Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklette marka olayının fazla abartılması

@recep24ank

Normal bir kullanıcı kolay kolay kıramaz bence, burda maddi açıdan mantıklı olan gerçekten temiz 2. el düşürülüp üstüne zamanla upgrade etmek. Benim kızdığım nokta iyi görüntüyü yakalamak için dandik mekanik disk frenlerin takılması.
 
Scudo
@mustafa şükrü yıldırım

Merhaba,

Şimdi bazı şeyler var; Bütün bisiklet kadroları ne marka olursa olsun %80-85 oranında uzak doğuda üretiliyor..

örnek: (link)
gibi..

Burada önemli olan maliyet firma büyük ölçekli bir yer ise daha kaliteli işçilik ve malzeme için siparişini geçer...

Sedona mesela Cube, Ghost'un üretim yaptırdığı fabrikadan çıkıyor.

Nasıl bir elbise alırken kendimize uyup uymadığını kontrol ederek alıyor isek bisiklet alırkende buna dikkat etmeliyiz.
 
  • Beğen
Tepkiler: fahrettin akansu
@recep24ank

abi şöyle birşey var aliminyum kadroların kırılması zor yani baltayla vurmadıktan sonra :) ama salcanonun üzerindeki parçalar çok dengesiz doğan slx'e ferrari motoru takmak gibi birşey oluyor onların ki.parçalar kırılsa yenisini almakta biraz pahalı şimdi 2nci el bile pahalı oluyor :) 1000 liraya salcanonun üstünde deore vites sistemi olabiliyor ama cannondale örneğin acera koyuyor ve kadro açıları vb. çok iyi. bu yüzden çok zengin olmadığımız için salcano alamıyoruz :D
 
Bunu yapanların çoğu kör cahil. Bence tabi ama alınmasınlar. ende ilk başladığımda kör cahildim. :D Sadece markaya bakıyordum. Açıkçası markadan çok önemli olan kompanent. Sedonayada laf etmeyin gayet iyi bir firma. ;) :D
 
Universitemi degistirmeden once Samsunda ogrenciyidim ve yaklasik 2 yil salcano astro kullandim. 2 yil boyunca bisikleti ne tamire goturdum ne de bakim yaptirdim sadece arada bi vites ayarlari bozuluyordu bu da ustundeki kalitesiz vites sisteminden kaynaklaniyordu. Astro ile samsundan orduya - sinopa - amasya ya - bilen bilir belki cakalliya menemen yemeye ve bir cok yere geziye gittim ve 1 kere bile kadrosuyla ilgili sorun cikarmadi. Yegenim bisiklet almak istiyordu ve bende astroyu ona vererek kendime tereddutsuz ng255 srd aldim. Bundan sonra bisiklet alacaksamda yine salcano alirim bu gune kadar yuzumu kara cikarmadi.

Ayrica sunuda belirtigim 110 kiloyum ve bisiklet 2 yil boyunca banamisin demedi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Erol KOLAS
Bisiklet deninceartıkiki tekerlekli bir yapıyı değil,kaliteli bir kadroyu anlıyoruz.Kadronun dışındaki her şey görece değişir kadro kalır.Onun içindir ki bir çok iyi marka-ki buna benim trek'im de dahil,kadroya ömür boyu,diğer komponentlere de 1-2 yıl garanti verirler.Onun içindir ki kendisini bu anlamda ispat etmiş önemli markaları sırf diğer donanımı yüksek diye bir kenara atmayın.Marka her zaman markadır.
 
@Mert Laplapoglu
Zaten kimse salcano'nun bütün modellerinin bütün serisi sorunlu demedi ki hocam.Zaten bisikletin yapması gereken o.Daha bugün bir arkadas bununla ilgili sıkıntı yasadı işciligi herkese yaptırdıklarından kaliteli servisleri yok misal 1000 liralık bisikleti kırarak montajlasan para edermi veya zarar vererek taksan yerine sana fayda eder mi? Tamam belki Sedona ve Kron'un öyle abartılacak derecede aman aman kadro kalitesi farkı yok ama en azından işciligi saglam.Bir iki şey dısında 0 alıp da sahibine iade eden veya uzun süre ugrasan görmedim bu markalarda.Hele de trek'ler Scott'lar cannondale'ler corratec'ler söz konusuysa bence susalım derim.Şu bisiklet muhabbetinden anladıgım en büyük durum ne kadar para o kadar kalite.Kimse bana regal reklamı yapmasın durum ortada.
 
