Burak Uğurlu
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.928
- İsim
- Burak Uğurlu
- Başlangıç
- 1993—94
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Bir noktadan sonra her 100gr hafifleme için 1000$ gibi bir şablon çıkıyor karşımıza. (sıfır malzemelerle tabi)ne kadar hafif o kadar para demek. yani bizim gibi alım gücü yerlerde olan ülkeler için pek olacak iş değil hafif bisiklet.
Sürüş yerine ve disiplinine göre de değişiyor aslında hafiflik olayı. Mtb ler belirli bir kilonun altında, örneğin 8kg altında enduro aşırı hafif oluyor, dayanıklılık konusunda nasıl olur ayrı bir konu, rampa çıkış ağırlıklı binenlere hafif, iniş ağırlıklı binenlere en hafifi olmayan daha iyi gidebilir. Ama ne olursa olsun, binicinin extrası olmamalı, bunu sn iyi şekilde şurada anladım. Gidon da çocuk koltuklu şekikde çocukla birlikte 32-33kg olan bisikleti 93kg iken kullandığım zamanı hatırlıyorum. Ve aynı bisikleti, aynı 32-33kg şeklinde 80kg iken sürdüğüm zamanı hatırlıyorum. İkisinin arasında dağlar kadar fark var.
Tabi bir de şu var 80kg iken 45kg luk bisikleti kullanmadım ama kullansaydım herhalde diğerine göre daha az sıkıntı yaşardım. Vücut ne kadar fit olursa o kadar daha direnç artıyor.