi kasten öldürmeyi kuvvetlendiriyor.(Bizim Sistem) Yazık olmuş gerçekten..

• Beğen
Tepkiler: karanbatu
Geri