çok para verince kaliteli sanıyor bizimkiler. İsimlerini kazıyıp eline iki kadro versen hangisi kaliteli desen anlamazlar bile.
 
yemişim markasını, az paraya hangisi en iyisini veriyorsa onu alır kullanırım. Sırf marka diye kaliteli diye, kardosu iyi diye en alt seviye donanımla süslenmiş bisikletleri almanın anlamı yok. Buna öyle ya da böyle uzun zaman bineceksin, hangi bisiklet ben taşıyamam der? bakmasını biliyorsan, arızasını tamir edebiliyorsan ne mutlu her zaman kardasındır. yok ben pahalı bisiklet aldım arıza yapmaz, bişey olmaz buna tank gibi maşallah dersen zarardasın.
 
  • Beğen
Tepkiler: ali bayrak
Bazı markalar hastalık derecesinde tercih ediliyor.peki neden?tercih edenler gerçekten sağlıklı analiz yapıyorlar mı???yoksa o dönem ortaya çıkan fırtınaya mı kapılıyorlar?
 
Markalaşmış ürünleri almak tabiki daha güvenli.Yüzlerce testten geçirilip kalitesi kontrol ediliyor.Bu markaların zaten işi sadece bisiklet.Siz olsanız mesela bir Trek mi alırdınız yoksa Castello mu :)
 
@Mehmet_Gürsoylu

Ben olsam Castello alırdım en azından piyasası belli hemen elden çıkarabilirsin:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Deneme yanılma
Her ürün de olduğu gibi bisiklette de marka kavramı var.
Ve bunun nedeni çok tercih edilmesi, tercih edilen bir bisiklette demektir ki kullanıcıların beklentilerini karşılıyor.
 
arkadas bu birazda zevk isi, cocukken seker secmeye benziyor, gozune guzel olani alacaksin, gerisi hikaye....
 
@Yener Altunbozar

aynen katılıyorum. ilk önce kendi zevkine uygun olanı seçeceksin gerisi teferruat. :D
 
bisiklette marka olayına girmeye pek katılmıyorum.20 tane bisikletim oldu 11 yıldan bu yana hiç biriside markalı değil hepsi toplama bisikletti ve hepsinden son derece memnun kalmıştım.ama şu an elime 3-5 bin tl nakit para geçse hiç düşünmeden gider mutlaka bir Cannondale alırım.her yiğidin gönlünde bir aslan yatar hesabı :)
 
'''Eğer büyük bi beklenti varsa''', kuruluşu tecrübeler dolu, yüksek performanslı aletler üreten Marka'lara bakmak lazım.

Ama istediklerinizi karşılayan herhangi bi bisiklet de kabul edilebilir. Çünkü o size yetiyor...
 
kullanım alanına göre markaya bakmak gerek şimdi burda marka ismi verip karalamak olmaz ama bazı markalar b. türkiye gibi donanımına göre biraz pahalı satıyor. Markalaşmış bir bisiklet her zaman kullanıcısına bir güven verir.Üstündeki boyası dahi kendini belli eder.
 
Hastalık derecesinde tercih edilmesi bence bi okadarda güvenilir ve sağlam markalar olmasıdır. kadrodaki her hangi bir sorunda kadroyu sorunsuz değiştirirler
 
Markacılık gerçekten iyi bir şey değil. Zira büyük markalar yeri geldiğinde popüleritelerinden faydalanıp insanları sömürebiliyor. Özellikle ithal markaların fiyatlarının % 15 ila %35 lik kısmı vergi içeriyor. Ki bazı markalar fiyatınıda hakedebiliyor o ayrı. Fakat benim tercihim bisiklet seçiminin fiyat-performans açısından değerlendirilmesidir. Saygılar..
 
Geri